neděle 3. července 2016

3. narozeniny blogu


Ahoj knihomolové! Dlouho tu bylo z mé strany na blogu mlčení. Měla jsem k tomu dobrý důvod - dokončovala jsem ročník, odevzdávala diplomku a učila se na státnice. Na psaní článků jsem bohužel neměla čas ani pomyšlení, všechny případné volné chvilky jsem plně využila k tomu, abych řádně nervila a stresovala. Ale vše dobře dopadlo, mnou do učení věnovaný čas se vyplatil a já školu zdárně dokončila. Nyní mám prázdniny a ráda bych se pomalu k blogování vrátila. Snad mi bude čas trochu přát a občas nějaký ten článek naťukám.

Ale teď už k tomu hlavnímu. V pátek to byly přesně tři roky, co jsme s Adelicí založily blog! Zdá se to jako chvíle, ale přitom už to nějaký ten týden je. Jsem ráda, že nám to vydrželo, i když je na Knižní louce často spíše ticho a články nepřibývají. Loni jsem si k narozeninám nadělila nový design. Letos nic tak velkolepého nebude, ale přesto jsem pro vás připravila alespoň soutěž. Adelica se nakonec uvolila, že do toho půjde se mnou!

Slavíme třetí narozeniny, a proto budou tři výherci a pošleme vám tak dohromady tři knihy. Knihu si můžete vybrat z nabídky, ty tu budou celkem dvě - první pro 1. a 2. místo, druhá pro 3. výherce. Zatím je to snad jasné. Nechci po vás nic složitého, ale přesto si ráda počtu, takže dostanete úkol, díky kterému můžete vyhrát.

Za svůj život jste už určitě přečetli hromady knih. Smutné i veselé, bláznivé i naprosto obyčejné. Ponořili jste se do různých světů. Možná jste putovali Středozemí, běhali po Bradavických schodech a upíjeli máslový ležák, pobíhali s ručníkem v ruce nebo třeba hledali Dívku sněhu na chladné Aljašce. Ale kdyby jste si mohli vybrat jeden svět, ve kterém byste mohli žít - jaký by to byl? Je mi úplně jedno, jestli vyberete nějaký knižní, který všichni známe, nebo si svět vymyslíte úplně sami. Popřípadě zvolíte kombinací obojího. Popište mi svůj svět. Svět, ve kterém byste rádi žili. Je celý vyrobený z čokolády, nebo na něm vládnou draci? Koupat se zde můžete jen v úterý, nebo se čaruje pomocí kreslení křídou? To je na vás. A já jsem moc zvědavá, s čím přijdete.

To je v podstatě vše. Popište mi svůj svět, napište kontakt, kam vám můžu případně napsat, že jste vyhráli (je mi jedno, jestli to bude e-mail, fb nebo třeba telefonní číslo) a přidejte i knihu, která by se vám v případě výhry líbila. Pokud se stydíte, nemusíte mi psát veřejný komentář tady na blogu, klidně mi napište zprávu na facebooku nebo e-mail (kontakty najdete v menu).

Výběr knih pro 1. a 2. místo:


Co se týče Paxe a Ženy v kleci, berte to tak, že si můžete vybrat jakoukoliv knihu z těchto sérií.


Výběr knih pro 3. místo:


Už víte jak a co, teď ještě do kdy - soutěž potrvá do 28.8.2016, máte tedy přesně 7 týdnů na to vymyslet pro mě vás svět.

Tak vám přeji hodně štěstí a dobrou fantazii! A samozřejmě krásné léto.

22 komentářů:

  1. Hodně těžká volba. Asi bych si vyloženě nedokázala vybrat. Miluju spoustu takovýchto světů, ale vždycky by mě asi děsila ta možnost toho zla, které se v těchto příbězích vyvíjí. Protože pak třeba i umírají postavy a podobně. A to už tak veselé není. Líbí se mi fantasy příběhy s elfy a trpaslíky, příběhy plné magie a dobrodružství. Příběhy s bohy a polobohy... Je jich taková spousta, že dát některému z nich přednost, je dost obtížné. A tak mě napadá jen jedno východisko. Svět na způsob Kronik železného druida. Tam je totiž tak nějak všechno :-D Druid, čarodějnice, magie, upíři a vlkodlaci, bohové a spousta dalších mytických postav (i když zrovna elfové asi ne). A i když je tam i nebezpečno, vyskytují se tam všechny oblíbená témata, které mohou být... Kdybych si mohla svět vytvořit sama, nacpala bych je tam všechny, čert vem logiku :-D
    Tak a jelikož jsem natvrdlá, tak snad to teď uvedu správně - výběr knih - Mudlovské omalovánky, v případě třetího místa Přechod. Snad je to ok :-) luculi@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Já mam jasno,je to svět poslední knihy co jsem přečetla.Všechny barvy země.V knize je krásně popsána Země Centauri.Chtěla bych žít na nové planetě,kde je vše nové,krásné a život bych trávila objevováním nových rostlin a živočichů.
    Farmu nebo Lolitu :-)
    Piesse15@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna čtu Jitra v Dženínu a říkám si, že by se mi líbil svět, kde lidi nebudou lidmi. Myslím, že bychom odhodili tu špatnost v nás, která nás pořád vede do válek. Co se děje ve světě je hrozné. Takže by se mi líbil takový svět, kde neexistuje zlo. Jen mír, láska a pohoda, všichni si pomáhají a žijí bez konfliktů pospolu. Každý by tam mohl vyvíjet své talenty a věnovat se čemu chce. Achjo, taková utopie :-) Jo a hlavně tam musí být princové a princezny ;)
    Jinak z knížek bych chtěla u 1 či 2) buď Farmu nebo Ženu v kleci a u 3) Sladkost života.
    emde.knihy@gmail.com nebo klidně přes komentář na mém blogu ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Náš svět je krásný. Máme tady své přátele, rodinu, žijeme si svůj život. Přesto každý z nás někdy potřebuje utéct do jiného světa. Můj dokonalý svět je v knize, protože podle nálady v něm můžu cestovat. Knižní svět má mnoho dveří, když jsme smutní můžeme zaklepat na dveře Roberta Fulghuma,který nás dokonalé pobaví, když se cítíme osaměli, můžeme vyrazit do Bradavic, kde si najdeme spoustu přátel. Když je náš svět nudný, můžeme vyrazit společně s Herculem Poirotem rozlousknout hádanku. Pokud se chceme na chvílí bát, dveře do světa Kinga máme vždy na dosah ruky. Prostě knižní svět je nejkrásnějším místem v lidské fantazii, protože nemá žádné hranice, můžeme se procházet všemi krajinami podle chuti a nic a nic nás nemůže zastavit. A pokud nás to přestane bavit, kdykoliv můžeme změnit prostředí, což v našem obyčejném lidském životě bohužel nejde. Svět knihy je krásný a přala bych každému, aby dokázal v něm vidět to kouzlo :)

    Z knížek bych chtěla: 1,2 - Dokonalá cizinec, 3- Mise
    Kontakt: life-in-words@seznam.cz (nebo na blog do komentářů )

    OdpovědětVymazat
  5. Chtěla bych žít ve světě, kde by existoval nějaký zázračný lék na rakovinu a huntigtonovu chorobu. Kde by byli všichni spokojení a šťastní (ok, to by možná po nějaký době přestávalo bejt tak super :D). Ve světě plným velkých jezer, zámků, hor a draků. A taky bych chtěla, aby měl dvě slunce. Stejně velký, vedle sebe, protože by to udělalo úplně epický západy slunce- nebo spíš západy sluncí? :D A taky by bylo fajn, kdyby často padaly hvězdy, aby se lidem plnila přání :).

    Zaujaly mě knihy: 1-2: Kráva nebeská a 3: Lolita
    nejedubomby@gmail.com
    TUORE BLOG

    OdpovědětVymazat
  6. Tak nad tím přemýšlím, který z těch světů by byl asi nejlepší, ale když pominu bláznivé a "nepohodlné" nápady, jako například na planetě Duna nebo takové ty pohádkové jako 7 let v Bradavicích, vychází mi, že bych možná nejraději zůstala tam kde jsem nebo maximálně zvolila přesun do světa ruthshireských kronik paní Cooperové, což je v podstatě úplně normální svět, jen v Anglii. Asi nejsem moc náročná. Fantasy světy mě baví, ale žít bych v nich nechtěla.
    Z prvního balíčku mě zaujala Kráva nebeská a z druhého Kostičas
    mail: nikolaoss.trojtecka@seznam.cz
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Jelikož často (ale snažím se toho vyvarovat, fakt) čtu několik knížek najednou a i když jsem v realitě spokojená, stejně věčně nad něčím frfňám, přeskakovala bych z jednoho světa do druhého... a třetího...
    Vzbudím se s úsměvem na tváři v nebelvírské ložnici, s medovým koláčkem na mě u snídaně už netrpělivě čeká Kloboučník, nesmím meškat. Co mě dnes dále... ale jistě, soudní příkaz pro pana Moriartyho, Sansou objednaný citronový koláč a hlavně sedativa pro Stínovou královnu (už se nám začíná vymykat z rukou).

    Takže kdyby náhodou :) - Jackaby, Přechod
    zejzen@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj. Chtěla bych Ti napsat, jak se tady u nás máme. Zrovna mi ale pod okny hraje jeden satyr milostnou píseň mé kamarádce nymfě, takže to bude nejspíše dosti hektické.

    Mamka se má dobře - jen ji na zahradě trápí trpaslíci, vždyť to znáš. Nedají pokoj. Doma proto moc není, takže všechna domácí kouzla musím obstarávat já nebo bráška (no, he, je sice o 4 roky starší, ale pořád bráška). Táta je na tom skvěle. Tuhle jsme s ním byly v Táboře polokrevných navštívit moji kamarádku.

    Jinak, jeho výzkum nových slov, která by popisovala emoce ještě lépe, než naše nynější slovní zásoba, pokračuje dobře - prý už vymysleli novou škálu slovíček na vyjádření lásky.
    Ségra tuhle prosadila v Radě (Rada je seskupení několika věrohodných osob, které vedou naší malinkou planetku), že se nebude splachovat pitnou vodou - no není to báječné? Se psy, kteří pijí vodu se to vyřešilo lehce. Do dveří se dají senzory a když zmerčí psa, okamžitě se dveře automaticky zamknou. Máte tam u vás psy? Nebo satyry nebo nymfy?

    Jsou teď prázdniny, ale v září zase odjíždím na 10 měsíců do školy, nevím, jestli jsem Ti už o ní psala, ale je to tam super. Lidé, stejní jako já, které posedl démon, se tam učí ovládat své schopnosti a už dlouho se mi nestalo, že bych se teleportovala do říše démonů, takže to je důkaz, že mě tam vážně alespoň něco naučili a to, jak zůstat ve svém těle a nepouštět do něj toho démona úplně. To je asi jediná chybička na naší planetce.

    Tuhle jsem slyšela, jak se naši bavili o tom, že se k Tobě pojedeme podívat! Musíš mi ukázat všechny ty zvířata, jaká jsi mi popisoval v posledním dopise - nazval jsi je draky? A chtěla bych se i seznámit s Tvojí kamarádkou, která umí lítat i bez křídel (popsal jsi to jako nějakou 'levitaci'). U nás umí také jedna dívka létat, ale bez křídel ne. Má je krásná, bílá, jako kdyby zářila a když jsi s ní v místnosti, ani nemusíš rozsvěcet - vydají dost světla.
    Musím ti ještě něco říct, ale píše se mi to těžko. Fox (můj přítel, určitě jsem se o něm v minulém, předminulém i předpředminulém dopise zmiňovala) je na tom teď špatně. Prodělává proměnu, je v poslední fázi metamorfózy, po tomhle ho už po zbytek života nebude proměna obtěžovat, ale teď je to vážně špatné. Vílí křídla mu neustále poblikávaji (dříve jen jemně hřála a lehounce světélkovala všemi druhy duhy),jeho z toho bolí hlava, chybí mu každodenní procházky a trénink sebeobrany proti vesmírným pirátům a prospí celé dny. Každé ráno, k obědu a večer k němu chodím (i teď mě k němu nohy a srdce táhnou) a jsem mu nablízku, protože mi říká, že mu tím pomáhám. Už se těším, až taťka zveřejní tu novou slovní zásobičku ohledně lásky, protože chci být první, kdo je pronese a chci je šeptat do ucha jedinému člověku na světe, Foxovi.

    Snad se meziplanetární pošta zase bude činit a tenhle dopis u Tebe bude do tří dnů. Ne jako posledně, kdy ot bylo dva měsíce od odeslání.
    Tvá sestřenka
    Q.

    (Teď slovo pisatelky: omlouvám se, jestli to je k nepochopení, o jaký svět se jedná, ale lépe než v dopise jsem to napsat nesvedla - stručně, vše je všude možné, lidé i pololidé i to, kteří vlastní lidství ale vypadají spíše na zvířata jsou v tomto světě vítáni, planety i planetky spojuje meziplanetární pošta (která je často dost pomalá). Všichni zažívají lásky i strasti života, plnohodnotného života, prožívají něco neuvěřitelného, každý svým způsobem. Školy pro čaroděje, démony, duchy i ještěrky tu mají své místo. Láska proudí korunami stromů i žílami jednorožců, kteří se pasou na louce za domkem slečny Q. Čaje chutnají o dost lépe, když je pijete s někým dalším - takové na ně uvrhli kouzlo v továrně na planetce Čaj. Magie v někom teprve dřímá, další ji rozdává ostatním, těm, kteří se narodili magií neposkvrnění. Zažijete tu přesně tolik smutku, co radosti, protože tak to tady chodí, tady, v mém světě.)

    KRÁVA NEBESKÁ, KOSTIČAS
    blazzinnek008@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Prosím, však sa ešte môžem zapojiť? Úplne som si myslela, že je to do 31.8. :(
    Tu je moja odpoveď:
    Je ťažké vybrať si jeden svet, v ktorom by som chcela žiť, pretože svet tvoria ľudia. A aj ten najkrajší svet môže byť pokazený, keď v ňom nevládne pokoj a mier. Preto by som odstránila z ľudských sŕdc nenávisť. Každý človek by mal svoj domov a všetko by sa dalo vyliečiť. Keď však niekedy premýšľam nad inými svetmi, vždy si nakoniec vyberiem ten náš. Veď keď sa nad tým zamyslíme, ponúka neskutočne veľa nádherných vecí... Sú skutočné a predsa také zázračné... Darmo budem vymýšľať nový svet - ja ako ľudská bytosť nikdy nevymyslím nič, čo by bolo krajšie než je napríklad nebo či nočná obloha... Lúky posiate kvetmi či ligotajúce sa rieky... Keby o našom svete niekto napísal knihu a dal ju prečítať niektorej knižnej postave, myslím si, že by tiež zatúžila navštíviť to tu tak ako my niekedy svety v ich knihách. Mám proste rada náš svet a jediné, čo by som chcela je to, aby ho všetci ľudia mali radi tiež. ❤

    Strašne by som si priala Zámek a klíč, v prípade prvého knihu Jackaby.
    aly.vikart@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  10. A co takhle svět, ve kterém by každý mohl mít svoji malou planetu, kde by si žil podle svého vědomí a svědomí a třeba tam měl i tu nejkrásnější květinu, co je jediná na celém světě....jo to by se líbilo:). Jo a moje planeta by vypadala jako krajina Jižní Moravy a všude bych pěstovala víno, krom té květiny :). A baobaby by mě zlobili jen trošku.

    Líbila by se mi Farma nebo Přechod.

    Kontakt: E.lisabeth@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Já bych chtěla žít a studovat v Bradavicích.. chci být kouzelník.. být v tomhle světě, ale být něčím jiná, nějak mít ten svět lepší a to právě kouzla dokážou :)
    Líbí se mi Jackaby a omalovánky s HP nebo Kostičas :))
    Krausovam@centrum.cz :)

    OdpovědětVymazat
  12. Já asi nebudu příliš originální, ale už od dětství sním o tom, že bych žila ve Středozemi. Chtěla bych být hobit, mít kudrnaté světlé vlasy a chlupaté nohy, neuznávat dobrodružství a lpět na dvou snídaních, starat se o svoji zahrádku a nepřipouštět si nic zlého! To je přece sen! A skoro jsem zapomněla, že bych si vzala Sama Křepelku, toho největšího hrdinu celého trilogie!
    Jinak mám ráda hodně knižních světů, možná bych zvládla žít i ve světě Mercy Thompson, kde bych si našla svého svalnatého vlkodlaka a celé dny bych ho nepustila z postele. A protože bych byla taky vlkodlak, docílili bychom pohádkového konce, protože bychom spolu byli šťastní až do Ragnaroku.
    Docela mě láká i svět HP, ale o tom jsem tak trochu přesvědčená, že vlastně existuje, jen není přístupný takovému mudlovi, jako jsem já :(
    Jinak by se mi líbily knihy Muž jménem Ove, nebo Lolita. Nad tou slintám už hodně dlouho, ale pořád vychází nové důležitější knihy, které prostě potřebuji nutněji.
    Jinak budu ráda, když se někdo zapojíte i do mé soutěže na blogu :)
    p.stenzelova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj,ne,že se mi ale budete smát. :))) Já bych chtěla takový ten kouzelný svět, kde žijí víly a jednorožci. No fakt, takový, kde každý den je duha, nebe modré a bez mráčku, kde stále svítí sluníčko, člověk nic nemusí, jen se prochází v krásné zelené, husté trávě bez jakékoliv možnosti šlápnout na sklo či jinou nechuťárnu, kde se můžu jen koupat v rybníku či jezeře nebo řece, sbírat lesní plody, cpát se vším možným a nepřibrat, neřešit,co si na sebe obleču nebo kolik zase musím zaplatit na poplatcích za vodu a elektřinu. :-) Takový ten bezstarostný život, v zemi, která je krásná, a kde všechno zlé je pryč. :-)) A pokud možno, s každým, koho mám ráda. To by bylo bájo, nic neřešit a jen si užívat. :-) To je můj svět, není sice vyloženě knižní, ale je můj vysněný :-) A když už by to měl být nějaký knižní, tak bych se ráda propadla do knihy Starý kraj (četla jsem nedávno),kde žijí na malé vesničce, žádné vraždy, jen příroda, zvířata a žijí z toho, co jim příroda nadělí. Jsem městské dítě, možná proto tíhnu do takového klidu.:-) Žádné draky ode mě nečekejte, ani Bradavice, i když bych se tam ráda povídala :-) Jsem už asi stará a tak chci jen klid :-) Což mi dopřáno není, protože za necelé dva měsíce porodím a to teprve bude "peklo" :-) Když by se náhodou na mě usmálo štěstí, tak buď bych si přála knihu Dokonalý cizinec nebo Kostičas. :-) A když se na mě štěstí neusměje, tak mi aspoň držte palce, ať zvládnu porod a vše okolo něj :D :-) mějte se báječně! A hlavně pohádkově! :-))) Daramegan (daruska.k@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  14. Svět ve kterém bych chtěla žít neexistuje ani v žádné knize jsem ho dosud neobjevila. Nemusel by být nejzářivější ani nejokázalejší. Mně by stačilo kdyby v takovém světě byli všichni šťastní, zamilovaní a hlavně zdraví. Co víc si přát. ;)

    Kdyby se na mě usmálo štěstí, tak bych byla nadšená z Kostičasu a z první várky bych vybrala Jackbaby
    Terina.zaba@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj!
    Musím říct, že mě hodně zaujal tvůj nápad. Docela dlouho jsem přemýšlela nad tím, ve kterém z knižních světů bych chtěla žít. Jenže vždy, když jsem si myslela, že jsem našla ten pravý svět pro mě, došlo mi, že i můj nejoblíbenější knižní příběh má ty veliké nevýhody co každý jiný a to je ZLO! Zlo se vyskytuje i v našem reálném světě, a proto bych chtěla nějaký svět bez něj. Já bych si zvolila svět ze své oblíbené trilogie a tou je trilogie svůdná! Zamilovala jsem si představu, že každý má svého strážného anděla, že jsou mezi námi i potomci andělů v lidské podobě nebo taky nefilové jenže v tomto světě jsou padlí andělé neboli démoni...Proto můj vysněný svět je ten, který si hlavní hrdinové svůdné trilogie vybojovali. Porazili démony a tím z našeho světa zmizelo všechno zlo! Z nadpřirozeného světa se stal svět skoro stejný s tím reálným jen z něj zmizelo ZLO! A to je to co bych si přála svět bez zla, podrazů, lží, pýchy, podvádění, vražd , závislostí namyšlenosti a dalších takových hrůz. Samozřejmě bych si k tomu všemu přála i nadpřirozené schopnosti nefila. Doufám, že jste to pochopili. Z knížek bych si moc přála: 1,2- Uvnitř mé hlavy 3-Nejtemnější část lesa
    (alyssana@sezam.cz)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj :)
    Vybrat pouze jeden svět je těžké, na jednu stranu bych si moc přála žít v Bradavicích, jelikož Harryho miluji už od dětství, HP a kámen mudrců byl také má první pořádná kniha, kterou jsem sama přečetla a od té doby (bylo mi asi 6) jsem hltala každičkou knihu a každý film. Miluji ten svět tam - nádherný bradavický hrad, všechny ty komnaty a sály a k tomu úžasní lidé. Na druhou stranu i v tomto téměř dokonalém světě existovalo zlo - Voldemort, Smrtijedi. Spousta zbytečných úmrtí, z nichž jsem spoustu nich obrečela. Proto bych ráda žila ve světě, který by byl tak kouzelný jako svět Harryho Pottera, ale byl by bez zla, zbytečného vraždění, loupeží, trápení a šikany. Všichni by tam byli zdraví a já bych se nemusela trápit se ztrátou svých blízkých. Věřím, že toto přání se mi nikdy nesplní ale byla by to krásná představa...
    Mudlovské omalovánky z první nabídky vymalovávám a díky nim se v Harryho světě alespoň na chvíli ocitnu. Z knížek pro první a druhé místo bych si moc přála knížku Uvnitř mé hlavy. - O knize jsem četla a ve světě hlavní hrdinky, která má schizofrenii, bych být sice nechtěla, ale čtení to může být opravdu moc zajímavé. Z druhé nabídky bych si přála knihu Kostičas, má nádhernou obálku a anotace u knihy je víc než úžasná.
    Děkuji za krásnou soutěž, hezky jsem se u psaní o světě zasnila :)
    Hanka (thecursedbook@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj,
    děkuji za super soutěž a blahopřeji k třetím narozeninám. To je paráda. My slavily první nedávno, takže vím, jak to dokáže potěšit. :o)

    Výběr knih je super, takže pokud bych se dostala na první a druhé místo, byla bych moc ráda za knihu: Uvnitř mé hlavy - F. Zappia a pokud na třetí, tak radost by mi udělala kniha: Desátý kruh - J. Picoult

    Můj svět je vlastně ostrov, na kterém se střídají vlahé noci a prosluněné dny. Pláž je hlídaná těmi nejlepšími krvelačnými a násilnými bojovníky z Bratrstva černé dýky. Nevpustí žádného nežádoucího hosta, natož snad reálnou hrozbu, která by mi mé vysněné místo toužila zmařit. Na bezejmenném ostrově se bydlí v luxusních domcích, které nejsou nijak výrazně velké, ale když je potřeba, dokážou se přestavit a nafouknout podle mých představ. Potkáte zde nejrůznější bestie, které obdivuji a zbožnuji - od Kongomata neboli přízraku smrti, který je obávaným objevem kryptozoologů až přes vyhynulé dinosaury, kteří poklidně mezi sebou vraždí nebo se pasou na kapradí. Pospolu tu žijí bratři Maddoxovi se svými protějšky, pakoni ze Školy noci, kteří potají mučí v okovech spoutanou Neferet. Nesmí chybět ani čtyřka z knižní série Upíři z Morganville a svůj šťastný život dožívají hrdinové z románu podle skutečnosti Váš syn prostitu od Cyrila Valšíka. Také se tu najde pár celebrit, ke kterým mě váže platonická láska díky jejich hudbě a vzhledu. Chester Bennington se svou nu-metalovou kapelou tu povinně má každý večer koncert a já mám jeho autogramy pokryté snad celé tělo. :o))) Hrdinové z příběhů, které sepisuju s mou kamarádkou Wish, jsou doslova domorodci. Zbožňuju, když si se všemi svými imaginárními přáteli mohu sednout kolem obrovského ohně za měsícem ozářené noci a oni mi vypráví ty nejstrašidelnější příběhy, které prožili. Horko těžko se mi otevírají víčka, když musím ze svého ostrova odletět, ale vím, že zas zítra je navštívím zas...

    OdpovědětVymazat
  18. Když tak čtu nápady ostatních, obávám se, že můj svět nebude kdovíjak zajímavý. Ale i tak vám o něm zkusím říct pár slov. Od chvíle, co jsem dočetla Malér Eyrovou mě fascinuje myšlenka cestování do knih. Nebo to možná byla Ztracena v dobré knize, už přesně nevím. Každopádně si uvědomuji, že ani Středin svět nebyl dokonalý. Vycházelo by se vždy z našeho (ikdyž i ten má k dokonalosti daleko), a cestovatel by se vrátil vždy v okamžiku, kdy by se pro to rozhodl, nebo ve chvíli, kdy by v knižním světě zemřel. Takže v okamžiku, kdy byste začali být unavení dnešní uspěchanou dobou, byste se na pár týdnů sbalili a zakotvili v San Ireneu u společných diskuzí nad čajem se slečnou Primovou... nebo vás již poklidný způsob života unavuje? Toužíte po troše akce? Chcete zjistit, jak dlouho byste přežili v Hunger Games? Nebo v Selekci? Nic není problém! Nebo pokud máte dojem, že normálna je ve vašem životě příliš, organizujeme pravidelné zájezdy do Ankh-Morporku :) Je jen na vás, co si vyberete. Stačí říct: "Vstupuji do světa této knihy... (doplňte libovolný název) stávám se jeho součástí..." No a když již budete vším tím poznáváním znaveni (nebo se vám přiblíží konec dovolené), stačí říct opačnou formulku: "Opouštím svět knihy XY, již nechci být jeho součástí..." A octnete se zpátky doma. Ale pamatujte, že knihu, do níž cestujete, musíte mít při vstupu i opuštění světa u sebe, jinak v něm uvíznete a dostane vás z něj až nějaký další cestovatel! Doporučujeme proto mít vždy jeden rezervní výtisk. Už víte, kam se podíváte?

    Tak mám dojem, že to vypadá spíš jako reklama na knižní cestovku =D

    Jinak gratuluji k narozeninám :)

    lovkyne.pribehu@gmail.com

    Žena v kleci, Kostičas

    OdpovědětVymazat
  19. Tak to vypadá, že vyhlášení se asi nikdy nedočkáme, co?

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)