sobota 7. března 2015

Měsíční chvástačka za únor


Tak se zase chvástám, což znamená, že únor je docela pryč. Tento měsíc mám narozeniny a svátek a navíc jsme s Terezkou pořádaly sraz ke dni darovaných knih, takže se mi sešlo poměrně větší množstv kousků - celkem 18, což nebylo v plánu.


Tady je můžete vidět všechny pohromadě, jediný okamžik, kdy se jim to poštěstí.


Temné bratrstvo a Téměř ctihodná liga pirátů aneb knihy, na které se obzvlášť těším. Dostala jsem je od přítele.



Sarah Addison Allen je moje oblíbená spisovatelka (a těch není mnoho), její Lost Lake bude určitě krásné. Čaroděj zeměmoří by mohla být super fantasy. No a Fantastic Beasts and Where to Find Them jsem už i přečetla - úžasná záležitost. Tyhle kousky mám taky od přítele.

Tuhle sérii vůbec neznám, takže netuším, jaká bude, ale dostala jsem ji od Aduš.


Celkem má tři díly, snad brzy ten první zkusím. Řeč květů mě neuvěřitelně zaujala, myslím, že se mi to bude opravdu líbit. I tahle kniha je od ní.


Z Olomouckého srazu jsem si odnesla S láskou lvice, knihu, kterou přispěla Verunka alias Zefill. Hraničářův učeň je další z mnoha známých sérií, kterou jsem ani trošku nečetla. Teď jsem se odhodlala ke koupi prvního dílu. Nepravděpodobná pouť Harolda Frye je kniha, která je přesně pro mě, už jen ta obálka je úžasná.


Kaštanový král je třetí díl ze série (první díl je Sto tajných dvířek), takže když jsem jej objevila v Levných knihách, ráda jsem si sérii za pár korun doplnila. Léčba ostrou břitvou je kniha, která bude buď děsná nebo taky super, proč to nezkusit, za těch pár korun.


A nakonec komiksy. Objednávala jsem je už na konci ledna, ale přišly až po měsíci. Zaklínač vypadá skvěle, tuhle sérii jsem si oblíbila hned po přečtení Krve elfů, jsem na tuhle komiksovou adaptaci dost zvědavá. Noční škola je součástí mého odhodlání číst všechny možné žánry.


Válečníky už jsem stihla přečíst a je to fajn komiks na cestu domů autobusem. Death Note je součástí komiks maratonu, takže jsem ho chtěla mít doma.

Pro dnešek vše. Máte některé z knih? A pokud ano, kterou si mám přečíst co nejdříve? :)

12 komentářů:

  1. Pěkné přírůstky. Zaklínače si chci určitě pořídit taky. Death Note mám doma až po sedmičku. Temné bratrstvo si snad taky časem přečtu, zatím tu na mě čeká Píseň krve. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já četla ze Zaklínače jen jednu knihu a líbila se mi hodně, takže si chci postupně pořídit všechny díly. Už jsem přečetla tu Death Note a musím uznat, že je to super! A Píseň krve si snad jednou pořídím taky, ale když těch zajímavých fantasy na mě čeká tolik, že je to děs. :)

      Vymazat
  2. Skvělé knihy :) Nejvíce bych si chtěla přečíst knihu Téměř ctihodná liga pirátů. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky ráda čteš knihy pro malé čtenáře? Já si je užívám asi víc, než když jsem sama byla ve věku postav. Baví mě to. A navíc je to série, to je dobře, snad bude podařená. :)

      Vymazat
  3. Jee, Lost Lake! Četla jsem ukázky, když vyšla a mám ji ve wishlistě ;) Moc se mi líbí i ta obálka, je nádherná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Četla jsi něco od této autorky? Já mám doma všechny její knihy, dvě česky, zbytek v angličtině, ale ještě jsem jednu nečetla, takže se asi nejdřív vrhnu na to a Lost Lake si zatím počká. :)

      Vymazat
  4. Sarah Addison Allen mám rada aj ja. :) Lost Lake a Kaštanový král majú krásne obálky a knihu od Rowlingovej mám tiež, ale po slovensky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně jsem si její knihy oblíbila, líbí se mi, jak vypravuje o lidských životech. Za toho Kaštanového krále jsem ráda, protože mi v sérii chyběl a nechtěla jsem za něj utrácet velké peníze, takže mě potěšilo, že se objevil v Levných knihách. Já si tu Rowlingovou asi pořídím i česky, ale chci mít její knihy i v originále. :)

      Vymazat
  5. Krásne kúsky, tíško závidím :o)
    Čo sa týka Harolda Frya robila som o tom recenziu.
    No... mne tá kniha nesadla :D Sama neviem prečo.
    Ale snáď sa tebe bude páčiť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nee? To je škoda, vypadá zajímavě, ale je dost možné, že se mi nebude líbit, to uvidíme, až si ji snad jednou přečtu. :D

      Vymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)