sobota 11. ledna 2014

Měsíční chvástačka za prosinec

Máme tu nový rok a s ním taky přichází má šťastná povinnost vám předvést knihy, které přibyly do mé knihovničky během prosince. Byly Vánoce a tentokrát byl Ježíšek opravdu štědrý a ze všech stran se mi sešly knihy, takže nadílka byla bohatá. Krom toho jsem si samozřejmě nějaké ty úlovky zařídila sama, takže dohromady mám za prosinec neskutečných 22 knih.

Od Ježíška jsem dostala dohromady 12 knih a trošku vám přiblížím, o které se jedná. Sama jsem si pořídila těch zbývajících deset, což by snad ani nebylo nutné, ale příjemné to rozhodně bylo. 


Tyhle krasavice mi nadělil přítel. Po V plamenech pokukuji už celé měsíce, ale nikdy jí jaksi nebylo přáno, konečně se však dočkala. Dočetla jsem Sestru, knihu od této autorky, tak snad brzy dojde na recenzi a poté přečtení knihy V plamenech, jestli bude tak skvělá jako její obal, nebudu si mít na co stěžovat. Johna Greena zná už celý svět, já jsem však donedávna žádnou jeho knihu nevlastnila, o to více jsem byla ráda, když jsem si rozbalila Hledání Aljašky, také jsem ji hned loni přečetla, byla ta má poslední kniha roku 2013 a stálo to za to! Bajky od Rowlingové zná každý potteromil, ale já je doma neměla a jsem moc ráda, že to se už změnilo. Přečetla jsem si je hned během svátků, předtím jsem je četla jen česky.


Tyto knihy jsem dostala od Ježíška-maminky a samozřejmě to všechno byly moje horké favoritky, taky jsem si je napsala do vánočního dopisu! Yrsu a jejího Ohnivého anděla jsem přečetla hned o Vánocích a mám už na blogu recenzi. Křižovatky jsem si vybrala jako první knihu roku 2014. Na Písečného muže se teprve připravuji, ale Adelica už ho četla a byla nadšená, takže se mi bude určitě taky líbit.


Loď mezi hvězdami jsem dostala od přítelových rodičů a právě knihu čtu, strašně dlouho jsem ji obdivovala díky její dokonalé obálce a podobný příběh jsem zatím nečetla, tak doufám, že mě nezklame. Lichožrouty od Pavla Šruta jsem už četla a byla jsem z nich naprosto na větvi. Strašně se těším, až si je přečtu znovu a poté i další dva díly. Tyhle jsem dostala od babičky a dědy. Poslední kniha, ve které figuruje jako postava Oscara Wildea nebo také známý Arthur Conan Doyle, tvůrce toho nejlepšího detektiva na světě - Sherlocka Holmese, byla také dárkem od maminky. Neznám ji a myslím, že obecně není známá, tak uvidíme, jaká bude.


Tuhle nadílku mi naložila pod stromeček moje spolubloggerka Adélka. Blaze od Kinga mi dala s tím, že žádného Kinga doma nemám a nemůžu být tak trapná. Strašidýlko Nela vypadá jako milá pohádková knížka, takže se těším, až se do ní někdy pustím. Adelica ví, jak mám ráda kočky, takže mi navíc dala ještě kočičí historky. 


Tři knihy od Adélky ale nebyly to jediné, co mi na Vánoce dala. Má doma totiž moc šikovnou maminku a ta mi ušila úplně úžasný obal na knihu, který zatím "obléká" právě knihu od Kinga. No nevypadá naprosto bombasticky? Miluji sovy a jsem z něj opravdu nadšená.


Prvního prosince jsem byla s přítelem na romantickém výletu ve Vídni, kde bylo opravdu nádherně. A krom spousty vzpomínek a fotek jsem si odtud přivezla také knihu. Přiznám se, že jsem od Browna zatím žádnou knihu nečetla, trochu se bojím, tak jsem si koupila jeho asi nejznámější kousek The Da Vinci Code a snad se k němu dostanu ještě letos. Další knihou v angličtině je překrásná The Sugar Queen, od autorky jsem četla již Zahradu kouzel a Dívku, která sahala ke hvězdám, k oběma mám na blogu recenzi a jsem moc zvědavá, na její další kousek. Nemohla jsem čekat, než bude přeložený, tak jsem si ji pořídila v originále. Chování nočních motýlů je kniha, u které si nedokážu představit, co čekat, ale strašně se mi vždycky líbila její obálka, tak jsem se rozhodla jí dát šanci. Kniha Ve tvém pokoji je už starší, ale já ji zatím nečetla, jednoho dne mě popadla romantická čtení nálada a hned jsem si ji pořídila, tak se k ní snad brzy dostanu.


Knihy Past a Horečka mě také už nějakou dobu lákaly z polic knihkupectví, nakonec jsem si je po nějakém tom kroužení koupila a celkem se těším, až se do této série pustím. Vánoce na nitkách je kniha, kterou jsem si koupila po tom, co jsem úspěšně udělala zkoušku z české lexikologie, měla jsem v plánu si v ní na Vánoce přečíst pár příběhů, nakonec jsem toho příliš nestihla, ale má velmi zajímavé ilustrace a provedení, takže se k ní určitě ještě vrátím.


A nakonec tu mám tyto tři krasavice, které jsem si koupila v rámci vánočního výprodeje u Dobrovského. Vzala mě tam ochotně Adélka a její rodiče a já jsem samozřejmě nemohla odolat. Než jsem tě poznala jsem četla v létě a líbilo se mi to, přesto že to není můj běžný šálek kávy, takže rozhodně zkusím i Poslední dopis od tvé lásky, myslím, že se mi to bude líbit. Dceru sněhu už jsem kdysi okukovala a pak jsem na ni klasicky zapomněla. Naštěstí jsem si ji připomněla na blogu Verunčina Knižního přátelství a nemohla jsem ji pustit z hlavy, takže jsem si ji taky musela pořídit. Koralinu jsem četla už asi dvakrát, ale doma jsem ji neměla, tak jsem si ji taky koupila, tahle obálka se mi fakt líbí, film je skvěle udělaný a já ho už viděla několikrát, myslím, že si dám brzy opakování.


Tak, to je tedy všechno. Myslím, že to byla pořádná prosincová nadílka a jsem moc ráda, že mě lidé znají a obklopují mě knihami, i když mi často říkají, že jich mám už příliš mnoho. A mým největším potěšením teď bude všechny tyhle skvělé kousky co nejdříve přečíst. Už se nemůžu dočkat.

3 komentáře:

  1. Páni tak to máš opravdu hodnou rodinu a krásného Ježíška, samé super knihy! A Adélko já doma taky nemám Kinga jsem trapná! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš? Ale to je chyba on píše fakt skvěle, nejradeji mam jeho doslovy a předmluvy, vždy se tak rozepíše

      Vymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)