sobota 18. ledna 2014

Unni Lindellová - Medová past

Originální název: Honningfellen
Počet stran: 312
Rok vydání: 2012 / originál 2007
Žánr: detektivka

Anotace:

Jednoho letního podvečera záhadným způsobem zmizí sedmiletý chlapec. Několik dní poté zahyne pod koly neznámého vozu lotyšská dělnice. Jakkoli je to nepravděpodobné, postupem času se ukáže, že obě tragédie spolu těsně souvisí. Policejní vyšetřovatel Cato Isaksen má z tohoto dvojitého případu noční můry. Čtenáři si v kriminálním románu Unni Lindellové užijí napínavou a rafinovanou zápletku a navíc se dozvědí mnoho zajímavého o současném Norsku.

Mé hodnocení:

Velice příjemná detektivka, která se dobře četla. Člověk si myslí, že ví kdo je vrah a pak zjistí, že se pletl a nakonec zjistí, že se pletl jen trochu. Na knize se mi líbilo, že vyšetřovací tým konečně něco dělal. Většinou mi přijde, že detektivky rozpitvávají skrz na skrz minulost vyšetřovatele a pak nakonec se případ vyřeší ani nevím jak. Tato kniha je jiná, tým tvoří hodně lidí a všichni se spolu snaží vycházet, i když Catovi a Marian to moc nejde. Kniha je plná výslechů a hledání stop, psů, unesených dětí a přejetých přistěhovalek. 
Kniha se mi moc líbila, Cato byl dobrý šéf, ale byl to takový morous. Marian měla taky své mouchy, je vznětlivá, ale pálí jí to a miluje svoji boxerku Birku. 
Knihu doporučuji, je to takový jiný tip detektivky, který se vám určitě bude líbit.

Citace:

Patrik se starších dívek bál. Bál se tolika věcí, lékaře a zubaře. Rozzlobených dospělých a Severuse Snapea z filmů o Harrym Potterovi. Taky cizích psů. A nebezpečných mužů. To ho naučila ona sama.

"Fajn. Mohl by ses prostě vysrat na to, co se stalo ráno?" zeptala se a usrkla kafe z hrnku. "A asi bys o tom ani nemusel povídat ostatním."

Neměla ráda jeho, ani to, co zastupoval. "Je to něco mezi sladkým a kyselým. Protiklady nejsou nutně nebezpečný. Ale můžou bejt." Šlo jen o tohle. O protiklady. O přistěhovalce.






Aktualizovaný seznam Velké čtecí výzvy najdete tady.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)