pondělí 21. července 2014

Potter-ton: úvod


Všichni ho známe (kdo ne, asi lže a nebo není knihomol), Harry nás provázel prvními roky ve škole, rostl zároveň s námi, ukazoval nám, jak můžeme zbabrat randění nebo jak spadnout do maléru... Zkrátka to byl vždycky náš kamarád. A nejenom on. Asi každý stále čeká na svůj dopis z Bradavic (vím, že já tedy ano) a často si představujeme, že bychom žili na hradě, kouzlili a používali obraceč času a tu úžasnou Hermioninu kabelku (ona je tahle holčina sama o sobě dost úžasná!).

Zhruba desetiletí se nese v tónu knih a filmů o tomhle čaroději, ale stále je co poznávat, co milovat, o čem mluvit, o čem snít... A já jsem si teď splnila jeden ze svých velkých snů - začínám číst (a také sledovat) Pottera v originále. Docela velká věc, anglicky se učím pár let a tohle je bomba, nová zkušenost, pocta. A ještě k tomu asi s tím nejkrásnějším boxem, co existuje.

Následující měsíce budu přispívat do Potter-tonu, číst knihy, dívat se na filmy, občas si zahraju i hru nebo nějak jinak zabřednu do tohoto nádherně kouzelného světa, kde snad nic není nemožné. Vím, že i na jiných stránkách probíhají různé re-readingy Harryho a maratony, ale já nechci každý týden číst knihu.. To rozhodně ne. Vychutnám si to a budu postupně ukusovat z Harryho světa (ne z Harryho samotného) a snažit se to brát z co nejvíce pohledů a vydat se více směry než jen přečíst knihu a být paf.

Můžete se těšit na mou radost, na fotky (vím, jak se vám všem box líbil, takže si můžete knihy prohlédnout ještě lépe a taky si ho koupit!), určitě i nějaké ty úryvky (jsou tu i lidé, kteří si nejsou jistí, že by Harryho zvládli v angličtině, tak si to alespoň můžete ověřit), hlášky z filmu, překladatelské perličky nebo vtipné momenty, možná se pokusím i o nějaké video... Zkrátka se tu může objevit úplně cokoliv a taky kdykoliv (převážně v soví hodiny).

Tak - nástupiště 9 a 3/4 už čeká! Budete tam stát taky? :)


5 komentářů:

  1. Huráá, miluju Harryho a hrozně se na všechny příspěvky o něm těším :))

    OdpovědětVymazat
  2. To zní skvěle! moc se těším! :) jinak krásná obálka!! (Mě se ty nové stejně líbí nejvíce :) )

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý článek, já Harryho čtu každý rok, teda zatím jsem četla akorát loni mi to nevyšlo, takže si musím udělat re-reading a jsem si jistá, že do toho zahrnu i filmy...

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)