pondělí 15. prosince 2014

Ještě než začnu... (20)


Pěkný večer přeji :)
dnes z trochu stíženého prostředí, jelikož mi zítra dojde předčasný dárek k Vánocům a to nové skříně, jak na oblečení, tak i na knihy. Takže jsem všechny knihy musela odnosit do ložnice. Neuvědomila jsem si, že jsem si nevybrala, kterou knihu začnu číst, takže moje možnosti byly značně stížené. 
Pro knihu Hledání Aljašky od Johna Greena jsem se nevědomky rozhodla už ráno. Zdál se mi totiž sen, ve kterém jsem byla Hazel. Trošku depresivní sen, ale celý den mi to hlodalo v hlavě a nakonec jsem zjistila, že kniha není ani moc zaskládaná, takže dnes mi bude dělat společnost.
Jak se vám líbila?



Anotace:
Románový debut dnes už známého Johna Greena je strhujícím vyprávěním o dospívání a hledání sama sebe. Šestnáctiletý Miles, posedlý sbíráním posledních slov významných osobností a touhou hledat „velké Možná“, je spíše outsiderem mezi svými vrstevníky. Jeho život získá zcela novou podobu, když přejde na internátní školu Culver Creek. Zde se rychle spřátelí se svérázným spolubydlícím a okouzlující, naprosto nepředvídatelnou Aljaškou Youngovou. Okamžitě je vtažen do světa, kde se porušují školní pravidla, pořádají různé večírky i provokace. Miles ožívá v dennodenním kontaktu s novými kamarády a stále víc miluje fascinující Aljašku. A tak vývoj směřuje k okamžiku, kdy se všechno nečekaně navždy změní... Živý, naléhavý a nekonečně dojemný příběh. Americkou knihovnickou asociací byl zařazen mezi deset nejlepších knih pro dospívající.




Na poslední fotce můžete vidět skoro všechny moje knihy na hromadě. To bude radosti, když je budu zítra skládat zpět. 


2 komentáře:

  1. Hledání Aljašky není vůbec špatná kniha, jen mám pocit, že jsem ji sama četla ve špatné době. Bavila mě, líbila se mi a všechno, ale přesto jsem se úplně nedokázala vcítit do postav a vžít do příběhu, moc mě to nechytlo za srdce. Ale tobě se třeba bude líbit, tak přeji hezké čtení :).

    OdpovědětVymazat
  2. Hledání Aljašky si přeji k vánocům a hodně se na ni těším. :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)