pátek 3. ledna 2014

Harry Hole 3 - Červenka

Jak jistě většina z Vás ví, včera byla zveřejněna obálka třetího dílu s Harrym Holem, který nese název Červenka (starší vydaní Červenka nese smrt)

Autor: Jo Nesbø
Série: Harry Hole (3)
Nakladatelství: Kniha Zlín
Žánr: Detektivka
Datum vydání: jaro 2014

Anotace:

Během návštěvy amerického prezidenta v Norsku v roce 1999 detektiv Harry Hole (donucen okolnostmi) postřelí agenta americké tajné služby. Aby se skandál ututlal, je Harry od policie „uklizen“ k norské tajné službě, kde řeší spíše bezvýznamné případy.
Druhá dějová linie nás zavádí do období druhé světové války do zákopů u Leningradu, kde po boku Němců bojuje skupina norských vojáků.
Jeden z těchto vojáků se o mnoho let později, už jako stařec, dozvídá od svého lékaře, že umírá na rakovinu. Cítí, že než zemře, musí dokončit ještě jednu misi.
Harry Hole ve své nové funkci v jedné svodce zachytí informaci, že do Norska byla propašována nebezpečná zbraň atentátníků, puška Märklin. Jeho nadřízení této informaci zprvu nepřikládají velký význam, ale Harry se případu začne intenzivně věnovat. Pak je zbraň poprvé použita a roztáčí se kolo dramatických událostí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)