neděle 1. února 2015

Komiks maraton: úvodní článek


Jako malá jsem četla Čtyřlístek. Milovala jsem to. Pak ovšem má cesta po pomyslném komiksovém povrchu skončila. A teď je na čase jít dál. A proč to rovnou neudělat se vším všudy a nestřihnout si maraton? 

Jednoduchá pravidla (návrhy):

  • maraton bude trvat od 1. února do 30. června, tudíž pět měsíců
  • nemusíte psát žádné pravidelné články, základem je číst komiksy a užívat si to, můžete s tím naložit úplně jakkoliv, ať už to bude jednorázový článek, pár recenzí, závěrečné shrnutí toho, co jste přečetli, tematické články nebo třeba jen fotky na vašem facebooku či instagramu
  • pokud nemáte žádný blog (stránky) a chcete se zapojit, můžete (a klidně se mi ozvěte, kdyby jste chtěli něco zveřejnit mým prostřednictvím)
  • chlubte se! - napište o tom, co se vám líbí, doporučte ostatním ten nejhustší komiks, sdílejte fotky na facebooku - prostě cokoliv vás napadne (#komiks_maraton)
  • ne nadarmo jsou na úvodním obrázku ukázané tyto komiksy - Sandman - Preludia a Nokturna od Gaimana, Maus od Spiegelmana a manga Zápisník smrti 1 (Death Note) - jsou to návrhy toho, co si přečíst, na tyhle tři komiksy bude v závěru maratonu diskuze (detaily později, prostě si o nich můžeme pokecat), ne, není povinné je číst, je to jen jedna z možností, každopádně je to takový společný bod, na kterém by se mohli popřípadě všichni shodnout
  • pokud chcete napsat nějaký článek nebo třeba natočit video, použijte prosím banner z tohoto článku (můžete si jej samozřejmě dát i do menu nebo jej jakkoliv jinak využít)
  • pokud vám nebude cokoliv jasné, napište mi (Veru), maraton budu organizovat, Vojta z Knižního kukátka se uvolil mi pomáhat, ale nevím přesně, jakým způsobem se toho chopí, to se dozvíte pravděpodobně od něj 
To by mělo být vše. Dělejte cokoliv vás napadne. Čtěte. Foťte. Pište o tom. Sdílejte tenhle projekt. Tady nejsme ve škole, takže nic není povinné (snad jen krom toho, aby jste si to opravdu užili).

Už zbývá snad jen jediné - hodně štěstí s komiksy! :)

Můžete se přihlásit tady:


10 komentářů:

  1. Super nápad :) Jdu do toho s vámi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nechce se mi zobrazit fotka.... :/ XD
    A už se na to moc těším, super projekt ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, proč to nefunguje :( ale to nevadí, i tak můžeš komiksy číst! :D

      Vymazat
  3. Super nápad, škoda, že u nás v knihovně moc komiksů nemají grr zkusím nějaké splašit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nějaké získáš. Třeba aspoň pár na zkoušku :)

      Vymazat
  4. Já se asi oficiálně nepřihlásím, ale každý rok nějaký ten komiks, hlavně teda mangu, přečtu, takže se když tak zastavím si přečíst nějaký článek či přispěju názorem do diskuze k Death note. Už roky jsem fanda mangy One piece, ta vychází pravidelně, a pak tady čekám na Gunsmith Cats a letošní Vějíř. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Můžu se ještě přihlásit? V Sandmanovi jsem u šestého dílu, Death Note jsem viděla jako seriál, komiksy mám fakt ráda a tohle je super nápad.

    OdpovědětVymazat
  6. Dá sa ešte do projektu zapojiť? :)
    Určite sa zapojím rada, aj keď som nováčik a komixy moc nečítam (sú drahé, no).
    Ale nejaké sa budem snažiť pozháňať :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)