úterý 2. prosince 2014

Ještě než začnu... (19)


Dobré ráno přeji,
včera jsem dočetla mrazivou knihu Zloděj příběhů a v podobném duchu se ponese i kniha, kterou jsem si vybrala pro tentokrát. Jak jistě víte máme tu prosinec (nebojte, chvástačka bude ještě dnes), první adventní neděle je za námi, tak jsem si řekla, že si přečtu knihu s vánoční tématikou. Jedná se o ne, tak typicky vánoční knihu, ale jmenuje se tak. Vánoční říši od Joe Hilla jsem si kupovala minulý rok po Štědrém dnu. Jelikož kniha má 666 stran, tak doufám, že ji budu číst až do Vánoc a po dočtení ihned sáhnu po nějakém z dárků. 
Pokud si článek čtete před tím, než se vydáte na cestu do práce. Dávejte pozor a jeďte opatrně.


Anotace:
Victoria McQueenová měla odjakživa zvláštní schopnost: dokázala najít ztracené věci i odpovědi na otázky, jež nelze zodpovědět. Občas jezdívala na kole k polorozpadlému krytému mostu, který ji během chvíle odnesl, kamkoli si přála – na jiné místo v Massachusetts nebo v celé zemi. Jednoho dne ovšem Viky potkala Charlese Manxe, který má zvláštní slabost pro děti. Vlastní starý Rolls-Royce s poznávací značkou NOS4A2, v němž vás po tajných silnicích odveze na to nejúžasnější, ale také nejděsivější hřiště, jaké jste kdy viděli. Viky, jediné dítě, kterému se podařilo z Manxových spárů uniknout, je nyní dospělá a snaží se na prožité hrůzy zapomenout. Netuší ovšem, že Manx na ni nikdy nezapomněl – a co hůř, vybral si nového spolujezdce na cestu do pekla: Victoriina malého syna.  





4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Taky se mi líbí a jsem sice na začátku knihy, ale hned úvod byl opravdu drsný.

      Vymazat
  2. Skvelá kniha, nedávno som po nej tiež siahla a tiež som si ju kupovala minulý rok okolo vianoc ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si ji kupovala už minulý rok :) Celkem se hodí k předvánočnímu čtení... Když jsem si ji kupovala, tak už bylo po Vánocích.

      Vymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)