středa 17. června 2015

Měsíční chvástačka za květen

 Meme od Judit.

Poslední týdny mi zkoušky pořádně šlapaly na paty, a tak dokonce i článek s knihami za květen je tentokrát opožděně, ale konečně se blížím ve zkouškovém ke konci, takže blýská na lepší časy! Ale teď už ke knihám...


V květnu se konal Svět knihy, takže jsem nastřádala o něco více knih. Celkem jsem si na Světu knihy pořídila 12 knih a 1 komiks (který jsem zapomněla přidat na hromádku!). Dohromady mám za květen 17 kousků.


Tuhle elfí sérii mám doma tak napůl, tak jsem si část doplnila Královnou elfů a Světlem elfů. Teď už jen ten první díl a můžu i začít! Prokletí trpaslíků první díl je, takže tady jsem v suchu.


Tahle série mě zaujala. Obálky jsou sice lehce "podivné", ale vypadá na správnou fantasi, tak uvidíme - Soumrak, Příchod noci a Půlnoční maska


A poslední várka knih z Fantom Printu. Ty jejich bedničky s knihami po dvaceti korunách byly opravdu vražedné. Série Guildwars - nic o ní nevím, ale vypadá to slibně, tak tedy Duchové Ascalonu a Ostří osudu. Posel soumraku je druhý díl ze série, ale vypadal prostě moc skvěle, tak si ten první díl musím dosehnat.


Druhým větším nákupem na Světě knihy byl stánek Hostu. Tam bylo tolik skvostů, že jsem nemohla odolat. Konečně mám Píseň krve! Moje oblíbená severská autorka Asa Larssonová krom detektivek má také knihy pro děti, sérii Pax, tak jsem si vzala prozatím první díl, Hůl prokletí. Jestli bude skvělý, budu postupně kupovat další. No a můj nejmilejší Lars Kepler. Na toho jsem slintala od chvíle, kdy jsem zjistila, že vyjde. Takže dlouho. Stalker. Brzy bude recenze.


A onen opomenutý a pozdě ale přece vyfocený komiks aneb první díl Kůstka - Útěk z Kůstkova. Myslím, že se mi bude líbit, vypadá parádně.


S Aduš jsme si uprostřed všeho toho shonu a učení udělaly výlet do olomouckého Dobrovského. A mým cílem bylo dál kupovat fantasy knihy. A zatím se toho držím.Takže jsem si vzala Tolkienův List od Nimrala a jiné příběhy, na což se hrozně těším hlavně kvůli povídkám o Tomovi Bombadilovi. Ukořistila jsem taky další díl Zaklínače - Čas opovržení, už se na něj klepu delší dobu, tak konečně můžu číst sérii dál.


No a nakonec jsem si ještě koupila Gaimanův Mezisvět. Příběh se mi líbí, ač je to spíše kniha pro menší (což je pro mě teda velké plus), ale nikdy jsem ji nečetla, jen část slyšela jako audio knihu, takže je čas to napravit. Fantastická zvířata a kde je najít mi přitáhla Aduš. Mám doma knihu od přítele anglicky, takže jsem ráda, že to můžu doplnit i tou českou verzí.
  
 

P.S. Hrozně se mi líbí, jak se knihy vyjímají na té staré sluncem provoněné oloupané houpačce. :) Jsem ráda za ty dny, kdy se dá vesele fotit venku na sluníčku.


Tak, to je pro tentokrát všechno. Jak se vám knihy líbí? A máte některé? Které jste četli? Můžete mě na některou nalákat, abych se na ně ještě víc těšila. A poslední otázka - co jste si koupili v květnu vy?

5 komentářů:

  1. Parádní, parádní, parádní knihy!
    Některé máme taky, protože jsme stánek Fantom Printu okupovali po celý den. :-D Četla jsem Píseň krve, moc dobrá. A hrozně si chci přečíst Stalkera. Takže tvůj výběr nemá chybu.

    Kůstka máš z Pevnosti? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vážně pěkné knihy! :) Píseň krve je skvělá, co se týče toho dalšího fantasy - kdo na Světě knihy neokupoval alespoň chvíli ty krabice? :D A v Zaklínači hezky pokračuj - i když mi to připomnělo, že já ho pořád nemám doma. O:)

    OdpovědětVymazat
  3. Super kúsky, ja som si tiež dovliekla zo Sveta kníh plnú tašku a to nevraviac o tých 20.-Kč knihách. Keby bolo viac miesta, navyberám ešte jednu tašku :-)
    http://kmkbookworld.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. Tyhle obří hromádky nových knih ve mně vždycky vyvolávají menší závist, i když to jsou knihy, o kterých jsem v životě neslyšela :D Ale Fantastická zvířata si konečně musím pořídit!

    OdpovědětVymazat
  5. Sice nejsem na ten typ knih, ale já si toho Stalkera snad vážně přečtu - má nádhernou obálku a doma v knihovně ho mají snad všichni co rádi čtou, to je prostě znamení! :D Právě čtu Pána prstenů, takže List od Nimrala si snad taky brzy přečtu (akorát jsem u kapitoly kde se objevil Tom) .. Krásné knihy! :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)