středa 23. července 2014

Zahradní knižní sraz v Brně 19.7.


Před nějakou dobou mi přišlo pozvání na knižní sraz u Verunky z Knižního přátelství, moje nadšení bylo obrovské, protože mám tuhle slečnu moc ráda a navíc se jednalo o velmi komorní uzavřenou společnost v závěru čítající 11 lidí. Navíc ruku na srdce - byla jsem opravdu zvědavá, jak to u Verunky vypadá, jaký má pokoj, rodiče, dům, zahradu... Zkrátka jsem se těšila.

Článek u Verunky, naší pořadatelky, si můžete prohlédnout zde.

Do Brna jsem jela vláčkem, což bylo moc hezké, jezdím vlaky ráda, ale k mému domu koleje nevedou, takže je to pro mě spíše vzácnost. Na cestě mi dělal společnost Stopařův průvodce galaxií (to je tak šílená kniha, až to skoro není možné!) Na nádraží už na mě čekala Terezka (její článek) a šly jsme spolu vyzvednout Basteru. Přidaly se k nám taky Anet a Rachel-Roo. U Dobrovského už na nás čekala Verunka a já jsem měla možnost seznámit se také s Hankou a Kristýnkou. Nakonec se uráčil dorazil i Vojta (report) a vyrazili jsme směr zahrada. Rodaw přivezla na sraz maminka, protože táhla tuny jídla!

Samotný sraz byl úžasný. Zahrada byla nádherná, naplněná skvělou atmosférou, jídlem a kočkami. Verunčini rodiče jsou moc milí a otevření lidé, kteří se o nás starali, hostili nás, fotili a povídali si s námi. Verunka byla skvělá jako vždycky, udělala nám výborné tiramisu, muffiny a podobně, takže jsme se tam u ní měli zkrátka jako v pohádce. Povídali jsme si, smáli se, trochu fotili, dělali si ze sebe navzájem srandu, občas padla nějaká ta slovní bomba nebo si někdo z někoho utahoval (ano, Vojto, všichni vědí, že mluvím na tebe :-P).


Samozřejmě jsem se před srazem bála, protože jsem přece jenom jela úplně sama a jsem takový ten nespolečenský člověk. Naštěstí vedle mě seděla z jedné strany Basterka, kterou jsem moc ráda poznala, a z druhé strany Verunka, díky které se mohl tento sraz vůbec uskutečnit. Ostatní byli také skvělí, řekla bych, že panovala taková až rodinná atmosféra, rozhodně mi to přišlo o moc kouzelnější než v kavárně, připadala jsem si mezi svými a čas utekl neskutečně rychle.

Verunka nám ukázala vše, co mohla. Své pekařské umění, svou zahradu, dům, pokoj, rodiče, své krásné úsměvy i svůj téměř stále aktivní foťák. Ve chvíli, kdy pro mě nastala doba odjezdu, mi bylo opravdu líto, že čas je někdy šíleně nefér a letí si jako ďas, když se ho o to ale vůbec nikdo neprosí.

Ráda bych poděkovala za pozvání a vřelé přijetí celé rodiny (teda krom bratra) Krátkých. Byli jste úžasní, škoda, že nejste moji sousedi! Také jsem ráda za skvělé lidi, které jsem mohla poznat.Knihomolové, děkuju, že jste se se mnou bavili, jste bomboví, mám vás ráda! Pokud někdo přemýšlíte o tom, zda na nějaký sraz jet a třeba se bojíte, nemáte proč, lepší společnost opravdu nepotkáte a stojí to i za nějakou tu větší vzdálenost od domova.

Brzy (někdy v srpnu) se bude snad konat sraz v Olomouci. Pokusím se to nějak zorganizovat a budu ráda za všechny knihomoly, kteří se rozhodnout přijet do našeho nádherného města, které vás určitě nezklame.

Těším se na příští sraz!



Ráda bych dodala, že z této poslední fotky jsem nadmíru nešťastná, protože jsem se na ni těšila, ale vypadám tam strašně blbě (!!!). Fotky jsou buďto mé vlastní nebo z Verunčina foťáku (a mám její dovolení je používat, heč).

14 komentářů:

  1. proc prosimte na ty posledni fotce vypadas blbe? dyt ti to slusi ty kecko! a mela jsi moc hezky saticky. sraz byl uzasny a uz se tesim az se potkame na dalsim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. NO protože tam mám oči jak křivula :D Ale děkuju :) já se též těším, to byl naprosto dokonalý sraz

      Vymazat
  2. Krásný článek. Opravdu moc mě těší, že se Ti u nás tak líbilo. Byla jsi skvělá. Moc Ti děkuju za to, že jsi za mnou přijela a za všechno krásné, co jsi mi s sebou přivezla. Rozhodně nejsi nespolečenský člověk. Mám Tě moc ráda. A těším se zase na příště. V Olomouci to jistě bude nezapomenutelné... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Verunko, byla jsi naprosto úžasná hostitelka a tví rodiče jsou bezvadní lidé, hned jsem se do všeho u vás zamilovala :) a jsem společenská jen s někým, obecně nee. Taky tě mám ráda, příště to zopakujeme!

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. No a ne? Ještě jak ses radoval, žes nedorazil poslední (sice ta slečna nakonec nedorazila vůbec, ale budiž ti to ke cti)

      Vymazat
  4. Skvělý článek a jsem ráda, že jsi dorazila. Je s tebou sranda a rozhodně NEJSI nespolečenský člověk. Takže v Olomouci ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele ono to tak vážně jen vypadá, když jsem mezi skvělými lidmi, jinak bych si ani neškrtla :D tady se dalo snadno zapadnout do davu

      Vymazat
  5. Krásně napsáno. Bylo to úžasné a já jsem moc ráda, že jsem poznala Verunčinu rodinu i bydlení a že jsem poznala Tebe, protože Váš blog s Adél mám také moc ráda! A nejsi nespolečenská, byla jsi milá a já doufám, že se brzy uvidíme a náhodou na fotce Ti to sluší, máš krásné šaty, vlasy i kukuč! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Barunko :) bylo to opravdu DOKONALÉ a měla jsem skvělou spolusedící.

      Vymazat
  6. Pěkně napsaný článek s (pro mě tedy určitě) skvělou zprávou na konci, protože sraz v Olomouci by se mi víc než zamlouval (aby taky ne, když v Olomouci bydlím). A musím souhlasit, Olomouc je nádherné město, které neomrzí a především nikoho koho znám ještě nezklamalo. :3 Takže kdybych posbírala veškerou svou odvahu a byla doma, tak se mno use snad už může i počítat. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu odvahu posbíráš, budu si to pamatovat a osobně si tě vyhmátnu! :)

      Vymazat
  7. Nádherné fotky, musel to být slvělý den :))

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)