neděle 15. června 2014

Bloger TAG 2.0

Verunka z blogu Zefill náš blog nominovala v tomto tagu, Adelica už samozřejmě dávno článek zveřejnila a teď ještě přicházím já se svými odpověďmi. Domluvili jsme se s Adélkou, že už pouze odpovím na otázky a doplním deset věcí o své maličkosti, a nominace spolu s otázkami pro ostatní blogy budou za nás za obě.

10 věcí o mě:
1. už odmala jsou jednou z mých nejmilejších knih Děti z Bulerbynu, sahám po nich vždy, když je mi úzko a potřebuju se usmát a vylepšit si den
2. miluji jazyky a mým největším snem je se jich naučit tak pět a číst si knihy v originále
3. stále čekám na svůj dopis z Bradavic, zatím bez odezvy
4. zbožňuji jídlo (a je to na mě vidět) a jsem strašně ráda, že si jej umím sama připravit, a dokonce to i dobře chutná
5. kdybych mohla mít nějaký nadpřirozený artefakt, vybrala bych si onen všemi milovaný Hermionin obraceč času
6. umím být hrozně ukecaná a srdečná, ale většina lidí si o mě myslí, že jsem sarkastická a příliš drsná na lidi
7. založit si blog byla úžasná volba, nikdy nenastala chvíle, kdy bych toho litovala a i kdyby si nikdy nikdo nepřečetl mé články, nelitovala bych, protože jsem poznala úžasné lidi, které budu mít vždycky v srdci
8. jsem noční sova, většinou jsem celé noci vzhůru a usínám až za světla, v těch nejvíce extrémních dnech jsem chodila spát v deset ráno a vstávala třeba v šest večer, teď se krotím, chodím spát tak v pět
9. ač mám miliony much a ne vše je takové, jaké by mohlo být, jsem se svým životem spokojená a myslím, že to tak každý nemá, takže jsem za tento přístup moc ráda
10. jednou napíšu knihu, jestli nevěříte, počkejte si na to a já vám ji pak ráda věnuji

Otázky od Zefill:
1. Kdyby ti někdo dal možnost přenést se na týden do fantasy země, kterou znáš z knih, která by to byla?

Donedávna jsem na tuhle otázku odpovídala vždycky Bradavice a ty jsou stále velmi pevně v mém srdci, ale možností je více - tak tedy třeba Alagaësie, domov Eragona a Safiry.

2. Star Wars nebo Star Trek?
Ani jedno, po pravdě se mi to vždy pletlo a nikdy jsem to asi pořádně neviděla, není to moc pro mě, pardon. Jednou možná...

3. Máš raději knihy se šťastným (nebo skoro šťastným) koncem nebo raději ty se smutným?
Rozhodně knihy s tím šťastným koncem. Nemyslím, že musí všichni umřít jako v Shakespearovi, aby kniha stála za to.  Nemusí to být nějaký klasický happy end, ale rozhodně by ten konec měl působit spravedlivě, abych s ním byla spokojená.

4. Jsi ráda, když odhadneš, jak bude příběh v knize pokračovat nebo se raději necháváš překvapovat?
Popravdě mi nevadí spoilery a to, když mi někdo prozradí něco z knih nebo seriálů, ale překvapení vítám ráda, protože většinu času mi přijde, že je mi úplně jasné, jak kniha dopadne. Málokdy jsem překvapená. (krom detektivek, tam jsem snad vždycky vedle jak ta jedle)

5. Kdo je podle tebe největší knižní (filmový) záporák / záporačka? A pokud by ses ho / jí mohla zeptat na 1 věc, na co by ses zeptala?
Tohle je hodně těžká otázka, skoro jako kdyby se mě někdo zeptal, jaká je má nejmilejší kniha, ale vzhledem k posledním měsícům odpovídám sestra Ratched z knihy One Flew Over the Cuckoo's Nest (Vyhoďme ho z kola ven). Zeptala bych se jí - prosím, mohla bych vás uškrtit? 

6. Chtěla by ses naučit nějaké bojové umění? Pokud ano, jaké? Pokud ho už umíš, jaké?
Jsem v duši vlastně takový nerd, takže by se mi hrozně líbilo umět třeba zacházet s mečem, ale vzhledem k mé neskonalé nešikovnosti se o to ani nebudu pokoušet, někomu bych ublížila, dost možná sobě, to by nebylo cool.
7. Kdo je pro tebe MOMENTÁLNĚ nejlepším spisovatelem / spisovatelkou? (Nemusí být nutně žijící.)
Wow, a je to tady, otázka, na kterou není možné odpovědět. Ale mohu to obejít, mým nejoblíbenějším stále žijícím českým autorem je Pavel Šrut. Toho chlapa zbožňuju. 

8. Kdybys mohla změnit osud nějaké postavy v knize, která by to byla a jak bys její / jeho osud změnila?
Vím, že zasahovat do osudu není v mých rukou, ale kdybych to mohla udělat, jedním z mých přání by bylo to, aby Hans a Rosa ze Zlodějky knih měli jiný konec, více nechci říci, kdyby někdo z vás knihu nečetl. 
9. Vadí ti pohled na krev?
Tak to tedy rozhodně nevadí, krev je fajn, v porovnání s jinými tělními tekutinami celkem vede.
10. Kdyby ti teď někdo řekl, že si do příštího roku můžeš přečíst jen 3 knihy, které sis ještě nepřečetla, které by to byly?
Průběžně jsem nad touto otázkou přemýšlela, protože jsem ji chtěla odpovědět zodpovědně. Je to těžké, šíleně těžké. Mé odpovědi - Písečného muže od Keplera, protože už se moc těším. Hobita od Tolkiena, protože jsem si to už na letošek opravdu slíbila a nehodlám to odkládat. A nakonec třeba 1984 od Orwella, na knihu se třepu už léta a konečně mám dostatečný skill na to ji číst v originále. 
 

4 komentáře:

  1. super tag a díky, že ses taky zúčastnila :-) jo, na ten dopis z Bradavic čekám též :D moc se mi líbil bod 9 o tobě, v tom jsem se ÚPLNĚ našla ;-)

    jéjda, tady skoro nikdo nezná Star Wars :D já ten článek o nich fakticky budu muset brzy napsat :D

    prý "prosím, mohla bych vás uškrtit?" :D toto je jednoznačně nejoriginálnější odpověď na tihle otázku!

    jinak ve Zlodějce bych změnila osud snad 90 % postav... chjo :-(

    a děkuju, že jsi o těch otázkách (zvlášť o té poslední) poctivě přemýšlela. jsem ráda, že jsem se o Tobě zase dozvěděla něco nového :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zůčastnila jsem se moc ráda, kdykoliv nás zase na něco nominuj, budu jen ráda odpovídat nebo něco vypisovat. Já jsem teda nakonec zjistila, že jsem viděla jeden film, doženu to, slibuji. :) Ale článek napiš, to by se mi líbilo! Ta paní Rat-chet si nic jiného než takový dotaz nezaslouží. :D No ta Zlodějka, vlastně taky Rudy a podobně že? Nedá se nic dělat, i tak to byla kouzelná kniha. Ještě jednou děkuji za nominaci, mám moc radost, že jsem mohla článek napsat. :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Jéééžiši, tak teď jsem snad naměkko :D děkuju, naše milá Rodaw :)

      Vymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)