sobota 30. srpna 2014

Informační článek - plány na blog od Veru

V několika předchozích dnech jsem se rozhodla se po hlavě pustit do blogu, předchozí rok byl dost divoký ve škole, což mi užíralo většinu času, a já se spíše učila co a jak, pomalu se seznamovala s nepsanými pravidly bloggerů, prokousávala se sociálními sítěmi a snažila se psát a tvořit, vymýšlet a zlepšovat se.

Po roce a kousíčku od založení tohoto blogu bych ráda oficiálně (alespoň ze své strany) ukončila bloggování "na nečisto", začínám "na tvrdo", s čímž souvisí spousta dalších nových plánů a snad i vylepšení.

Rozhodla jsem se, že budu články zveřejňovat plánovaně a pravidelně, ne jak se mi zachce, sedí mi to tak více a doufám, že to nebude škodit jejich energii a zajímavosti. Je mi jasné, že s plánováním přijdu o určitou spontánnost, ale se spontánností přichází také lajdáctví a nepravidelnost vede k vynechávání a porušování plánů, takže to tak prostě dál dělat nebudu.

Od září 2014 rozjíždím sebou stanovený způsob zveřejňování článků, který mi dá možnost si vše připravit, naplánovat a rozmyslet, ale pořád zbude dost prostoru pro inovace a jakousi hravost.

Tento článek není pouze informační pro ostatní, bude taky jakýmsi mým pevným bodem a slibem sobě i ostatním, takže pokud uklouznu a nebudu dělat to, co chci, tenhle článek mě bude po nocích strašit, kousat mě a vyplazovat na mě jazyk, že jsem jej nedodržela. (a to nechceš)

Pravidelné články:

PONDĚLÍ
recenze
libovolná přečtená kniha, ať už budou padat trakaře nebo budu zrovna celý den mimo počítač, každé pondělí se na blogu objeví recenze, nebudu psát recenzi na každou knihu, kterou přečtu, ale jen na některé, nyní mám malou kopičku knih, které jsem četla a nenapsala o nich, takže si z nich mohu vybírat a dál budu samozřejmě číst, takže bude vždy co recenzovat, průběžně se snažím trochu měnit strukturu a vzhled recenzí a budu se snažit je dál vylepšovat, aby byly k něčemu dobré

STŘEDA
můj projekt
každou středu zveřejním projekt, vymyslela jsem si dva nové - Miss kniha a Číst se (ne)dá všude, které právě rozjíždím, k oběma bude úvodní informační článek (ten pro Miss kniha bude zveřejněn již v úterý), projekty se budou pravidelně střídat, takže bude každý ob středu, budou to články téměř výhradně fotografické, žádné vykecávky a doufám, že se budou líbit, rozhodla jsem se užít si trochu legrace a zapojit kreativitu, tak snad nebude nadšení jen na mé straně

PÁTEK
ze života knihomola
před nedávnem jsem založila novou rubriku, do které budu přidávat články jen já (ne Adelica), pod tímhle názvem se může schovávat téměř cokoliv a hodlám téhle volnosti plně využít, takže se tu mohou objevit jakékoliv články s fotkami, nějaká vykecávka (je pár věcí, které bych ráda představila svému milovanému bloggovému světu), tagy, hodlám taky vymyslet nějaké TOPY (stále ještě chci zveřejnit TOP 2013), budou tu unboxingy, reporty ze srazů, jakékoliv maličkosti, které mě potěší (třeba nějaké filmové nebo seriálové maratony), chtěla bych do téhle rubriky propracovat občas i nějaký rozhovor s autorem, Wreck This Journal (který teda ještě nemám), prostě všechno možné, cokoliv

administrativní záležitosti
může se stát, že dojde na blogu k nějakým změnám nebo budu potřebovat vyřešit něco technického, přidat informační článek, v tomto případě bych opět ráda využila pátek a zveřejnila takový článek místo ze života knihomola, může to být třeba článek ohledně nového designu nebo nyní chystaný článek s odkazy na mou osobu (už bylo na čase!), tyhle články budou velice vzácné, ale určitě se někdy objeví

SOBOTA
chvástačka
poslední měsíce (no od začátku blogu jako) jsem chvástačku dost flákala, ostatní ji mívají prvního a já to pak horko těžko doháním a zveřejňuji pozdě, takže jsem si řekla "Takhle tedy ne, Veruno!", chvástačka bude dřív, přesněji řečeno vždy první sobotu v měsíci, proč? Because I can.

Sklenice plná knih
při založení své milované Sklenice jsem tak nějak počítala s tím, že si z ní budu tahat jednou měsíčně, častěji mi to přijde moc časté a ráda čtu knihy dle vlastního výběru, tenhle způsob má být spíše jen takové doplnění a zpestření, které mě má donutit číst i to, co bych si nevybrala, jednou měsíčně tedy pořád platí (pokud bych hodně chtěla, můžu asi i dvakrát), jednu sobotu v měsíci tedy zašátrám ve Sklenici a nechám ji vybrat za mě

maratony
momentálně probíhá Potter-ton, který si moc užívám, protože jsem se už léta těšila na tu chvíli, kdy se Harryho celého přečtu a bude to navíc anglicky, nejdřív jsem chtěla číst rychleji, ale nač vlastně spěchat, raději si to vychutnám, nakonec to tedy chci tak, že přečtu jednoho Pottera měsíčně a na jeho počest zveřejním nějaký mišmaš článek, to bude nějakou dobu trvat (sedm měsíců, pokud počítám správně), poté se vrhnu na další maraton (třeba Tolkiena, ten mě taky čeká), dá se čekat, že to budou většinou maratony sérií, které už většina četla a recenze na ně je zbytečná, spíš budu těmhle "klasikám" vzdávat hold nějakým pochvalným článkem

Pokud dobře počítám, zbývá mi nějaká ta sobota, tu buďto nechám prázdnou nebo ji nějak vhodně využiju, uvidíme, možná mě napadne ještě nějaký článek, který bych ráda přidávala na blog.

V následujících týdnech dostane blog nový kabátek, už to mám vymyšlené a snad to bude vypadat dobře, ten současný byl spíše provizorní (ale na to vydržel dlouho!), rozhodně můžete očekávat změnu (a určitě to bude k lepšímu, jak jinak!).

Všechny tyhle plány doufám přispějí k tomu, že budu psát články pravidelně, s chutí, ale zároveň trochu hlídaně a doufám, že tenhle systém (jak ošklivé a odpudivé slovo) bude vyhovovat i mým čtenářům, byla bych ráda, kdyby ano.

Pokud by nastala nějaká jedinečná situace (třeba časový skluz), samozřejmě jsou tohle moje plány a tak je prostě dodržet nemusím, ale tomu bych se ráda vyhnula, může nastat i nějaká příjemná změna, třeba nějaký speciální týden s trochu jinými články (ráda bych něco takového vymyslela na Vánoce).

Pokud vás napadá jakákoliv připomínka, dotaz, pochvala nebo oprava, nebojte se a hoďte mi to do komentářů, budu ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, blog není jen pro mě, takže do toho má každý co mluvit.

Nezbývá než si popřát hodně štěstí, aby se mi povedlo, co si přeju a já blog povznášela na lepší a lepší úroveň, protože mi na něm záleží a byla bych ráda, kdyby to tu vzkvétalo (tak to bychom měli trošku nostalgie).

Přeji vám všem, aby vám vycházeli vaše vlastní bloggové plány a dělalo vám psaní článků a natáčení videí samou radost, pokud ano, budu mít radost i já za vás! :)

7 komentářů:

  1. Sice jsem celkem organizovaný člověk a mám ráda určité plány a podobně, ale co se týče blogu, zatím to raději nechává na spontánnosti. Nechci, aby se z blogu stala povinnost a tak prostě zveřejňuji vše prakticky okamžitě jak mě to napadne (kromě Top týdne, to je pro mě sobotní meme) :).
    Jelikož bloguji necelý rok, tak mám zatím dost elánu a blog nikdy nijak výrazně nechátrá, tak nemám potřebu nic přeorganizovávat, ale obdivuji, že ses do toho pustila tak od podlahy. Teď už to jen dodržet ;) :) Držím palce!!! :) Budu napjatě čekat na Miss knihu i další, třeba ze života knihomola - takové články ráda sleduji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já po roce blogování "jen tak" zjistila, že to vážně nebude úplně pro mě. Tu ztrátu spontánnosti si do určité míry uvědomuji a i kvůli ní jsem si to hodně promýšlela a šla do toho když už tak rovnou naplno, ale budu dál články psát dle chuti, jenom si je přednastavím na určitý den :) zatím se držím, už týden! :D

      Vymazat
  2. Já si to takhle rozvrhnout nemůžu, protože bych to stejně nedodržovala, jak se znám. :D Já na blog dám, co zrovna potřebuji, nebo co se mi hodí. Tyhle plány nemám moc ráda, ale kdo to dokáže, tak tomu gratuluji. Už se těším na všechny ty články, co nás čekají :) Hlavně středy a pátky by mohly být zajímavé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý pes jiná ves, já zas "špetku" té organizovanosti nutně potřebuju a dokonce si to tak i více užiju, řekla bych, tak hezky ve stylu Rory, s láskou ale kontrolovaně :D ve středy a pátky taky poměrně dost věřím, budu se snažit nezklamat :)

      Vymazat
  3. Zrovna si tu tak sedím nad blokem, který chci přetvořit na "Blogerský deníček" a který by mi měl pomoci s lepší správou blogu. Zatím si s ním tedy jen hraji. :D I když jsem ho chtěla od září "uvést do provozu" - no, mám co dělat.

    Jsem velmi chaotický člověk a řád na mne většinou neplatí a přiznám se, že když to tu vidím "černé na bílém", trochu jsem se zalekla. Ale mám chuť to zkrátka zkusit - vždycky se mohu vrátit do starých kolejí "neplánovače".

    Navíc mám prostě pocit, že by mi to mohlo pomoci, tak doufám, že porazím svou lenost a starý zaběhnutý program "to nezvládneš, protože jsi chaotická".

    Přeji Ti, ať se daří a nejsi moc pokousaná. :P A já Ti naložím na bedra ještě, chceš? Jsi můj vzor, jestli to plánování zvládneš Ty, pak já tajé! :D Ha, tomu se ale říká pěkné vydíráníčko. :))

    Hnízdo zvrhlé Narcisky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj "blogo-blok" už je v provozu a zatím se drží. Já mám tendence právě sklouzávat k chaotičnosti a hlavně jsem šíleně líná, tohle je výzva ale vítaná a mám zatím celkem radost :D určitě to zvládneš také, když budeš chtít, můžeme se hecovat navzájem, to nebude problém, slečno. za vydírání děkuji, alespoň nějaké další zpestření a více zodpovědnosti, proč ne, že! :D

      Vymazat
  4. Díky tomuto skvělému muži, kterého jsem potkala při čtení některých komentářů na internetu, jsem se takových věcí nejprve bála, ale opravdu potřebuji pomoc, abych se ze své situace dostala, protože jsem od manžela dostala dvoutýdenní výpověď, abych se z toho odstěhovala. house, protože u Willa došlo k nějakému nedorozumění, které zde nemohu uvést, Dr Ajayi provedl kouzlo usmíření a dokázali jsme náš spor urovnat mimosoudně, Pokud potřebujete službu mocného sesilatele kouzel pro vaše problémy ve vztahu, kontaktujte Dr. Ajayi na Whatsapp / Viber: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)