sobota 1. listopadu 2014

Měsíční chvástačka za říjen


Meme od Judit.

V říjnu jsem k nákupu knih přistupovala opravdu opatrně. V knihkupectví jsem byla asi dvakrát, jednou kvůli sobě, jednou abych koupila dárek (čti knihu) kamarádce. S tím, jak začala škola, začalo také mé utrácení za kávičky, zákusky a podobné vylomeniny. Přesto pár nových kousků mám. A jsem z nich opravdu hodně nadšená!


Čtyři kousky. Tak "málo" nových knih jsem neměla už měsíce, možná od založení blogu. Krásné je, že menší počet zvýšil mou radost z každé jednotlivé knihy!


Minulý měsíc jsem psala recenzi na Soudné sestry od Pratchetta, knihu, kterou mi doporučil kamarád. Ve škole jsem pak četla kousek Maskerade v angličtině a rozhodla se, že se budu dál čarodějné části Pratchettových knih věnovat v angličtině. A začnu od první knihy! :D


Věděla jsem ze stránek bookdepository, že je ta kniha krásná. Ale když přišla, úplně se mi zatajil dech. Equal Rites od Pratchetta!


Dokonce i ty fondy. Ach!


A fialová se zlatou. Oni se mě snad snaží zabít. Protentokrát jsem dokonce vydržela, takže bude i unboxingový článek. (trochu blbé pořadí, ale to neva)


Slavná sága Zaklínač od Sapkowského.. Začala jsem Krví elfů, ale povídky co předcházely budu číst také (teď jsou vyprodané). I tuhle knihu mi doporučil kamarád (Hey! Are you or are you not my new book guru?) a já byla nadšená. Recenzi můžete nalézt zde.


Obálka nic moc. Ale ten příběh je.. wáu. No opravdu mě okouzlil.


Při lovu na fantasy (tedy nákupu Zaklínače) jsem krom jiných knih, které si budu muset pořídit (Gaiman) objevila tuhle - Přes tvář světa od Russella Kirkpatricka. Není absolutně známá. Ale vypadá dost zajímavě. Příběh mi hodně připomíná můj DnD příběh, tak jsem ji tam nemohla nechat. Navíc tam byl snad jen jeden výtisk.


Už podle obálky doufám v nějaké epické fantastické dobrodružství.


Znáte ji někdo? :)


A nakonec Čtvrtky v parku. Hilary Boydová. Ty jsem už zneužila pro článek plný fotek, mrkněte.


Jsem na knihu zvědavá, ale dost možná ji budu číst spíš tak příští podzim. A to bych si ji mohla přečíst v Olomouci na lavičce v parku. Ok, hecuju se, takhle to udělám!


Je hezká i pod kabátkem, že?

Tak co, máte některé z knih? Máte rádi Sapkowského, Pratchetta, fantasy obecně? Určitě ano. Pokud máte na něco recenzi, sem s ní, mrknu. Nebo mi jen do komentářů napište svůj názor, ať už na obálky nebo knihu jako takovou. A rovnou se můžete pochlubit tím, co máte nového vy! :)













5 komentářů:

  1. Pěkné knihy. :)
    Čtvrtky v parku jsem četla. :) Ačkoliv jsem od knihy očekávala více, tak se mi velice líbila. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zaklínač je skvělý. :) Také jsem předtím přeskočila povídky, ale nakonec jsem na tu ságu neměla moc času, tak se k ní teď chci vrátit právě povídkami. Rozhodně za to stojí. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jo, asi si začnu okusovat nehty. Ta obálka Equal Rites je úžasná. (Ale první kniha to není, první je Barva kouzel.) =D Bože, fakt si budu muset objednat ty Good Omens... =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že je Barva kouzel první z knih ze Zeměplochy vím, já mluvila o tom, že tahle kniha je první z té čarodějné ságy :) a Good Omens mám doma, česky, ale přece, takže na ty se též chystám :)

      Vymazat
  4. Ta kniha od Pratchetta vypadá naprosto úžasně. Už delší dobu se na něco od něj zase chystám, četla jsem jen jednu kdysi dávno. Jinak ve spojení s Gaimanem mě napadá automaticky kniha Good Omens, kterou napsal společně právě s Pratchettem. Četla jsem ji v angličtině a bylo to úplně skvělé.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)