pondělí 1. srpna 2016

Harry Potter tag

Nedávno jsem tady na blogu psala o tom, jak probíhal u mě filmový maraton Harryho Pottera (zde). Slíbila jsem vám v článku také tag, který jsem v rychlosti sestavila pro sebe i mou kamarádku a spolusledovatelku a milovnici Harryho a jeho světa. Světem právě otřásá nová kniha ze světa Harryho, tak si pojďte v rámci čekání na český překlad přečíst některé z našich "nej" o tomhle čaroději a jeho životě.

1. Jak by vypadal tvůj patron?
A: Pitbul.
V: Já bych si asi zvolila vlka nebo nějakou kočkovitou šelmu - pumu nebo tygra, něco silného a přesto s dechberoucí obratností a šarmem.



2. Nejtrapnější scéna z filmů?
A: Tkaničky, s padesáti vykřičníkama!
V: Tahle scéna mi taky dělá trochu problém. A pak ještě ta chvíle, kdy všichni tleskají Hagridovi, protože Bradavice by neexistovaly bez něj. Nějak se mi to do toho okamžiku nehodí a nikdy by mu podle mě tolik lidí netleskalo. Zkrátka mi to přijde trapné.

3. Koho bys nechala žít, kdybys mohla někoho ušetřit od všetečných drápů Rowlingové?
A: Tonks, protože je úžasná a Teddy by měl maminu.
V: Asi Siriuse, Harry by tak měl stále svého skvělého kmotra. Nebo Hedviku, bylo mi jí hrozně líto. Je spousta těch, které bych chtěla zachránit...



4. Můžeš na někoho beztrestně použít kletbu Adava Kedavra. Kdo to bude?
A: Budu si ji šetřit pro situaci, kdy to budu považovat za nezbytný. A budu se dál spoléhat na Azkaban jako trest.
V: Asi na tu trapáckou Umbridge. Voldemort je oproti ní zlatíčko. Zbavit se jí v celé růžové parádě by mi udělalo obrovskou radost.



5. Nejoblíbenější Weasley?
A: FredoGeorge, nejde vybrat jednoho, oni jsou jeden.
V: Dvojčata jsou bezvadná, ale mám ráda i Rona a jeho rodiče. Všichni jsou tak nějak zlatí. Achjo, no tak teda Ron, protože miluje čokoládu stejně jako já.

6. Nejlepší hláška?
A: Rone, ty sněžíš.
V: Asi Brumbálovo "Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light." Nebo prosté "You're a wizard, Harry." Tím to všechno začalo. Mám ráda spíš takové ty zapamatováníhodné momenty, z kterých se můžu poučit v temných a smutných chvilkách, i když ty veselé mají také své kouzlo.



7. Oblíbená scéna.
A: Na Klofanovi.
V: Možná první příchod do Příčné ulice. Ten okamžik, kdy to doopravdy začíná. Po boku srdečného Hagrida, ve světě, který je tak neuvěřitelný, že v něm chceme všichni žít.



8. S kým bys šla na rande?
A: Na jeden večer bych se proměnila v lesbičku a šla si pokecat s Lenkou.
V: Rande s Lenkou je velmi lákavé, je dokonalá. Z chlapů by to asi byl Barty Skrk mladší, protože je to fešák. Obávám se, že Sirius je na mě moc starý.

9. Magické zvíře?
A: Ti draci jsou tak nepochopený zvířata!
V: Vždycky jsem si přála draka. A taky hypogrifa. Můžu mít obojí?


10. Nejvtipnější scéna.
A: Když našli vlak nebo Ron pod vlivem lektvaru lásky.
V: Scény s Ronem jsou vážně jedny z nejvtipnějších, protože Rupert dokáže nahodit naprosto dokonalý ksicht. Takže stejná odpověď. Prostě něco s Ronem! Ještě že jsme nezpanikařili!


 11. Kdo tě ze všech nejvíc zklamal?
A: Brumbál.
V: Ano, opravdu je to Brumbál. Jeho minulost mě při čtení knihy hrozně zasáhla a pořád jsem mu ještě tak úplně neodpustila. Byl pro mě vzorem ctnosti a někým, komu se dalo věřit. Po přečtení posledního dílu mou víru dokonale podkopal a stále mi to vadí.

12. Opravdu špatné herecké ztvárnění?
A: Fleur. Je to taková šedá myška...
V: Fleur se nepovedla, to je pravda, jako vílu bych si ji představovala mnohem krásnější a tak nějak mystickou, přírodní a okouzlující. Herečka má od takového popisku daleko. Jinak jsou herci v Harrym jedním slovem bezvadní, je tu spousta talentů!

13. Předmět ve škole?
A: Lektvary. Šly by mi a bavily mě.
V: K lektvarům mě to opravdu táhne. Ráda vařím a u nich se jedná o takové magické vaření, u kterého navíc nemusím běhat nebo si pamatovat velké množství zbytečných dat (Dějiny). Také by mě asi hrozně bavilo Bylinkářství, do skleníků mě to v případě Bradavic táhne, dělala bych klidně parťáka Nevillovi.



 14. Oblíbený učitel.

A: McGonagallová. Umí, je přísná, ale lidská.
V: Buďto Minerva nebo Lupin. Dokázal svůj předmět pojmout tak, že to všechny bavilo a bylo to opravdové a přesto bez kleteb jako u rádoby Moodyho (tedy mého vyranděného Skrka).

 
15. Který magický předmět by sis chtěla přivlastnit?
A: Hůlku. S tou toho dosáhnu víc než s čímkoliv jiným.
V: Hrozně mě láká odpovědět třeba obraceč času nebo Hermionina kabelka, ale je pravda, že s hůlkou si tu kabelku můžu sama vyrobit. Takže ano, chci hůlku.

16. Jak myslíš, že by vypadal tvůj bubák?
A: Mrtvola někoho blízkého.
V: Děsí mě to, že se někdo vkrade k nám domů a všechny mi pozabijí. Takže možná nějaká temná zahalená bytost, která se chystá udělat právě tohle. Ale kdoví, co mám ukryto v hloubi mysli.

17. Nejkrásnější okamžik v Bradavicích?
A: Na Vánoce...
V: Ano, bezkonkurenčně Vánoce. Nepotřebuji tam být na žádný konec roku, zasněžené Bradavice s partičkou šach a rozbalování dárků s dvojčaty se zdá jako ta vůbec nejkrásnější možnost. Ale kdybych si měla vybrat nějakou akci, rozhodně bych se ráda podívala na finální bitvu. Ta byla prostě epická.

  (zdroj)

Tak, to je v rámci tagu vše. První odpovědi jsou samozřejmě mé kamarádky An, ty druhé mé vlastní. Jaké magické zvíře byste si přáli vy? A který Weasley je váš nejmilejší? Máte nějakou oblíbenou hlášku? A kdy byste opravdu chtěli být v Bradavicích? Upozorňuji, že odpověď celých sedm let není okamžik a neuznám ji.

Užívejte si potterovského léta (protože jakékoliv období může být potterovské, no ne?) a mějte se zatím krásně!


5 komentářů:

  1. 8. S kým bys šla na rande?
    A: Na jeden večer bych se proměnila v lesbičku a šla si pokecat s Lenkou.
    .... :DD

    OdpovědětVymazat
  2. Koukám, že toho máme hodně společného. :) V podstatě bych odpověděla jinak jen asi ve dvou případech. Na rande bych šla se Siriusem, k čertu s tím, že je trochu starší. A jelikož jsem byla vždycky černá duše, tak jsem tíhla k záporákům a milovala od první knihy Snapea (ve filmech ještě mnohem víc, kvůli jednomu z mých nejoblíbenějších herců vůbec). Až se pak ukázalo, že zase tak špatný nebyl. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím, že když jsi mě vyslíchala, byla jsem až moc unavená. Jak jinak si vysvětlit, že mě u rande nenapadl ani Barty Skrk (i když co si budeme říkat, taky už uplně nejmladší není) a dokonce jsem si nezvpomněla ani na Nevilla, se kterým bych se určitě nenudila :D

    OdpovědětVymazat
  4. Jo, scény s Ronem jsou bomba. Miluju čtvrtý díl, kdy se převlečou do společenských hábitů - "Vypadám jako prateta Tessie, páchnu jako prateta Tessie." :D Na rande bych docela ráda vyrazila s Draco Malfoyem. Možná až ve chvíli, kdy by trochu zestárl a dostal rozum, takže někde kolem šestého sedmého dílu, ale lákalo by mě to. A v Bradavicích bych vážně ráda strávila turnaj Tří kouzelníků především kvůli plesu, ten mě vždycky hrozně fascinoval. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to moje rande by bylo buď ze Snapeem nebo Malfoyem seniorem :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)