středa 20. ledna 2016

After all this time?


Jak jistě všichni víte, před pár dny zemřel představitel všemi milovaného i nenáviděného Snapea, tedy herec Alan Rickman. Musím přiznat, že mě jeho smrt zasáhla a nečekala jsem, že se to stane tak brzy, přece jen tu mohl být ještě spoustu let. 

Myslím, že se vždycky najde důvod, proč zapadnout do světa Harryho Pottera, ale nikdy není na škodu si přidat další důvody a pádné argumenty pro přečtení knih nebo filmový maraton. V únoru by Alan Rickan oslavil své 70. narozeniny a jelikož v tomto měsící mám narozeniny i já, a plánovala jsem si co nevidět přečíst další díl Harryho anglicky (teď to bude pětka), napadlo mě, že bych tento měsíc proměnila v ryze Potterovský. Na počest Rickmana, Snapea a všech těch, co nás v průběhu let opustili vinou pera J.K. 

Pokud byste se chtěli zapojit, budu jen ráda. Máte nějaký čas na to se připravit a rozmyslet si, co byste rádi v únoru spáchali. Já osobně bych chtěla přečíst onu zmiňovanou knihu (ale je pořádně tlustá, tak uvidíme, jak to půjde), možná pročtu nebo alespoň proletím první ilustrovaný díl, určitě se podívám na nějaké filmy (maraton? maraton?), sepíšu nějaký ten článek a třeba se pokusím i něco vyrobit.

Jestli jste měli rádi herce, dle kterého si všichni už navždy budeme představovat Snapea, jeho postavu jako takovou nebo prostě jen máte rádi Harryho (a kdo nemá?) a rádi byste jeho dobrodružství oprášili, neváhejte a přidejte se, společně nás to bude určitě bavit ještě o poznání více.

Myslím, že název je jasný - skýtá v sobě vše důležité a je všeříkající - znamená Rickmana, Snapea, Harryho a to, že vždycky budeme jeho příběhy milovat a tyhle knihy číst.

Pokud chcete, klidně použijte banner, zapojte všechny své kamarády a sousedy, přesvědčte mamku a  sestru nebo třeba vaši kočku a užijte si ten nádherný svět Harryho, který bude mít vždycky své nezaměnitelné kouzlo a šarm.

Je úplně jedno, jestli si přečtete knihu, pustíte půlku filmu, napíšete tematický článek nebo jen zveřejníte na fb váš oblíbený citát z Harryho - prostě si to užijte.



4 komentáře:

  1. Taky mě to velice zarmoutilo. Zároveň jsem se taky rozhodla si sérii připomenout. Pro změnu formou audioknih v angličtině v podání Stephena Freye. Vzhledem k tomu, že znám HP skoro i pozpátku, poslouchá se mi kniha velice dobře i přes mezery v angličtině. Hodně zdaru v maratonu! Já jsem zatím u Tajemné komnaty.

    OdpovědětVymazat
  2. Nápad je to určite krásny, Alanova smrť ma veľmi mrzí a takýto maratón či tématické články budú peknou pripomienkou - i keď samozrejme my, fanúšici, nikdy nezabudneme.
    Ja mám HP1 v angličtine, takže by som si skúsila prečítať túto knihu :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já si dávám re-reading Harryho už od listopadu, postupně, vždycky jak najdu mezeru v plánu :-) A maraton filmů jsem dělala též před vánoci. Dostala jsem na něj hroznou chuť a když jsem to znovu viděla celé, tak jsem se pustila právě do toho re-readingu :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Musim rict, ze smrt Alana me hrozne dostala, ani jsem to necekala, ale bylo to tak najednou.. urcite se pridam, dlouho jsem si nedavala re-reading a chci se do nej pustit s ilustrovanym vydanim :) a nejaky film (maraton?) bude tresnickou :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)