pátek 28. března 2014

Mé knižní série *7*

Meme by Roxanne.

Po dlouhé době jsem se rozhodla přidat článek do tohoto projektu. Nerada bych do projektu dávala série, které nemám dočtené. Jelikož jsem včera dočetla poslední díl Hunger Games, tak jsem vám nafotila knihy a zodpovím otázky, které se budou týkat této trilogie.



1. Jak ses o téhle sérii dozvěděla?

Už ani nevím, jak jsem se o sérii dozvěděla, ale moc mě nelákala. Jenže pak jednou jsem šla kolem knihkupectví, kde měli knihy ve slevě, tak jsem si pořídila první díl, že to zkusím. Akce na knihy trvala asi týden a já si říkala, že si hned první díl přečtu a rozhodnu se, jestli si koupím i zbývající dva. První díl jsem přečíst nestihla, ale i tak jsem zašla do knihkupectví a koupila si i druhý a třetí díl. 


2. Kolik dílů jsi zatím stihla přečíst?
Včera jsem dočetla poslední díl a jsem vážně zvědavá na třetí film.


3. Co na tuhle sérii říkáš?
Série se mi líbila, ale mně osobně víc sedla spíš Divergence. Ale jen o kousek.


4. Který díl z celé série máš nejraději?
První. Líbil se mi námět her a hlavně se mi líbilo, že celá kniha je o hrách. Ve druhém a třetím díle jde už o trochu něco jiného. Vlastně ve druhém na konci jsou taky hry. To bylo fajn. Knihy a filmy s náměty her o život mám ráda.


5. Jaká je tvoje oblíbená postava, proč?
Jak nad tím tak přemýšlím tak asi Haymitch, i když je to takový ochlasta. Mám ho ráda, je to správňák. Ještě mám ráda Cinnu a Cetkii. Líbí se mi jak je Cetkie hloupoučká a stylová.


6. Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
V posledním díle jsem nemohla vystát Katniss, no asi ani v předchozích dílech. Ženské hrdinky mi většinou nesednou, nevím čím to je. 


7. Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
Myslím, že jsou stejné. Líbí se mi obálky, které vyšly v kompletu. Ty černé se znaky. Ty vypadají hezky, ale mám ráda i své vydání.


8. Která obálka se ti líbí nejvíc?
Líbí se mi všechny obálky, ale asi o kapku víc než ostatní se mi líbí nebesky modrý poslední díl.


9. Existuje nějaká scéna na kterou jen tak nezapomeneš?
Stejně jako každý i já nikdy nezapomenu na smrt Routy. Jen si na to vzpomenu, je mi do pláče. 

3 komentáře:

  1. Divergence už má rezervované v knižnici. Nechápem, že nikto to najprv nechce čítať a potom to všetci milujú...Knihu som zatiaľ čítala len prvú. Katniss mi práveže ešte prišla fajn. Aspoň v jednotke nebola z tých urevených sliepok, čo sa bez chlapa nikam nepohnú. Routy bola hrdinka :(, no keď sa nad tým tak človek zamyslí, ono sa to vážne nedalo inak....

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)