pondělí 9. června 2014

Anders de la Motte - [buzz]

Série: Henrik HP Pettersson #2
Originální název: [buzz]
Počet stran: 416
Rok vydání: 2013 / originál 2011
Žánr: sci-fi, thriller, detektivka

Anotace:

HP, hrdina kultovního švédského thrilleru Game, je zpět. 

Zmizel v nejhlubším utajení, aby si zaslouženě užíval v potu tváře vydělané miliony, ale něco mu začíná chybět: adrenalinové vzrušení z riskantních situací, do nichž ho dostávala tajuplná Hra. Po vášnivé noci, strávené v luxusním dubajském hotelu s neodolatelnou Annou Argosovou, je vtažen do víru událostí příliš neuvěřitelných, aby byly pouhými náhodami. A navíc u Anny zahlédl děsivě povědomý bezdotykový mobil... 

Jeho sestra Rebecca Norménová konečně našla normálního přítele a byla povýšena. Ale ne nadlouho. Navíc si to s ní začal na svých stránkách vyřizovat záhadný blogger a kolegové se dobře baví... Oba sourozenci se zaplétají stále hlouběji do přediva pravdy a lži. 

Co je skutečné a co je virtuální? Řídí nás všechny neviditelná síť manipulátorů? A co může člověk udělat, když mu vyhrožuje kdosi, jehož existence se nedá dokázat?

Mé hodnocení:

Knihy jsem se celkem obávala. Mám nejraději první díly knih a nelíbí se mi trend s trilogiemi, ale zase když čtu nějakou knihu, která nemá pokračování tak pak volám po dalším díle. No jo jsem na facku. Ale vrátíme se k buzz, který mi word opravuje na burz, takže za případné chyby se omlouvám.

HP si krásně užívá nabitého zisku v Dubaji a Rebecca nasazuje život někde v poušti… tak kniha začíná a k vedrům se krásně pouštní tématika hodila. I když linka s Beccou mě ze začátku nebavila.
Kniha mě naprosto pohltila. Od toho kdy HP ošoustal (milovat se sem nehodí) Annu až po setkání s tajemným mužem na hřbitově.
HP se po asi sto stranách vrací do Stockholmu a s novou identitou se hlásí na pozici ve firmě AgrosEye. Firma je naprosto úžasná, jestli někdo z podobné firmy čte tohle hodnocení, tak se mi prosím ozvěte. Chtěla bych u vás pracovat jako troll. Ano troll, ti mi přišli nejlepší. Celá ta firma byla boží a užívala jsem si když vše Henrikovi vysvětlovali a postupně si vyzkoušel snad každé oddělení. 
Takže HP si našel práci, přítelkyni, hledá si byt. Tolik už nekouří a ani moc nemluví sprostě. Co se s ním stalo? Změnila ho poušť? Nenechte se mýlit, problémy na sebe nenechají dlouho čekat. 
V motelu, v kterém HP bydlí má zajímavého souseda, který si mě hned získal. Takhle ukecaná je snad jen Veru. Nox si mě získal stejně jako ona…
Naproti Henrikovi Becca, kterou začíná nudit rutina vztahu. V práci má problémy a navíc ji na internetovém fóru někdo pomlouvá a jde to tak daleko, že ji začnou chodit výhrůžky a neustále má pocit, že ji někdo sleduje. Kdo je tajemná osoba pod přezdívkou Maybey?
Konec knihy je celkem otevřený a jsem moc zvědavá jak celá trilogie dopadne.

Ciatce:

"Udělal jsi někdy něco opravdovýho, Thomess?"
Tentokrát se ozval frantík vedle něj.
"Jak to myslíš?" zablekotal HP a podrbal se za krkem.
"Něco, z čeho si celá tvoje bytost, tělo i duše, připadala naprosto skutečná. Jako by se celej svět zastavil a koukal jenom na tebe?"

All work and no play makes Jack a dull boy!
Redrum, redrum, redrum...

Frank ukázal na mrtvolně bledou gotičku, která byla tak pohlcena svým monitorem, že si jich sotva všimla.
"Říkáme ji Lisbet," zašeptal. "Ale tak, aby to neslyšela..."

"Halíl is my name - blogging is my game..."


2 komentáře:

  1. U téhle triologie mi naopak přijde, že první díl byl opravdu jen začátek, miluji tuhle sérii :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První i druhý se mi líbil skoro srovnatelně, jsem zvědavá co přinese poslední díl :-)

      Vymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)