pátek 5. prosince 2014

Vánoční edice: co můžete čekat


Miluji Vánoce. Vždycky tomu tak bylo a nehodlám to měnit ani kdyby se proti mě spolčil celý svět. Každý rok se na ně s maminkou těšíme, už dlouho dopředu si pouštíme vánoční písničky, pískáme nadšením nad filmy s padajícím sněhem a modlíme se, aby na štědrý den nasněžilo a my se "mohli jít projít do lesa, skákat do sněhu, propadat se..." nebo "zapadnout sněhem a muset si jen doma číst a nemoct nikam chodit!". Dalo by se říci, že jsme s maminkou takové romantičky a tohle období si opravdu užíváme. Myslím, že je to takové, jak si to každý zařídí. Pokud se lidé budou chtít zaměřovat jen na to špatné a nákupní horečku, tak si prosinec užít nemohou, to dá rozum.

Loni jsem Vánoce odbyla tuším tak jedním článkem. Letos to bude trochu jiné. Nejsem si jistá, jestli někoho budou tyhle vánoční články zajímat, protože vím, že jich už tak bude na internetu plno. Tohle je ale hlavně moje vlastní zásobárna všeho, takže když už z jiného důvodu, ráda si budu Vánoční/prosincové články ťukat jen proto, abych se k nim mohla během horkých letních dnů vracet a s úsměvem na tváři vzpomínat.

Co můžete čekat? Od všeho něco. Ukážu vám kupu knih, které se k prosinci skvěle hodí (nebo si to aspoň myslím. Filmy, bez kterých si tohle období nedokážu představit. Hudbu, která vás pohladí na duši i rozesměje. Knihy, které jsem koupila svým milovaným pod stromeček. Popíšu vám, jak u nás doma Vánoce trávíme. Dost možná vytvořím i článek o jídle, které si s Vánoci spojuji a doma ho připravujeme... A další drobnosti, které mě v průběhu tohohle měsíce napadnou...

Užívejte si prosinec. Milujte Vánoce. Modlete se s námi pro štědrovečerní sníh... A čtěte!

8 komentářů:

  1. Ajajaj...."odbila" :))

    OdpovědětVymazat
  2. U nás je takovým skrytým rituálem to, že se musím před Vánoci celá rodina rozhádat, abychom si asi mohli ten vánoční klid a mír dosyta užít :D
    Jinak se těším na články! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takovou tradici jsme dřív mívali taky, ale jaksi jsme z ní vyrostli, takže u nás už bývá spíš rovnou ten klid a mír :) Možná je čas na zavedení nové tradice! :)

      Vymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)