středa 21. srpna 2013

Percy Jackson - Zloděj blesků

Autor: Rick Riordan
Originální název: Percy Jackson 1 Lightning Thief
Počet stran: 400
Rok vydání: 2009 / originál 2006
Žánr: Sci - fi, fantasy

Anotace:

Bohové z Olympu se bouří! Dvanáctiletého kluka Percyho Jacksona čeká vyhazov ze školy a další trampoty na sebe nenechávají dlouho čekat. Najednou kolem něj začínají ožívat bytosti ze starých řeckých bájí. Z učitelky matematiky je rázem krvelačná příšera, z Percyho kamaráda se vyklube satyr a jeho otec je jedním z olympských bohů. Většina z nich má na Percyho spadeno, podezírají ho z krádeže blesku – mocné zbraně nejvyššího boha Dia. Percy a jeho přátelé mají jen 10 dní na to, aby blesk našli a vrátili, uklidnili náladu na Olympu a zabránili osudné válce bohů. K úspěchu výpravy ale nestačí jenom chytit pravého zloděje…

Mé hodnocení:

Když začínám psát toto hodnocení je to pouhých pár minut od dočtení Percyho. Jsem tak strašně unešena, že jsem článek musela napsat dokud to mám v živé paměti. 
Hned na první stránce jsem se do knihy zamilovala. Hlavně proto, že autor ze svých stran mluví přímo ke mně a ne k zástupu čtenářů. Ještě nikdy jsem se s tímto stylem nesetkala a nesmírně se mi zalíbil… To jak mi autor tyká, je prostě úžasné.
Kromě stylu psaní jsem si oblíbila satyra Grovera, jak byl vyděšený, ale přesto se do všeho hnal a pořád žvýkal plechovky. Ten “kluk” byl úžasný. 
Ač to někomu může připadat divné moje srdce si získal Arés, bůh války, se svým nástupem do restaurace, podlamovala se mi kolena jak malé školačce. Samozřejmě si to tím závěrem trochu pohnojil, ale je to bůh války, nemá vepsáno v osudu, že bude milý a hodný.  
Kniha se četla naprosto úžasně a já jsem jen ráda, že jsem si koupila celý komplet, teď se vrhnu na nějakou jinou knihu, aby mi těch pět dílů vydrželo na trochu delší dobu, ale už se nemůžu dočkat na další pokračování Percyho a jeho přátel.

Citace:

"Máte na zaplacení, děcka?"
Groverovi se rozklepal spodní ret. Měl jsem strach, že začne mečet nebo okusovat linoleum, což by bylo ještě horší.

"Nemůžeš seslat takové požehnání i na nás?" zeptal jsem se.
"Funguje to jenom na divoká zvířata."
"Takže by to působilo jenom na Percyho," Utrousila Annabeth.

Mrtví nejsou děsiví. Jsou jenom smutní.


5 komentářů:

  1. Percyho mám na seznamu. :) Četla jsem kousek prvního dílu a bylo to skvělé! :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Pořád jsem se k Percymu nedostala. A přitom to vypadá tak lákavě! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Holky určité si to přečtéte,nebudete litovat ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Percy je D.O.K.O.N.A.L.Ý! :D♥ Zbožňuju ho a to jsem jako ty četla pouze první díl. A viděla 2 díly filmu . Film mě hodně zklamal...:( Ale přesně styl tykání čtenáři je fajný..:) tady je moje recenze: http://jantarova-zeme-ruiscoll.blog.cz/1308/percy-jackson-kniha-vs-film-1-dil-video :) a Áres... kapitola sama od sebe:D mě neoslnil. Mě spíš naopak zaujal Luke, který taaky nebyl nejhodnější..:D A Grover... zklamala mě filmová verze- hraje ho černoch:D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)