pátek 6. září 2013

Měsíční chvástačka za srpen

Meme od Judit

Tak se měsíc s měsícem sešel a máme tu mou další měsíční chvástačku, tentokrát za měsíc srpen. Jsou prázdniny, mám mnohem více času než když je škola a tudíž i čas brouzdat po netu a chodit po obchodech a kupovat knihy, takže mi přibyla hezká hromádka knih a jsem naprosto spokojená.

Celkově jsem si za srpen pořídila 23 knih. Mám je z více míst a za více příležitostí, takže to trošku rozepíšu.

Leč nerada, musím přiznat, že mi doma v mé poličce chyběly poslední dva díly Harryho Pottera. Zatím jsem tyto dva vždy četla v nějaké elektronické verzi, ať už česky nebo anglicky a vždycky, když jsem si Harryho chtěla přečíst, zrovna mi lépe pod ruku padla ta elektronická verze, až jsem nakonec byla zdechlá si ho jít koupit, vím, je to hrozné. Teď jsem to konečně napravila a mám kompletní sérii v knižní podobě. Jeden díl jsem si koupila počátkem měsíce a ten druhý jsem objevila v knižním outletu ve Zlíně. Ve Zlíně jsem si také koupila knihu o Astrid Lindgrenové, kterou upřimně miluji a ráda si o ní něco přečtu.

O Koláči s kapkou jedu jsem si přečetla na nějakém blogu (a teď si za boha nevzpomenu, na jakém) a kniha mě velmi zaujala, ať už její obálka (i kniha pod obálkou, dofotím na recenzi) nebo anotace, dnes v noci jsem ji začala číst, tak uvidíme. Brzy se objeví recenze. Knihu lží jsem si koupila v levných knihách a jsem na ni zvědavá. Zaklínač duší mě zaujal, protože o něm mluvila Rodaw, ale moc se mi nelíbil a byla jsem zklamaná.

Po svém červencovém přehmatu a koupi druhého dílu Levelu 26, jsem si odskočila do obchodu i pro první zipový díl a nakonec jsem neodolala a koupila si i ten třetí, abych měla tuto sérii kompletní. Sama jsem na to velmi zvědavá, protože Adelica už to četla a zdá se, že to není špatné, tak uvidíme. Někdy teď u nás vyšla kniha Temnou chodbou, já jsem si ji koupila v originálu, tak uvidíme, myslím, že to bude celkem strašidelné, což není přímo to, co potřebuji, ale zaujalo mě to.

Po dlouhé době jsem si udělala pořádný výjezd do Olomouce (knihkupectví, knihovna, antikvariát) a přivezla jsem si pár kousků. Hospodu Jamajka jsem tedy kupovala už předtím a ne v Olomouci, knihu si chtěla přečíst maminka, tak jsem nám ji pořídila. V Olomouci jsem koupila dvě knihy Sherlocka Holmese. Chtěla bych si jej přečíst v originále, ale právě je u nás dostupná jen velmi ohavná kniha, kterou nechci, tak si ho v tom mezičase, než objevím něco lepšího, budu číst aspoň česky. Frankenstein je taková ta klasika světového sci-fi a je cool, že ho navíc napsala žena. Nikdy jsem ho nečetla, znám pouze všechny ty předělávky, adaptace atd... 

Jak už zmiňovala Adelica, opravdu jsme konečně navštívily knižní outlet ve Zlíně. Po úžasném výšlapu po tamní zoo jsme měly pouze hodinu na tento obchod, takže jsem si od tama odvezla třináct knih, z čehož byla jedna pro maminku a nemám ji tady vyfocenou. Toto jsou některé úlovky ze Zlína. O Modrá je barva vraždy jsem slyšela a jsem na to zvědavá. Sovy mají oči dokořán mi absolutně nic neříkalo, ale jsou tam SOVY, tak jsem si to musela koupit. No a Přes okraj propasti myslím dotáhla Adelica.

Další knihy ze Zlína. Všechny tyto knihy jsou dobře známé, ale já ani jednu zatím nečetla. Nejvíce jsem popravdě zvědavá na Lolu, není to přímo můj šálek kávy, ale slyším na autorku takovou chválu, že i já jsem neodolala a musím knihu zkusit. U Paranormálů se hned zasekla moje mamka a chci si je přečíst, tak jsem teda dost zvědavá, jak se jí to bude líbit. Můří deníky už jsem skoro četla a pak jsem jaksi musela chytnout po něčem jiném, tak z toho sešlo.

Zrůdu jsem obcházela delší dobu a nebyla si jistá, zrovna moc neholduji asijským autorům, ne že bych od nich nikdy nic nečetla, ale patří do nižších příček žebříčků mé oblíbenosti. Zrůda má však velmi zajímavý příběh, tak uvidíme. Sněženky už měla dříve doma Adelica a šoupla mi je na hromádku, abych si je pořídila taky. Zahrada kouzel má úžasnou obálku a vypadá zajímavě, trochu tajemně a nadpřirozeně, takže na tu se těším moc.

A jako poslední jsem si vybrala ve Zlíně tuto knihu. Vůbec nevím, co si o ní mám myslet, vypadá velice vypracovaně, zajímavě, odlišně.. Nejsem moc dobrá na hádanky a mapy, tak doufám, že nepochopím příběh, jen pokud dokážu rozluštit i přiložené materiály.



Tak to je všechno, děti, myslím, že zářijová nadílka bude menší, ale už teď si brousím zuby na pár zajímavých kousků, které si musím pořídit. Zatím se mějte famfárově a užívejte prvního týdne školy (chacha).

3 komentáře:

  1. OMG, úplne perfektné knihy, závisť :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, mnohokrát Ti děkuji za pěkné komentáře u mě na blogu, moc mě potěšily... :-) Jsem ráda za tak milou novou čtenářku, jako jsi Ty. A jistě budu navštěvovat také já Tvůj blog...
    Máš tu skvělé kousky. Závidím Ti Frankensteina, já jsem si ho zrovna v pátek objednala a čekám na něj. Jen bude v jiném vydání... Taky Koláč s kapkou jedu vypadá dobře a Harry Potter a relikvie smrti mi stále chybí do sbírky... :-)
    Měj se moc hezky...

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)