pondělí 16. června 2014

Měsíční chvástačka za květen

Meme od Judit

Květen byl asi nejhorším měsícem mého prozatím krátkého života, protože jsem se z toho učení a nervování pomalu ale jistě hroutila, na knihy už mi nezbývala vůbec žádná životní síla a radost byla ta tam. Přesto jsem si jich pár koupila, jinak to ani nešlo... (no já zas kecám, co? :D)


Celkem jsem si v květnu pořídila dvanáct knih. Přesně půl na půl knihy nové a antikvariátní. 


Nejdříve některé krásky a pýchy mezi knihami. Kostičas teď kupují asi všichni, bodejť by ne, když to zní tak neuvěřitelně lákavě a zdá se ta kniha pěkná jak na duši tak na "omak", ač nemusím modrou, pro tuhle jsem si hrdě běžela do obchodu. Poté tu máme antikvariátní knihu Třináctá komnata od Neffa, kousek, který doufám jednoho dne přečtu. A jako poslední nádhera na této fotce - 1984 od Orwella, kniha na kterou se třepu už měsíce a konečně se na book depository objevil tento neskonale krásný výtisk, který jsem musela mít. Hned.


Erebos už většina lidí četla a stihla zaznamenat i to, že prošel vyprodáním a prodejem nového výtisku. Teď se do našich obchodů vrátil tento jeho původní kabátek a je krásný, přečtu ho snad brzy! Od Kazua Ishigura jsem už jednu knihu poznala skrze film a Když jsme byli sirotci mě tak zaujalo v Levných knihách při pátrání po Erebu. Už nikdy spánek je kniha, o které nevím, co si myslet. Ale na knižním sraze v Brně mi jí skoro před nosem mával Vojta z Knižního kukátka a křičel "Už nikdy spánek! Už nikdy spánek..." No a já bych si přála už nikdy nemuset spát, tak co, třeba se to tu dozvím (jo, to asi těžko, já vím, ale jsem přeci snílek).


Annu Kareninu už doma mám, nové vydání, ale často slyšívám, že starší překlady bývají lepší, tady jsem se rozhodla o srovnání. Dálkový výslech byl takový počin v rámci učení na státnice, říkala jsem si, že by možná nebylo špatném vědět o tom našem Panu prezidentovi více. Povídky malostranské jsou taková srdeční záležitost, teď už je mám i doma.


Knihu Romeo, Julie a tma jsem nedávno četla, teď jsem na ni natrefila za naprosto směšnou cenu, je má. Muž a stín je detektivka z řady o českém detektivovi Klubíčkovi, kdysi jsem jeden díl se smíchem četla a slíbila si, že se pustím i do dalšího. Lidi v Togách jsem dostala jako bonus k ostatním knihám, uvidíme, co je to zač. 


13 komentářů:

  1. Super sbírka, takové pěkné antikvariátské kousky, Kostičas a Romeo, Julie a tma se mi opravdu líbily :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsi četla Kostičas? Musím si dohledat recenzi, jsem na to zvědavá a zatím se držím :D

      Vymazat
  2. No zápasit asi budu hodně, ale mám to doma anglicky a radši i česky, kdybych potřebovala pomoc a dám si načas, Orwell je suprový. Romeo, Julie a tma jse už četla, letos, takže zas až časem, ono to jen bylo asi za deset korun, tak jsem si ji koupila :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělé knížky! Knížku Už nikdy spánek si taky plánuju přečíst v rámci All Around The World Reading Challenge a jsem na ní hrozně zvědavá. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo co to je za challange? To vůbec neznám, budu si to muset najít, zní to vyzývavě :D

      Vymazat
  4. Taky si myslim, ze starsi preklady jsou lepsi. Srovnavala jsem Pychu a predsudek a starsi vydani bylo mnohem, mnohem lepsi. Annu bych doma take rada mela, Erebose jsem cetla, krasna knizka. :) A Romeo, Julie a tma bych take rada vlastnila.
    Komentuji na mobilu, tak se omlouvam za chybejici diakritiku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě jsem už to párkrát slyšela z různých stran, takže tomu rozhodně věřím, je to zajímavé, ale přece jenom knihám z dávnější dobu asi také sluší dávnější překlad, možná současní překladatelé některé fráze příliš zesoučasňují, nevím. Já bych tu Annu hlavně ráda přečetla! Ale jo, to se zadaří :)

      Vymazat
  5. Knizku Romeo, Julie a tma mam moc rada a zrovna 1984 je taky ma oblibena a prave tahle obalka se mi k ni vazne hodi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čekala jsem nedočkavě jen na tuhle obálku, byla dlouho vyprodaná, ale nakonec ji mám! :)

      Vymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)