pátek 20. června 2014

Sklenice plná knih - Adelica

Ahoj lidičky,
i já Vám přináším svůj úvodní článek do tohoto projektu (udělala jsem si k němu i fotku, aby jste naše příspěvky lépe rozlišily). Veru mi o něm řekla jako první a postupně jsem ho viděla na pár stránkách, hlavně teda u Kath
Původně jsem chtěla přidat úvod i první "tahání" ze sklenice zároveň, ale pátek je dlouhý. Čekám na film a říkala jsem si, že jsem už dlouho nepřidala článek.

Všem je Vám asi známo, co projekt Sklenice plná knih neboli TBR Jar, obnáší. Jde o to nasázet do sklenice papírky s názvy nepřečtených knih a poté vždy, když nebudete vědět co číst stačí sáhnout a vybrat si.
Samozřejmě jsem si už losovat zkoušela (mimo projekt). Jak jsem řekla Veru, sklenice asi nefunguje, protože jsem si vytáhla knihu, na kterou jsem vůbec neměla chuť. Veru prohlásila, že v tomto případě sklenice funguje. Řeknu Vám, že jsem zvědavá co za knihu si vytáhnu jako první. 
Takže moje sklenice funguje správně a to je hlavně dobrá zpráva pro knihy, které mi leží na poličce už hrozně dlouho (říká ti něco Musíme si promluvit o Kevinovi Veru?). Těhle knih mám opravdu spoustu a jelikož jsem zatím bez práce a tudíž si nemohu kupovat tolik knih, tak jsem si celkem jistá, že papírky ve sklenici budou rychle ubývat.

Pár pravidel:

  1. Pokud si vylosuji knihu neprodleně ji přečtu.
  2. Jelikož jsem "hrabivá mrcha"  kniha, která se mi nebude líbit mi zůstane, věřím, že někdo si ji někdy u mě vyhlídne a já mu ji půjčím.
  3. Ještě jsem se nerozhodla, jak to budu dělat s knihami ze sérií, ale asi po vzoru Veru. Takže v případě, že si vytáhnu například čtvrtý díl série, kterou jsem ještě nerozečetla, tak sáhnu po prvním dílu. Nejdřív jsem chtěla táhnou znovu, ale došlo mi, že by mohlo trvat než bych si vytáhla správný díl.
  4. Pokaždé když si koupím novou knihu přidám do sklenice papírek s názvem.
To je asi vše, jen pro zajímavost. Moje sklenice momentálně obsahuje 143 knih, jednu knihu z maminčiny sbírky a dvě knihy, u kterých bych si udělala re-reading. Takže dohromady 146 knih. 

Držte mi palce, ať první tahání přinese nějakou skvělou knihu.
Vaše Adelica :)

10 komentářů:

  1. Prej jsem hrabivá mrcha, jo tak to můžu souhlasit no :D Ale nejsme takoví skoro všichni přes knihy? :) a s tím Kevinem vůbec nevím, co myslíš, jaksi jsem se ztratila. Dávala sem tahat Martinovi a mamě a oba si vytáhli super knihu (Martin Zimní oběť, mama třetí díl Hunger Games), takže moje Sklenice funguje suprově :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš dobrý. Mysli na Kevina. Do konce července ho musíš přečíst. Smála bych se kdyby sis ho vytáhla :-D

      Vymazat
  2. Držím a popravdě obdivuju tuhle výzvu, Já bych se prostě za boha nedonutila číst něco na co nemám náladu... Takže bych tahala a tahala než bych vytáhla co chci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se bojím, že to tak dopadne,ale budu se snažit dodržet pravidla.

      Vymazat
  3. 149 knih? Tak to teda koukám! To jsou všechno knížky, které ti leží doma a čekají na přečtení? Já právě už dlouho přemýšlím nad pořízením podobné skleničky, ale mám trochu strach, že byh do ní neměla pořádně co napsat. Koupených knížek čekajících na přečtení mám pomálu, většinou si vše nosím z knihovny. A ta sklenička je pěkná, líbí se mi ty barevný papírky, pěkně to rozveselí, než když je všechno z jedné barvy :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je jich tolik. Já právě rychleji knihy nakupuji než čtu a potom se mi to tak kupí... No a ty barevný papírky jsou jen protože jsem doma žádný bílý nenašla. Ale taky se mi to líbí,jak je to krasně barevné :-)

      Vymazat
  4. tyjo to si taky budu muset konecne uz zavest. laka me to losovani a ocekavani co to bude :-D mas v tom moc pekny papirky, taky si chci poridit nejake barevne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mela jsem strach,ze se ten balici papir bude trhat,ale je asi kvalitni a pevny. Tak na to bacha. Tenhle konkretne je z ikey ;-)

      Vymazat
  5. 146 kníh?? Dobrá výzva, budem držať palce ! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je pekny cislo teda :) zajimavy napad, az se mi nahromadi vic knizek, necham se inspirovat :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)