sobota 3. ledna 2015

Měsíční chvástačka - Prosinec


Šťastný nový rok přeji lidičky,
máme tady tu nejlepší chvástačku za celý rok a to tu po-vánoční. Pravděpodobně jsem byla jedno z nejhodnějších "dětí", protože za prosinec jsem nashromáždila 24 knih. Většinu z nic jsem dostala od rodiny a od přátel pod stromeček. Moc Vám děkuji. Mám vás hrozně ráda, i když to tolik nedávám najevo.



Každá kniha je unikát a ze všech mám radost, snad jich přečtu co nejvíc. Jako první představím kuchařskou kupičku.


Sladké pečení jsem dostala od mamky, kniha je to opravdu úžasná. Celou jsem si ji prohlédla a jsou tam úžasné recepty, rady a tipy, které se mi určitě budou hodit. Kuchařskou knihu Paulus vs. Ihnančák jsem si přála a nasbírali jsme v Lídlu dostatek bodů, tak mi ji mamka ještě před Vánoci dovezla. A úžasnou Nigellu a její vánoční recepty jsem dostala od své milované Verunky. Hned bych všechno upekla a uvařila. 


Tyhle dvě krásky jsem taky dostala od své krásky :) Veru četla knihu Nikdykde a usoudila, že je to můj šálek kávy a samozřejmě Mánie, podle anotace, celkem drsná detektivka. No jo Veru mě prostě má přečtenou a za to jí žeru. 


Trilogii Čísla mi, k mému překvapení, poslala Žanetka k Vánocům. Knihy jsem si chtěla pořídit, ale Žanetka byla rychlejší. Moc děkuji, bylo to milé překvapení.


Tyhle tři krasavice jsem dostala od bratra. Už dlouho mi knihy slíbil, protože je velký fanoušek filmů a nečekala jsem, že mi koupí rovnou celou trilogii. Do prvního dílu jsem se hned pustila.


Město ztracených duší jsem dostala od mamky. To mi připomíná, že bych si mohla přečíst konečně ten třetí díl. Labyrint 2 jsem si koupila u příležitosti slev u Dobrovského. Stejně tak poslední díl Ságy Lartena Hroozleyho, na kterého mi přispěla mamka.


Na knihu Řekni vlkům, že jsem doma jsem měla zálusk už delší dobu. Byla i v seznamu pro Ježíška, ale pod stromečkem jsem ji nenašla, tak jsem si ji koupila taky se slevou u Dobrovského. Nonstop knihkupectví vychvalují všichni do nebes a ja ji našla pod stromečkem a jsem vážně zvědavá.


Tyhle tři knihy mám taky od mamky. Ostré předměty jsem si přála, jelikož další dvě knihy od autorky jsem už četla a tahle jediná mi chybí do sbírky. Ani jsem nevěděla, že kniha Červený vrch byla v mém vánočním seznamu. Ráda si ji přečtu, tohle téma já můžu. Jak už jsem psala, tak na knihu John na konci umře jsem narážela snad všude možně, jak na internetu, tak v obchodech a konečně ji mám taky a povím vám, že pod obálkou je naprosto úžasná. 


Poslední hromádka je to nejúžasnější. Nikdy se mi za jeden měsíc nesešlo tolik Kingů. Jako první jsem si na bazaru koupila knihu Christina od jedné velmi milé paní za pouhou stovku. Mrzí mě, že to není druhé vydání, ale čert to vem. Byl by hřích nechat někde Kinga za stovku, no ne? Od mamky jsem dostala vymodleného Pana Mercedese, Černý dům a Tommyknockery. Všechno jsou to teda pěkné bichle až na Pana Mercedese což mě trošku mrzí. Vím, že kniha Černý dům je pokračování Talismanu, tak když jsem jela na slevy do Dobrovského tak byl Talisman na prvním místě.

Samozřejmě, že u většiny dárků píšu, že jsou od mamky, ale samozřejmě nakupovala za oba rodiče a dokonce mě překvapila i některými neknižními dárky.

Byl i váš Ježíšek tak bohatý jako můj? Pochlubte se. :)

3 komentáře:

  1. Tak jistě, že tě mám přečtenou! Už tě znám nějakej ten pátek :D :-*

    OdpovědětVymazat
  2. Ach jo, kde ty knížky všichni berete? :/ I když já mám za prosinec také úspěch! :) Rovných devět knih! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné knížky :-). Koukám, že nákupy u Dobrovského byly povedené :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)