čtvrtek 29. ledna 2015

Plány na rok 2015,...

...které možná i dodržím.

Ahoj,
nejsem zastánce nějakých plánů a seznamů, protože to většinou neumím dodržet a když jo, tak nejsem moc pyšná, jelikož o svých plánech nikomu moc neříkám. Od začátku roku jsem si naplánovala pár věcí ohledně čtení a blogu. Ten první plán zrovna plním, rozhodla jsem se pořídit si vykecávací rubriku, i když já moc ukecaná nejsem, takže rozhodně v ní nebudu mít tolik článků jako Veru ve své rubrice Ze života knihomola. Název rubriky mi dal zabrat, ale Žanetka mi pomohla a nakonec vybrala název Svět kolem Adelici, doufám, že občas do rubriky něco napíšu.
Teď k plánům, je jich celkem 11 a nejsou moc náročné, tak snad to půjde.



  • Jako první velký plán bych chtěla uspořádat maraton "Čteme Darrena", který by měl probíhat asi od půlky února až do konce prázdnin. Na konci možná bude malá soutěž. Ještě nad tím přemýšlím, až to vypukne, dozvíte se to jako první. 
  • Kdysi jsem četla článek o Stephenu Kingovi u Derpette "Všichni moji Kingové" a jelikož jsem taky velký fanda tohoto krále hororu, řekla jsem si, že by mohlo být fajn něco málo napsat o knihách, které se mi od něj líbily. Nebo aspoň nějak jako Derpette. Určitě na její článek mrkněte.
  • Další bod souvisí taky s panem Kingem a s jeho sérií Temná věž. Tahle série je hodně opěvovaná, ale já ji ještě nečetla. Mám doma první díl a tento rok bych si chtěla dokoupit všechny díly a následně si je i přečíst. U tohoto plánu bych si přála, aby vyšel. Jsem na sérii zvědavá. 
  • Další bod souvisí se spisovatelkou Åssou Larssonovou. Mám celou její sérii doma a zatím jsem přečetla tři díly. Tento rok bych chtěla přečíst zbývající dva díly a pak se jen modlit, aby vyšel další. (Tento bod tě určitě potěšil Veru, že?)
  • Jo Nesbø je můj kostlivec ve skříni. Četla jsem od něj Lovce hlav a první díl o Harrym s názvem Netopýr. Obě knihy se mi fakt líbily a Netopýr se dokonce objevil na prvním místě žebříčku TOP 10 roku 2014. Jako plán si dávám, že bych chtěla s touto sérií trochu pohnout. Doma mám všechny díly až do Levharta. Nemluvě o tom, že vyšel Přízrak a Policie je na cestě, takže jsem celkem pozadu. Na druhý díl série s názvem Švábi se vrhnu už dnes, takže zítra můžete čekat článek do projektu Ještě než začnu...
  • Jako každý rok, tak i letos bych chtěla dokončit nějaké série. Například sérii od Åssy Larssonové, o které jsem mluvila výše. Nebo sérii Pán prstenů, Měsíční kroniky, Ságu Lartena Hroozleyho (což nebude problém) nebo nějakou z milionu dalších, které mám rozečtené. 
  • Vím, že to není kdoví jaký plán, ale letos bych si chtěla přečíst aspoň jednu klasiku. Kdo mě zná, tak ví, že to je u mě docela problém. Napadla mě kniha Obraz Doriana Graye, ta je celkem tenká a dokonce ji mám i doma, stejně jako pár dalších klasik, kterými mě zásobuje jedna moje "klasická" kamarádka.
  • Letos si brousím zuby i na 3 romantické knihy. Pár jich vlastním (např. Jeden den od D. Nichollse), kdyby bylo nejhůř, tak moje mamka nic jiného nečte, u ní bych si taky vybrala (třeba P.S.: Miluji tě od C. Ahernové nebo Manželovo tajemství od L. Moriarty) a kdyby bylo ještě hůř a nic bych si nevybrala ani u mamky, tak by mi určitě Veru nějakou romantiku půjčila a nebo bych si koupila knihu S láskou, Rosie, která mě hrozně láká a ta filmová obálka je super roztomilá.
  • 5x si vylosovat ze Sklenice plné knih a vylosovanou knihu přečíst. Tady se asi víc rozepisovat nemusím, minulý rok se mi dokonce povedlo si pětkrát vylosovat. Myslela jsem si, že jsem to flákala víc. 
  • Předposlední bod tu máme malý BAN, který se snažím dodržovat. Dala jsem si za úkol, že letos si nebudu kupovat knihy autorů, jejichž knihy, které mám doma jsem ještě nečetla. Proto jsem si dosud nekoupila knihu Pět od Ursuly Poznanski, nejdřív musím přečíst její Saeculum. Jak se říká, tak výjimka potvrzuje pravidlo. Tenhle BAN má dvě výjimky, jedna se jmenuje Stephen King a druhá Darren Shan. (Chápeme, ne?)
  • Poslední, nejtěžší a téměř nemožný plán je, že donutím mého drahého bratra dočíst knihu Doctor Who: Závoj smutku, kterou čte už tři měsíce (a není ani v půlce!). Knihu už bych si taky ráda přečetla a on tak zdržuje! Tohle bude opravdu výzva a já použiji všechny donucovací prostředky. Nějaké nápady?
Tak to je všechno. Taky máte nějaké plány? Pokud ano, sem s nimi. Snad se vám mé plány líbí.
Přeji dobrou noc čtenáři :)


3 komentáře:

  1. Poslední plán mě upřímně pobavil :D Já mám dva nečtecí sourozence, takže jsem s tímto nikdy problém neměla (tedy teď se poslední dobou sestra nějak rozjela, ale jde jen po knížkách napsaných podle pravdy ^_^)

    OdpovědětVymazat
  2. Jůů, děkuju za zmínku :) Jinak Obraz Doriana Graye je skvělý čtení, doufám že se ti bude líbit. A k poslednímu bodu... fakt nevím. Přítel je už asi čtvrt roku na 50. straně Halo a nevypadá to, že by někdy měl v plánu pokračovat. :D

    OdpovědětVymazat
  3. No holky říkala jsem si do třetice všeho dobrého. Nejdřív jsem mu vnutila Erebos a u toho skončil asi na 20 straně s tím, že to má pomalej rozjezd. Další jsem mu vybrala Monument 14 to má rychlej rozjezd, ale i tak to po 50 stranách odložil... Nechápu proč :D Doctor Who zatím vede... Tak třeba to dočte, jinak to už vzdávám :D
    Derpette vůbec není zač, ten tvůj článek se mi fakt líbil, tak co bych na něj neodkázala :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)