středa 26. listopadu 2014

Miss kniha no. 6


Úvodní článek naleznete zde.

Všechny knihy pospolu.


Mé zátiší s čtecím pytlem :) A knihami pro dnešní den

1. Čarokrásná víla



Ano. Opět Pratchett. Ale tahle je prostě úžasná. Víla! Ta barva, kouzelnost, nemůže být jiná než čarokrásná :)


Ach, no krásná. Pro mě jedna z těch nej.

2. Holka krev a mlíko



Není tak docela možné (alespoň ne mýma rukama) zachytit to, jak kniha vypadá "naživo", ale alespoň se tu ty odlesky zobrazily jinak a dodalo to tomu zase úplně jinou atmosféru. Přechod je masivní. Člověka to děsí a zároveň fascinuje.


Nevím, jestli to vůbec někdy přečtu, ale krásná rozhodně je!

3. Romantická duše


Možná by to tak neviděl každý, ale tahle je pro mě jasně romantická. To listí, paprsky slunce, lavičky, tráva. Úplně vidím všechny ty příběhy, které by se tam mohly odehrát, a hned bych se tam ráda přenesla.

4. Paní nevyzpytatelná


Ano, sice je v názvu slovo sníh, ale pro mě to prostě není nějaká ledová chladná obálka. Při pohledu na ni cítím, že se za obalem skrývá víc než jen hromady sněhu a bolesti. Něco úplně jiného. Hřejivého. A ta obálka je krásná. Taková prostá a úsporná, ale má duši. 

5. Ledová královna


Už je to spoustu let, kdy jsem tuhle knihu četla. A postupně se do autorky zamilovala. Tenkrát se mi obálka nelíbila. A i nyní jsem na rozpacích, ale už ji dokážu svým vlastním způsobem ocenit. A je chladná. Je to ledová královna, o tom není pochyb.


Cítím z ní všechnu tu bolest, prolitou krev, zimu, led. Ach :) (že bych si brzy dala re-reading? V létě! Možná...)

Gratuluji knihám, které mi dělaly společnost dnes. Každá z nich si zaslouží pochvalu a obdiv. A jejich spisovatelé, tvůrci, editoři, nakladatelé, čtenáři. Prostě všichni, kteří se na knihách nějak podíleli. Jsou krásné. A každá svým naprosto jedinečným způsobem. Dokonalé, že?

1 komentář:

Každý komentář potěší. Děkujeme :)