úterý 2. září 2014

Měsíční chvástačka - srpen

Meme by Judith.

Ahoj ahoj,
měsíc srpen byl velice, velice plodný! Dokonce mám tento měsíc o tři knihy více než Rodaw a to je podle mě úspěch. No i když na začátku srpna jsem měla narozeniny a ze všech knih jsem vážně nadšená. Pro zajímavost jsem měla tolik knih naposledy v únoru. V únoru jsem měla 14 knih, za měsíc srpen jsem nastřádala 16 knih. Tak pojďme se na ty krásky mrknout.


Všechny knihy vypadají nádherně. No všechny ne, ale o tom níže. Levý stoh knih jsou dárky, kterými mě obdarovali moji nejbližší a pravý sloupeček jsem si pořídila za peníze, které jsem dostala od lidí, kteří nevěděli, jakou knihu mi koupit. 


První knižní dárek jsem dostala od kamarádky Míši spolu s krásnou záložkou, kterou jste mohli vidět v projektu Ještě než začnu... Hodnocení na knihu najdete tady. Knihu Hon mi koupila babička na narozeniny a jsem na ni vážně zvědavá, doporučila mi ji moje kolegyně v práci.


Tyhle tři krásky jsem dostala od mé milované maminky. Knihu Temné kouty jsem přečetla jako první odkaz tady, kterou jsem založila záložkou od tety, kterou jste mohli vidět v Ještě než začnu... Knihu Silo mi maminka koupila dodatečně, na kterou jsem taky fakt zvědavá. Probuzení má vážně divnou obálku, ale anotace zní vážně dobře, měla by to být detektivka a na databazi knih nemá ani hodnocení, asi lidi odradila obálka.


Tyhle čtyři krásky jsem dostala od milované Verunky. Teda od Verunky jsem dostala Ledovou princeznu, kterou jsem si chtěla koupit, ale série má moc dílů a já jsem ráda, že mi ji Verunka dala, protože jsem zvědavá hlavně na Andělíčkářku od téhle autorky (buhužel je to až 8. díl). Statistickou pravděpodobnost... jsem taky dostala od Veru a hned mi ji zabavila mamka, přečetla ji a moc se jí líbila. Amy & Rogera jsem dostala od Verunčina ajťáka Marťu a jsem strašně ráda, na knihu se moc těším a dost si od ní slibuji a mám takový pocit, že Marťu Verunka navedla, aby mi ji koupil. Poslední výkřik mi dala Verunčina mamka. Hádám, že mě v jejich rodině mají rádi a je to vzájemné :-*. To jsou všechny dárky a teď přejdeme k těm, které jsem si koupila sama.


Knihu Čistý jsem si nutně musela koupit, protože ta obálka je fakt úžasná. Zmizelou jsem si koupila hned po přečtení Temných koutů, jelikož se mi kniha fakt líbila a styl psaní autorky mě zaujal. Myslela jsem, že než si koupím Zloděje příběhů stihnu přečíst Démonologa od stejného autora. No moc se tento plán nepovedl, takže se asi první vrhnu na Zloděje, ta obálka je prostě úžasná a pod ní je děsivá. Chlapec z obálky Jednookého králíka mě strašil už od toho co vyšel, takže jsem ho musela mít.


Kniha Muž jménem Ove mě i přes hodně kladné recenze moc nezaujal, ale jednou v práci jsem se nudila, tak jsem si knihu vytáhla z poličky a hned u první kapitoly jsem se smála jak nikdy, takže jsem si Oveho musela taky pořídit. Dívka s devíti parukami mě taky zaujala hned v práci (no mít brigádu v knihkupectví je těžké), tak jsem si knihu koupila v aukci na klubu knihomolů. Jelikož jsem četla Sirotčinec slečny Peregrinové, tak mi doma nesmí chybět ani druhý díl, první i druhý díl skrývá pod papírovým přebalem úžasnou knihu.

Tak to je vše, jsem zvědavá co přinese další měsíc. 
Četli jste některou knihu? Ráda si na některou z nich přečtu vaše recenze. :)

18 komentářů:

  1. Samé skvělé úlovky! :) Spoustu jich mám také. Jen ta Zmizelá mě trochu zklamala, tak jsem zvědavá, jak se bude líbit Tobě (viz. recenze http://obsessed-with-books.blogspot.cz/2014/08/zmizela.html )

    OdpovědětVymazat
  2. Spoustu úlovků mám podobných a už se nemůžu dočkat, až se na ně vrhnu :) -Sab.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mám za srpen 16 knih, což je děsivé, jelikož já mám narozeniny až v září! :D Ale pěkné úlovky :) Amy a Rogera bych chtěla taky :) Jinak některé knihy mám doma, ale ještě jsem žádnou z nich nečetla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud budeš mít v září víc, tak si to pořádně užiješ :)

      Vymazat
  4. Super knižky :) Závisť mám prečítanú, celkom sa mi páčila. Amy & Roger mám tiež na wishliste.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidím, že Amy & Roger sklidili úspěch, každý je má nebo chce, ale ještě se nikdo neozval, že by je četl :D

      Vymazat
  5. Jé, to jsou ale krásné knížky! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Četla jsem pouze Králíka a ten byl super. :-D Na zbytek se postupně chystám. Moc krásná sbírka. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zvědavá, kdy se ke knihám dostanu... Teď jsem sáhla do starších kousku (za chvíli bude Ještě než začnu... :))

      Vymazat
  7. A já myslela, že na Oveho i Dívku s devíti parukami jsem Tě nalákala já! :D Čistý a Hon se mi docela líbily a Statistickou pravděpodobnost, Amy a Roger na cestě si chci také někdy přečíst :) Krásná sbírka a máš samé hodné blízké! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uznávám, že na Oveho to z části byla i tvá recenze, ale dívku jsem si kupovala dřív než jsem četla tvoji recenzi :)

      Vymazat
  8. Nádherné knížky :) Strašně moc ti jich závidím :)

    OdpovědětVymazat
  9. tolik krásných knih! Hon a Čistý na mě všude mrkají a já jsem sand poslední, kdo si je aspoň nekoupil nebo nepůjčil :D

    OdpovědětVymazat
  10. tak ti závidím hon, silo a peregrinovku :D a čistýho jsem vyhrála, takže :P

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)