sobota 7. listopadu 2015

Měsíční shrnutí - říjen


Opět utekl další měsíc... Vánoce se nezadržitelně blíží, dny se krátí, do práce/školy jdeme pomalu za tmy a stejně tak se vracíme. Ale má to svoje kouzlo. Ta líná sobotní rána zahalená do mlhy, jak jinak je prožít než v posteli s knihou? A proto se každým rokem zásobuji spoustou knih. Jinak tomu nebylo ani v říjnu.

Říjen
Koupeno 9 knih
Přečteno 4 knihy

Na nakoupené knihy si nemůžu stěžovat, každá vypadá opravdu dobře. Snad budu mít trochu víc času na čtení než tomu bylo v říjnu, ale zatím to tak nevypadá. 
Jako první vám ukážu bazarové úlovky.


Na další díl Doctora Who jsem čekala docela dlouho, prodávající měla nějaké zdravotní problémy, ale nakonec jsem se dočkala. Silueta - kniha, na kterou se opravdu těším. Madame Vastra, Jenny a Strax slibují vždy dokonalý příběh, mám je ráda. Knihu Učedník jsem si objednala hned po dočtení prvního dílu. Jsem zvědavá, první díl se mi líbil, určitě ho doporučuji milovník detektivek. Literární spolek Laury Sněžné doufám bude stejně kouzelný jako samotný název...


V říjnu jsem si udělala i menší objednávku na portálu megaknihy, Hned po tom co vyšel Černý úsvit jsem ho musela mít doma. Série se mi fakt líbí, škoda, že jde o poslední díl. V hlavě se mi odehrává boj. Přečíst si ho hned nebo si poslední díl chvilku ušetřit? Uvidíme, každopádně obálka je skvělá. Přece bych nebyla tak hloupá, abych platila poštovné jen za jednu knihu, tak v košíku skončila i vánoční kniha Dash & Lily kniha přání a jak jsem uviděla, že Nick a Norah: Až do ochraptění stojí pouhých sedmdesát korun, tak byla moje říjnová objednávka kompletní.


Na konci měsíce jsem se vypravila i do města pro žhavé novinky, na které jsem měla zálusk. Syn byl jasná volba, ve sbírce nesměl chybět. Thriller Dívka ve vlaku mě zaujal svou anotací, snad mě nezklame a jako poslední další vánoční kniha Sněží, sněží... Má úžasnou obálku, škoda, že na fotce nejdou vidět třpytky. Vypadá to nádherně.

S novými knihami jsem nadmíru spokojená. Nejraději bych je četla všechny hned... Ale to není můj styl.

S přečtenými knihami je to těžší, sice počtem stran jsem na stejném čísle jako vždy, ale Píseň krve mi dala dost zabrat a četla jsem ji bezmála tři týdny. Tak jaké byly ty vyvolené, které jsem četla v říjnu?

Anthony Ryan - Píseň krve (20 - 624 strana)
David Levithan - Líbali jsme se (196 stran)
Cecelia Ahern - S láskou Rosie (432 stran)
Stephen King - Hodina děsu (128 stran)
Urshula Poznanski - Pět (98/320 stran)

Jak už jsem řekla v počtu knih je to slabší, ale v počtu stran jsem se vyšplhala na obvyklých 1458 stran. Takže nakonec jsem spokojená. 

Už se těším, co přinese listopad...
Jaký byl váš knižní říjen? Pochlubte se.

4 komentáře:

  1. Krasna sbirka... Sice nejsem zrovna nadsenec Greena, ale tu obalku Snezi, snezi obdivuji :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné nové knihy!a gratuluji k přečtení tolika knih.já bohužel preetla jen jednu knihu :(

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné přírůstky! :-) Sněží, sněží má vážně krásnou obálku :).

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)