neděle 3. ledna 2016

Měsíční shrnutí - prosinec


Šťastný nový rok, všem našim čtenářům, přichází nejoblíbenější chvástačka roku. Vánoční chvástačka. Určitě jste všichni dostaly spoustu krásných knih a budu ráda, když se pochlubíte do komentářů.

Prosinec

Koupeno 27 knih
Přečteno 6 knih


Hned první prosincový den jsem si koupila knihu My dva. Kniha mě příjemně překvapila, i když v polovině ztrácela dech, tak konec to napravil a právem ode mě obdržela hodnocení 4/5. O dva týdny jsem jela do města k doktorovi a v Neoluxoru jsem si prohlížela knihy, ale odešla jsem s prázdnou. Byla jsem na sebe pyšná... Celé dva dny. Za dva dny jsem opět jela do města a přesně ty dvě knihy, které jsem si prohlížela o dva dny dříve jsem si koupila. Jedná se o knihu Made in sweden, která slibuje dosti mafianský příběh a thriller Pravda a jiné lži.


První dvě knihy, jsem si pod stromeček nadělila sama. Jsou to pořádné bichle. Jméno větru má pěknou obálku, knihy jsem objednávala na internetu a myslela jsem, že druhý díl s názvem Strach moudrého muže dorazí v tom novějším vydaní. No nic už se stalo, kdyby měl někdo zájem vyměním přebal.


Od moji drahé spolu-blogerky jsem dostala tyhle čtyři detektivky. Nejvíc mě láká kniha Slepá bohyně a její pokračování Požehnaní ti, kdož žízní. Kruh smrti taky vypadá na můj šálek kávy a o knize Kouzelník jsem si zatím představu neudělala. Uvidíme jaké budou.


Od dědu jsem letos nedostala peníze na knihy, ale rovnou knihy, takže mám konečně celou sérii s Harrym. Chyběly mi jen dva díly a to Přízrak a Policie.


Od dědu jsem dostala také detektivku inspirovanou řeckou mytologií Zack. Od mamky pak tolik opěvovanou knihu Jackaby.


Město schodů slibuje sci-fi počteníčko se špiony, což by nemuselo být zlé. Do sbírky mi nesměla chybět kniha Doctor Who: 11 doktorů, 11 příběhů. Ostrov ztracených mě lákal díky všem záporákům z pohádek nacpaných na jeden ostrov. Nakonec mě to spíše zklamalo. a kniha dostala hodnocení 3/5. Všechny tři knihy jsem dostala na Vánoce od rodičů.


Horrorstör mě nalákalo svým zpracováním, tak jsem zvědavá, zda bude obsah stejně propracovaný. Samozřejmě mi nemohla chybět nejnovější kniha od Stephena Kinga. Právo nálezce jsem přečetla z vánočních knih jako první a jako obvykle to byla pořádná jízda, která si zasloužila hodnocení 5/5. Obě knihy jsem dostala taky od rodičů.


Jako mnoho z vás jsem ani já neodolala po-vánočním slevám u Dobrovského, kde jsem byla spolu s Veru její sestrou a její mamkou. Na jistotu jsem šla po knihách Panenka z kostí, kterou jsem včera rozečetla a která mě pomalu a jistě začínala děsit, tak jsem raději šla spát. Nejtemnější část lesa, taky od Holly Blackové, má nádhernou obálku a skvělou anotaci. Jak přežít v kostce je dokonalá kniha od těch nejmenších. Vždy když kolem ní jdu, tak ji otevřu na náhodné stránce a pokaždé mě pobaví.


Pán věže mi nesměl chybět, abych doplnila sérii a kniha Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru, mě nalákala svým dlouhým názvem a pěknou obálkou. Obě knihy jsem si taky dovezla ze slev u Dobrovského.


Jako poslední knihy, jsou poslední čtyři kingovky, které mi chyběly do sbírky. Taky jsem za ně vyplázla pěknej balík. Noční směna mi dorazila 30.12. a poslední prosincový den mi přišly povídkové knihy ze série Noční můry a snové výjevy - Dolanův cadillac a Pátá čtvrtina. Jako poslední kniha, kterou Stephen King napsal pod pseudonymem Richard Bachman - Srovnáno se zemí. Nevím proč, ale ze všech kingových knih jsem si vždycky chtěla tuhle. Tak se na ni hned po Panence z kostí nejspíš vrhnu.

Tak to byly mé přírůstky za prosinec. Je jich požehnaně a já marně vymýšlím, kam je uskladním. Co jsem teda přečetla?

Nicholas Briggs - Doctor Who: Dálecká generace (83-268 strana)
Kate de Goldi - Frankieho otázky před spaním (240 stran)
Andy Jones - My dva (360 stran)
Camilla Läckberg - Ledová princezna (320 stran)
Stephen King - Právo nálezce (334 stran)
Melissa de la Cruz - Ostrov ztracených (162/320 stran)

K mému překvapení jsem za prosinec přečetla 1601 stran. Ale vzhledem k tomu, že jsem měla skoro dva týdny dovolenou to je bída. 

Přeji vám do nového roku spoustu skvělých příběhů, hromadu knih a hlavně štěstí a zdraví.


6 komentářů:

  1. Zaujímavé prírastky.Od Stephena Kinga som čítala Carrie ale ta ma nenadchla,potom po dlho čase som si od neho chcela prečítať 22.11.1963 ale tu som nedočítala až som mu nakoniec po tretí krát dala šancu a úspešné som prečítala Zelenú milu ktorá sa mi páčila :)

    OdpovědětVymazat
  2. To jsou moc hezké novinky. :) Tu Panenku z kostí si chci taky pořídit. ^^

    OdpovědětVymazat
  3. Já pořád doufám, že se k těm vyprodaným Kingům udělají dotisky. Ty ceny za ně jsou na bazarech šílený a ne vždycky jsou ty knihy v super stavu. O těch obálkách ani nemluvím, většinou je to děs :D Každopádně gratuluju ke kompletní sbírce, já před sebou mám ještě hoooodně práce :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásné knihy :) Strašně mě zaujlo Horrorstor a strašně dlouho přemýšlím, že si ji také pořídím :)

    www.chciodzivotavic.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Strach moudrého muže mi taky přišel s tímhle přebalem a když jsem do knihkupectví (Knihcentrum) volala, řekli mi, že jim to tak doručilo nakladatelství a oni s tím nic neudělají. Jenom nechápu, proč teda nezměnili obrázek na e-shopu.

    Jinak moc pěkné knihy! :-). Nejtemnější část lesa bych si také ráda pořídila :).

    OdpovědětVymazat
  6. Horrorstor je spíš na dívání, ale jako žánrovka o strašidelném domě není tak špatný. Celkem mě láká Nejtemnější část lesa, ale asi počkám na tvoji recenzi:) ke kompletnimu Kingovi gratuluji.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)