středa 4. září 2013

Robin Sloan a nová kniha Nonstop knihkupectví pana Penumbry

Název: originál Mr. Penumbra´s 24-Hour Bookstore, česky Nonstop knihkupectví pana Penumbry
Autor: Robin Sloan
Vydání: originál 2012, česky září 2013
Počet stran: 320
Žánr: román
Nakladatelství: Host

Do knihkupectví pana Penumbry v San Francisku nastoupí na noční směny nový prodavač Clay Jannon, webdesigner, který přišel o předchozí místo kvůli ekonomické krizi. Zákazníků není mnoho a do obchodu se vracejí stále titíž — ale vlastně si nikdy nic nekoupí.

Místo toho si půjčují obskurní svazky ze zadních koutů obchodu a hlásí se k členství v jakémsi tajemném klubu pana Penumbry. Zdá se, že knihkupectví je jen zástěrkou něčeho většího.

Clay se spoléhá na to, že mu jeho přátelé — Neel, podnikatel ze Silicon Valley, a Kat, specialistka na vizualizaci dat zaměstnaná v Googlu — pomohou zjistit, co se vlastně v jeho novém zaměstnání děje. Z chování zákazníků vypozoruje zvláštní vzorec, který je poté zavede k šifrovaným zprávám. Ukazuje se, že tajemství pana Penumbry dalece přesahují zdi knihkupectví.


Na knihu jsem před nějakou dobou narazila prostřednictvím videorecenze jedné úžasné slečny ze zahraničí a hned jsem se začala pídit po tom, jestli bude kniha i u nás. A naštěstí bude. A dokonce už za týden (podle plánu). Měla by být geeky a nerdy, vystupuje tam postava, která má co dělat s knihami, bude tam trochu akce, podivínství. Líbí se mi, že jednou z postav je web designer. No každopádně se na tenhle kousek dost těším a nemůžu se dočkat, až si ji budu moct koupit a odnést domů. A líbí se mi i obálka, je taková super, ve stylu starých her.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)