pátek 3. července 2015

Letní narozeninová soutěž

Ahoj všichni! Jak už jsem předevzala v minulém článku, náš blog slaví své druhé narozeniny, a tak jsem si pro vás, čtenáře, připravila malou soutěž.

Aby to bylo tematické, soutěžit můžete celkem o dvě knihy, tudíž budou dva vítězové. A abych vám knihy ušila co nejvíce namíru, vždy jsem vybrala deset knih, ze kterých si výherce může vybrat. (neat, huh?)

A o co budeme soutěžit?


První várka se skládá z knih, které pro vás do soutěže koupím. Tedy jen jednu, tu kterou si sami vyberete. Snažila jsem se vybrat více žánrů a druhů knih, aby si tu každý našel něco.


A tady je nabídka pro vítěze číslo 2. Tyhle knihy se mi povalují doma bez patřičné lásky, kterou si zaslouží. Většinu jsem buďto vůbec nečetla nebo s tím po pár stranách sekla (a to už je co říct, že?). Nějakou si vyberte a je vaše.


Teď už jen jednoduchá pravidla  soutěže. Nechci vás přepínat a vymýšlet složitosti, takže to vezmu jednoduše - napište mi nějakou knihu (její název, autora), která se vás na vaší čtecí dráze určitým způsobem dotkla (byla pro vás zlomová, rádi se k ní vracíte, vyvolává ve vás silné vzpomínky). Miluji příběhy za čtením knih, to, co je s lidmi spojuje, takže jsem zvědavá, s jakými knihami přijdete. Pokud se budete chtít o příběh podělit, napište mi, proč tohle je ta vaše vyvolená, pokud je to přísně tajné, napište mi jen tu knihu.
A co dál? to je tak nějak všechno. Nebudou žádné bonusové body za sdílení, protože tohle nemám na soutěžích ráda, ale pokud mě nějakým způsobem podpoříte, někomu o soutěži řeknete, tak budu samozřejmě skákat radostí! :)
Kam mi máte psát? Bohatě stačí, když napíšete komentář. Taky mi můžete klidně napsat zprávu na fb (viz. boční menu) nebo e-mail (viz. kontakty).
A nakonec do kdy? Do konce července. Tudíž do 31.7. včetně. Na začátku srpna někoho z vás vyberu a ozvu se vám. (pokud mi to chcete zjednodušit, uveďte na sebe kontakt - fb, mail, na který vám můžu napsat)


Tak to je vše! Soutěžte, vzpomínejte na "své" knihy, pište mi své příběhy, pokud chcete, všem o soutěži řekněte, ať mají také šanci se zapojit, a hlavně si užívejte léto a čtěte!

34 komentářů:

  1. Gratulujem k narodeninám blogu! :-) Súťaž je skvelá a rada sa do nej zapojím :-) Neviem, či je iba pre ČR alebo aj pre SR, ak nie je pre Slovákov, mám rodinu v Čechách :-)

    Kniha, ktorá mi takpovediac zmenila život je Harry Potter, série siedmych kníh od J.K. Rowlingovej. Pre niekoho možno neoriginálny výber, ale je to skutočne tak. S touto knižnou sériou a jej postavami som vyrastala a dospievala, učila som sa spolu s nimi čeliť zlu. Harry Potter ma taktiež priviedol k písaniu, začala som písať fanfiction a získala som tak smer, ktorým sa chcem v živote uberať. Bol to začiatok takpovediac životnej dráhy a dnes je mojím cieľom stať sa spisovateľkou. Vďaka Harry Potterovi tiež prišiel môj prvý blog, ktorý mu bol venovaný a vďaka nemu som sa dostala do blogerskej komunity, spoznala hromadu skvelých ľudí, kníh, článkov a stránok. A na začiatku tohto všetkého bol práve čiernovlasý čarodejník s jazvou na čele. Je zvláštne, že to čo sa začne nevinne môže prerásť do niečoho takého veľkého.

    Súťaž som zdieľala na FB stránke môjho blogu :-) https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=370274846511236&id=143006052571451


    OdpovědětVymazat
  2. Jsou dve,Lovec Draku od Khaleda Hosseiniho a Labyrint od Jamese Dashnera.Lovec kvuli te situaci u nich,kvuli tomu ze to musi byt sileny tam zit.Lidi go neresi protoze proc kdyz tam zit nemusi ale ja na to nejak musim porad myslet.A labyrint to je uzasna serie kterou jsem si zamilovala a na poste uz mam treti dil tak se na nej uplne tresu :-D

    Piesse15@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám dvě Vypravěčku a V šedých tónech a proč? Protože jsou z období druhé světové války a zrovna tyto dvě ve mě vyvolali hrozné pocity jaké to muselo být a že já bych to v životě nechtěla zažít.

    E-mail: acupofluck@gmail.com

    sdílím: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1626470317637322&id=1412442459040110

    OdpovědětVymazat
  4. Za mě je to Carrie od Stephena Kinga. V době, kdy jsem si ji byla vypůjčit v knihovně jsem už knihy měla opravdu ráda, ale skutečnou lásku ke čtení a knihám jsem zažila až s Carrie. Třebaže to není nijak průlomová kniha, jednoduše jsem se v tom příběhu viděla. Hlavní hrdinka je pro mě jako sestra a moc ráda se k té knize vracím a prožívám ji znovu a znovu :-) ♥

    Také bych chtěla moc pogratulovat! ^^ email: clarushkablack@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Taky gratuluji a přeji ještě mnoho vypsaných let :-)

    Pro mě je zatím pořád a neměnně knihou (sérií) číslo jedna Harry Potter. Mám samozřejmě ráda i Pána prstenů, Eragona a spoustu dalších knih. Ale u HP je to jiné. Vyrůstala jsem s touto sérií spoustu let už od dětství. Sledovala jsem i filmová zpracování. JKR vytvořila unikátní kouzelný svět, který člověka totálně pohltí. Všechno do detailů. Začínalo to tak pohádkově, spokojeně a postupně to temnělo. Poučilo to člověka o dobru a zlu, že ne všechno je v životě jednoduché apod. Harryho čtu dodnes i sleduju jako filmy, poslouchám soundtracky... Prostě už napořád zůstane mojí součástí :-P

    OdpovědětVymazat
  6. Mně život naprosto změnila kniha Sofiin svět od Josteina Gaardera. Pro někoho možná nudná věc spojená s dějinami filosofie, ovšem mě si tato kniha podmanila už když mi bylo deset let a ani jsem pořádně nevěděla, co tam filosofie je. Vím, že jsem příběhu zprvu moc nerozuměla, ale když jsem si ji přečetla za sebou už po čtvrté, všechno mi došlo a navíc jsem se naučila hromadu filosofů a jejich myšlenek.
    A začala jsem hloubat nad životem. Pořádně. Jako menší jsem moc k náboženství nelnula, i když jsem měla mrazivý zážitek, když jsem babičce ve čtyřech letech řekla, že nejspíš umře, protože jsem to viděla ve snu a za týden umřel děda... Ale po této knize jsem začala hledat odpovědi a tak nějak jsem se zklidnila, dospěla jsem. Už jsem nebyla dítě, dospěla jsem, začala jsem mít za sebe plnou zodpovědnost a hledala jsem si cestu životem. Našla jsem si a jsem velice spokojená a života si užívám, cítím se být užitečná a milována. Vytvořila jsem si vlastní názory a musím říct, že občas někdy vybočuji z davu a snažím se přemýšlet jinak, než je běžné, hledat nové a lepší cesty...
    Ta kniha mi změnila život. Nedokážu si představit, že bych žila bez ní, je to hotový poklad a ten příběh si budu navždy držet v srdci. Bez ní bych možná byla jen povrchní fiflena, která hledá štěstí u kluků, drahého oblečení, nekonečného chatování na facebooku...
    Zkrátka mám pocit, jako by mě ta kniha vychovala. Už se těším, až ji dám svým dětem :)

    adriana.gombalova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Samozřejmě také moc gratuluji, snad tě bude blog pořád bavit i v budoucnu. :)

    Mojí zlomovou knihou se v roce 2007 stalo (docela ironicky) Stmívání. Tou dobou jsem bydlela v Terezíně (pravděpodobně ho znáš z historie jako původní koncentrační tábor) a tam jsme měli jen jednu malou knihovnu, takže jsem tam samozřejmě byla každý den, co měli otevřeno. :D Už tehdy mě čtení moc bavilo, ale nijak zvlášť jsem se mu nevěnovala, netrávila jsem s knihami tolik času, co teď. :) Ale pak jsme měli jednou v knihovně další soutěž a já ji (opět) vyhrála. :D :D Výhrou byla kniha, o které jsem v té době ještě vůbec nic nevěděla, teprve se chystal film, ale hned po přečtení jsem se do knihy a potažmo do celého žánru fantasy totálně zabouchla a vydželo mi to až doteď. :D :D Takže bych řekla, že i když ji hodně lidí odsuzuje, pro mě je tato kniha (i série) jednou z nejdůležitějších, jelikož mi pomohla objevit svůj vkus v knihách a i když už jsem starší, pořád se mi kniha velmi líbí a čtu jí vždy s radostí. :)

    Můj e-mail je terezkasev@seznam.cz :) Jinak, jako další zlomovou knihu bych mohla uvést i Vampýrskou Akademii, ale tenhle příběh by byl nadýl. :D

    OdpovědětVymazat
  8. Zlomové knihy nebo knihy, které se mě nějakým způsobem dotkly, jsem potkala už v dětství a ve svých náctiletých letech. Objevila jsem Letopisy Narnie, přičemž kouzelný svět Narnie miluji doteď a ráda se k sérii vracím. Dalo by se říct, že to byla moje první fantasy a tohoto žánru se držím dodnes a nedám na něj dopustit. Poté to byly dívčí romány Letní vzplanutí, což je taková oddechovka, kde hraje největší problém milostný trojúhelník, jede se tam na tábor, zkrátka to pro mě byla a stále je ideální společník na výlet, když si chci zkrátit cestu autem a Modrá je barva nočních děsů, kterou jsem také četla několikrát a stále se jí nemůžu nabažit.
    Mohla bych tu mluvit ještě o Vampýrské akademii, na kterou jsem narazila později v době, kdy „jeli“ samí upíři atd.. Ale to už by bylo opravdu na dlouho. :)

    Přeji všechno nejlepší k narozeninám! :) Ať ti blogování vydrží další rok. :)

    lenisek01@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj úžasná soutěž o úžasný knížky, tak proč to nezkusit, že? Hmmm nějaká zlomová knížka? Jooo těch je moc, ale hodně mne ovlivnila knížka Malý princ - k tomu se vracm každý rok minimálně dvakrát a pokaždý mi ten příběh dá něco novýho. A pokaždý u něj brečim. Pro mne osobě je to hodě silný příběh, který sem i už po prvním začtení vryl hluboko pod kůži.
    kosmikline@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Gratuluji a přeji alespoň ještě jednou tolik let. :)

    Pro mě určitě byla zlomová knížka Smrt je mým řemeslem. Četla jsem ji ještě v době, kdy jsem neměla průkazku do oddělení pro dospělé v knihovně a jinak jsem se k ní dostat nemohla. Předtím jsme navíc ve škole brali druhou světovou válku a mě to dost zaujalo a při hledání nějakého čtiva jsem pak narazila na toto dílo od Merleho. Problém byl v tom, že mamka ji neschvalovala - děsil ji název, moc morbidní pro čtrnáctiletou dívku. Nakonec jsem ale knížku na její průkazku z knihovny propašovala - a přečetla. Upřímně řečeno mě to dostalo, vrhlo jiný pohled na celou druhou světovou - posunulo blíže k pochopení, jak se taková zrůdná ideologie mohla dostat k moci, a jak lidí mohli řídit koncentrační tábory bez toho, aby přišli o celou svou lidskost. Stále ji pokládám za jednu z nejlepších knih, kterou jsem kdy přečetla, protože je napsaná velmi dobře, ale stále zůstává věrna historii (na rozdíl od jiných knih, které se zaobírají stejným obdobím). Před časem jsem si ji konečně i pořídila domů (mamka už opustila od zakazování knih) a sbírám odvahu na to, abych si ji přečetla znovu.

    mariella.de.nebe@gmail.com, http://hrbitov-meho-ja.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Pokud můžu zmínit i poezii ..:)... tak to jsou rozhodně Květy zla. Kdysi dááávno jsem si koupila kapesní vydání, které obsahuje některé básně v různých překladech. Teď už je úplně ohmataná a ošoupaná, ale na Smrt milenců je pro mě nezapomenutelnou a zatím i životní básní.

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné narozeniny holky! Jsem moc ráda, že jste začaly blogovat :)
    A jaká je ta moje zlomová kniha? Docela jsem nad tím hodně přemýšlela, protože já čtu už od mala. I když jsem jako dítě neuměla číst, listovala jsem si v komiksech. Knihy mě doprovází celý život, stejně tak to bylo i u mé mamky a prakticky u celé rodiny. Čteme všichni. Někteří sem tam, někteří pravidelně. Někdo má lásku v knihách detektivních, někdo zase čte o druhé světově válce. Moje čtení a hlavně žánr, který jsem si nejvíce oblíbila se ze začátku hodně měnilo. Myslím ale, že zlom nastal někdy na druhém stupni základní školy. Objevila jsem Tolkiena a už se to pak se mnou vezlo. Měla jsem i jednou takové období, kdy jsem nečetla nic jiného. Asi rok v kuse, pořád dokola, jen Tolkienovi knihy. A pak jsem začala hledat další knihy z tohoto žánru. Rowlingová, Sapkowski, Herbert, Adams a další a další. Fantasy žánr a všechny podžánry, které s tím souvisí, se u mě drží dodnes. Sem tam vybočím a přečtu si klidně i totálně romantickou knihu plnou klišé, ale k fantasy se vracím pořád. Takže u mě to tak nebyla zlomová kniha, jako spíš autor a tím je pro mě Pan Tolkien. :)

    terezavrskova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Gratuluji! :))
    Kniha, která mi změnila život je asi Ostrov lhářů. Knihu jsem četla teprve před měsícem, což je mi celkem líto, že kniha nevyšla dříve. Ale po dočtení jsem pocítila, že se ve mně něco hnulo a snažím se řídit citáty z této knihy, jako třeba "vždycky udělej to, co se bojíš udělat". Ani nevíš, jak často mi to k něčemu pomohlo. Já jsem totiž hrozně stydlivej člověk, ale snažím se si vždycky vzpomenout na tento citát. Další je třeba "Na nic si nestěžovat, nic nevysvětlovat", myslím, že mi to ušetřilo hodně hádek. Třeba na otázku "Jak bylo ve škole" odpovím jednoduchým "Jde to", i když jsem v tu dobu byla na tom kvůli škole dost na dně, ale nechtěla jsem si začít ztěžovat že toho máme moc a že prostě nestíhám. Žádný problémy a všichni jsou hned radši a i ten svět kolem nás je potom šťastnější. :)
    verzapadlikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Všechno nejlepší k blogovým narozeninám! Hlavně hodně nápadů a sil do dalších let! ;-) Dlouho jsem přemýšlela, o jaké knize bych tu měla psát. Čtu hodně opravdu od malička, prakticky od chvíle, kdy jsem se to naučila. Je spousta dětských knih, které mi utkvěly v paměti a na které budu ještě dlouho s láskou vzpomínat. Nakonec jsem se ale rozhodla zmínit tu knihu Cizinka od spisovatelky Diany Gabaldon. Je to už několik let, co jsem ji četla, ale ještě teď si živě pamatuji jak jsem ji prožívala, jak jsem brečela, když byl mučen hlavní hrdina a jak jsem se modlila, aby nezemřel. Skoro jako bych ho sama milovala. Nikdy jsem se s postavami neztotožnila tolik, jako v této knize. A myslím, že od přečtení Cizinky jsem zatím ještě nenarazila na knihu, která by ve mně dokázala vyvolat tolik emocí... Všechno to ještě podtrhuje prostředí Skotské vysočiny a děj odehrávající se převážně v polovině 18. století. Tuhle knihu prostě nikdy nepřestanu chválit a doporučovat... :-)
    PS: Měla jsem velké štěstí, že jsem si ji přečetla dřív, než se začal natáčet seriál...
    kikkina@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Krásna súťaž, naozaj veľmi pekná. :) Snáď sa môžu zapojiť aj slováci a ak nie... nuž, tak môj komentár nepočítaj... A všetko najlepšie! :)
    aly.vikart@gmail.com

    U mňa bola prelomová kniha Súmrak od Stephenie Meyer, ktorý je dodnes mojou srdcovkou. Mám na neho veľa krásnych spomienok a dosť ovplyvnil môj život - napríklad som sa vďaka nemu spoznala s mojou doteraz najlepšou kamarátkou. A to už odvtedy prešlo niekoľko rokov. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj, vse nej k narozeninam blogu! Mas ho fakt super!!!
    Kdyz tak k zaskoceni na hachlina@seznam.cz

    Hodne me ovlivnila kniha Tak padne nas svet od Megan Crew. Te autorce moc vdecim.

    Knihu jse cetla v prubehu mamciny nemoci. Mamku bolely hodne dlouho zada a nakonec sla na vysetreni. Zjistili ji rakovinu.
    Kdyz mamce vypadavali vlasy, tak hrdincina mamka pomalu chytala vir. Jak ironicke... v te dobe jsem ji chtela hodit do popelnice. Hrdincina mama neprezila... a ja to nejak prozivala s ni i skrz to ze jsem mela neco podobneho doma... obdivovala jsem hrdinku jak se s tim vyporadavala, i kdyz vim ze nebyla skutecna jen pouha fikce. Jenze pro me byla... prozivala ten hrozny pocit beznadeje ze nic nejde... ze musime jen cekat, jestli se neco stane nebo ne...
    Hrdinka se vzchopila.. a ja se snazila taky... i kdyz to nebylo tak skvele jako u ni.. slzy byly furt

    Jedno musim rict... kniha mi dalo to, ze nic neni cerne jak se zda a se vsim se da bojovat i kdyz se to v td dobe nezda.


    Mirne sepresivni zrovna k narozkam, ale ta kniha je pro me neco... srdecneho :)

    OdpovědětVymazat
  17. Nějaké ty knihy, které mě dojaly k slzám nebo jsem po nich měla knižní kocovinu, se najdou. Teď si ale vybavuju jen dvě - Jsem rozohněná a Šampion. Ta druhá zmíněná je závěrem perfektní série, pokud jsi ji ještě nečetla, doporučuju to ihned napravit! :) Bulela jsem u toho jak želva, od začátku do konce. No a závěr Shatter Me je sice trochu bez slz, ale má to tak silný příběh - táhnoucí se de facto přes celou sérii -, že prostě nejde jinak!
    aderos1@atlas.cz

    A přeju všechno nejlepší! Ať to blogování vydrží ještě dlouho! :)

    OdpovědětVymazat
  18. Tak k narozeninám přeju všechno nejlepší, ať potkáte co nejvíc skvělých knížek a máte o čem psát :-)
    Takový zvláštní vztah mám k několika knížkám, jedna z ních je Co život dal a vzal od Betty MacDonaldové, poprvé jsem ji četla asi v 8. třídě a od té doby (nějakých 15 let) ji většinou tak jednou za 2 roky přečtu, obvykle když jsem nemocná nebo moc unavená na to, abych vnímala něco nového. A ještě pořád mě neomrzela.
    Pak mám silný vztah k Harry Potterovi, protože je prostě boží :-) ne, když mi bylo 16, byl v kinech první díl a sestra mě strašně přemlouvala, ať jdu s ní a mně se nechtělo, že je to pro děti. Pak jednou přijela sestřenice, že je to skvělé a dovezla sestře první 2 díly, když jsem viděla, jak se sestra skvěle baví, přece jen mi to nedalo, a začala číst taky. A to byl konec. Nebo vlastně možná začátek:-)
    No a do třetice je to Terry Pratchett a Úžasná Zeměplocha, začínala jsem Mortem a do dneška ještě nepřečetla všechny díly, ale některé na druhou stranu třeba 5x :-) Nejradši mám díly s Čarodějkami, chtěla bych být jako Bábi Zlopočasná, ale zatím jsem spíš jako Magráta Česneková :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Darmo by som hľadala a vymýšľala nejakú knihu, keď tou pravou, ktorá mi skutočne dokázala zmeniť život a vďaka ktorej vlastne teraz sedím na jednej stoličke, spávam v jednej posteli a žijem v inom meste. Do života sa mi pred viac ako desiatimi rokmi priplietol Harry Potter. Ani neviem ako, ale vďaka nemu a internetu som sa nejako prepracovala na RPG stránku s HP tematikou, ktorá bola neskutočne úžasná, našla som si tam relatívne veľa kamarátov, úžasných ľudí a celkovo na tie roky, ktoré som strávila hraním rpg a po čase aj reálnymi stretkami nikdy nezabudnem. Tak sa totiž aj stalo, že sa po rokoch z jednej takejto rpg postavy vykľul môj chlap. Najprv sme si len písavali, niekedy sme si aj pol roka nepísali, potom kontakt zase obnovili...a zrazu sme tu. Obaja máme o minimálne 11 rokov viac, z toho sme si viac ako polovicu len písali, niekoľko rokov po sebe túžili a snívali jeden o druhom a o tom, že sa raz možno niečo zmení a budeme môcť byť spolu...a teraz sedím v jeho bývalej detskej - teraz našej obývačke, na jeho počítačovej stoličke, a na svojom notebooku, ktorý je hneď vedľa počítača, na ktorom sa začalo to všetko. V obývačke sedia jeho rodičia, o ktorých som si ešte pred pár rokmi myslela, že ich nikdy predsa nestretnem, že to by musel byť osud priveľmi dobrý... a teraz..som skutočne tu. A toto všetko začal Harry..
    Ak som niekoho ešte neunudila alebo hej, tak mám ešte jednu knihu - Až bude padat hvězda od Valji Stýblovej. Čítala som ju v čase neskutočných depresií a preplakaných nocí a až vďaka tejto knihe som nabrala silu odísť zo strednej a ísť na zdravotku, pretože keď to zvládla hlavná hrdinka, musím predsa aj ja. Nakoniec som tú silu v sebe nabrala, školu zmenila a teraz o sedem rokov neskôr som konečne nastúpila do nemocnice ako zdravotná sestra.
    Už končím, aby som niekoho neunudila na smrť ;)
    kasprzykova.zuzana@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  20. Gratuluji k narozeninám a jen tak dál :)

    Pro mě byla naprosto zlomová série Harry Potter od J. K. Rowling (Neoriginální výběr :D). Myslím to vážně, jsem z té doby, kdy děti rostli zároveň s Harrym a stejně tak s ním i dospěli a já jsem na to strašně hrdá.
    Dalším asi neoriginálním výběrem je série Vampýrská akademie. Tuhle sérii zbožňuju jako samotnou spisovatelku Richelle Mead. S právě díky této sérii jsem začala pořádně číst a věnovat se tomu celou svou duší.
    A poslední výběr je sbírka básní Květy zla od Charlese Baudelaira a díky této knize jsem začala milovat čtení klasiky. :)

    Tohle je můj výběr knih a snad máš taky svoje favority. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zapomněla jsem e-mail: anetavrbovaa@seznam.cz
      Facebook: Anetka Planetka

      Vymazat
  21. V průběhu času jsem zjistila, že pro většinu lidí byla ta zlomová série Harry Potter. Pro mě ne. Já jsem z této série četla jenom 3 díly (2.,.3. a 7. :D). Můj Harry Potter je série Klobouky z Agarveny od Markéty Práškové, což je čtyřdílná série o bratranci a sestřenici. Žádná love story. Jen příběh. A to se mi tehdy líbilo.
    Klobouky mě naučily číst, ale číst tak moc, jako čtu teď chtělo sérii Akademie Evernight od Claudie Grayové. Na tuto sérii nedám dopustit a stále má čestné místo v mé poličce ve výši očí.
    Po těchto dvou zlomových sérií jsem četla knihy, které byly pro můj "ČTENÁŘSKÝ ŽIVOT" nevýrazné a většinu z nich si ani moc nepamatuji.
    A najednou nastoupila série Andělé od Lauren Kate. Série, kterou moc lidí nemusí, ale já ji mám stále ve svém srdci...a v mé knihovničce....též ve výši očí :D
    Můj život knihomola poté pokračoval klasikou-Hunger Games, Divergence, Labyrint, Vampýrská akademie, Pokrevní pouta, Sukuba, Dech, Atlantida.....a ještě neskončil.

    Jinak gratuluji ke 2. roku blogování. Já sama mám za sebou jen 9 měsíců :D
    email: kourilovaadela@gmail.com
    facebook: Adéla Kouřilová

    OdpovědětVymazat
  22. Velká gratulace k blogovým narozeninám a ať se dál skvěle daří. Mám doma spoustu ještě nepřečtených knih, které mě určitě nějakým způsobem zasáhnou. Z těch, které jsem přečetla, bych vypíchla určitě Johna Steinbecka a jeho novelu O myších a lidech. Útlounká knížečka plná emocí, kterou jsem přečetla během pár hodin a měla chuť začít znovu od začátku. Jinak miluji thrillery, takže takový Sněhulák od Nesboho byla taky lahůdka.

    noelia.zkniznihoraje@gmail.com

    fb: Šárka Fofoňková

    OdpovědětVymazat
  23. Gratuluji k narozeninám! :)

    Já zde zmíním známou knihu Williama Styrona - Sophiinu volbu 💚 je tu proto, protoze je to jedina kniha,kterou jsem cetla vicekrat a jete nekolikrat cist budu!!! Je to takova srdcovka, i kdyz nema zrovna "stastny" dej :)
    Jinak nesnasim knihy cist vicekrat, protoze uz vim jak to dopadne a uz to neni ono :)

    Kontakt: e-mail: gogo.paja@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Gratuluju k narozeninám:)
    A ano, opravdu mám knihu, tedy sérii, která mi do základů změnila život. Byl by to dlouhý příběh, tak to zkrátím.
    Byla jsem už dávno dospělá, když mi kamarádka dala přečíst Harryho Pottera. A já jeho světu naprosto propadla. Natolik, že když jsem si konečně pořídila počítač a internet, hledala jsem si všechno kolem téhle knižní série a objevila web s Harry Potter fanfiction. A začala jsem ve svých 31 letech psát vlastní.
    A pak přišel sraz autorů a já poznala svoji první přítelkyni a pochopila, co je v mém životě, do té doby ve standardním manželství nešťastném, špatně.
    Vztah už je dávno minulostí, ale já našla sama sebe a jsem i s dětmi šťastná se svojí "ženou".
    A HP miluju dál. Nebýt jeho, nikdy jsem nenašla sama sebe.
    Alice

    OdpovědětVymazat
  25. Taky velká gratulace k narozeninám.

    Zlomová kniha v životě, je to hodně těžké. Ovlivnilo mě hodně knih. Asi nejvíc Zaklínač- přivedl mě k fantasy a díky němu jsem objevila krásný svět pohádek pro dospělé. K celé sérii se pořád vracím.
    http://www.kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  26. Dobrý den.Všechno nejlepší k blogovým narozeninám.Knížka,která mě nějakým způsobem zasáhla,tak těch je jistě víc,ale patří k nim také knížka Nejvyšší utajení,kterou čtu po druhé.Email:Kotounovamarie@seznam.cz,facebook Kotounovamarie

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj:). Zapojila bych se ráda, ale mám strach, že bych mohla vyhrát:D A jelikož knihy z první várky mám všechny, tak se raději nezapojím. Ale stejně ti odpovím na otázku (mimo soutěž). Musím se přiznat, že knihu, která by nějak ovlivnila/změnila můj život se ještě nenašla. Nejraději mám Harryho Pottera, Twilight a Oveho. To můžu číst pořád. Ale nezměnilo mi to život. Možná, když jsem byla mladší, četla jsem hodně Lanczovky a ty mi změnily pohled na vztahy, kluky, kamarády...Ty mě možná ovlivnily pubertu:).

    OdpovědětVymazat
  28. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  29. Nejdříve bych Ti ráda pogratulovala k narozeninám blogu :).

    Nejvíce mě ovlivnily dvě knižní série - Harry Potter a Eragon.

    Do Harryho Pottera jsem byla zblázněná a svým způsobem stále jsem. Neustále mě ovlivňuje. Kdykoliv vidím film nebo čtu knihu, přechází do mě kouzlo nádherného světa HP. Až na trable s Voldemortem je to překrásný svět.

    Eragona jsem četla jako mladší (kolem 13 let?) a potom jsem běhala po venku a hledala dračí vejce. Navíc díky Eragonovi a kamarádce jsem začala mluvit se svým andělem. Vždy jsem věřila, že existuje něco víc. A taky že ano :)

    A málem bych zapomněla na Letopisy Narnie! I dnes často myslím na kouzelný svět jménem Narnie :).

    elenyaindil@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Za mě určitě Svět podle prota od Gena Brewera. Kdyby ses hodně nudila, článek jsem o tom psala tady http://dalsiknizniblog.blogspot.cz/2015/05/knihy-ktere-ze-me-udelaly-lepsiho.html Jestli se nenudíš tak moc, jde prostě o to, že prot je... boží... :D prot a jeho planeta K-PAX jsou tak úžasní, na rozdíl od nás, neempatických, prolhaných a násilných lidí, až mě to donutilo se nad ohromnou spoustou věcí se zamyslet :) Zároveň to je napsáno formou psychiatrickýho vyšetřování, takže to není žádný hloupý kázání o tom, jak jsou lidi špatný a hrozně si ubližujou, jak to občas bývá, když se někdo snaží poukázat na nesmyslnost našeho počínání. A filmový zpracování je taky skvělý, i když u knihy mi vyhovuje to, že se dá vyložit dvěma způsoby, film víc svádí k jednomu závěru. A vůbec, přečti si to :D

    dybovamanka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  31. Ajaj, tak tohle je docela téžké rozhodování..:D Zlom u mě nastal určitě u knížek od J. Wilsonové, která mladá slečna s ní nezačínala? Mohla bych zmínit i slavného kouzelníka s jizvou ve tvaru blesku, ale vidím, že to už udělala spousta lidí přede mnou. Takže ti doporučím Svědkyni ohně od Keplera, protože díky němu jsem přišla na to, že detektivky prostě můžu. Upřímně, byla to první knížka, u které jsem dokázala sedět celý den a jen četla, četla, četla. Dvě vraždy v psychiatrickém ústavu, mladá podezdřelá, únos, duchové a krev, ideální kombinace O:) Ta knížka mě zkrátka chtěla, protože jsem na ni narazila u kamarádky kamaráda kamaráda, kterému ji zase doporučila učitelka od dalšího kamaráda a.. prostě jsme se hledaly, až jsme se našly:D

    mis.q@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Těžká, přetěžká otázka; o pár písmenek se přesto pokusím. Jednu zcela nejzásadnější knížku vybrat nedokážu, pod vlivem cirka sedmého osmého přečtení však zmíním jeden opus – Saroyanova Tracyho tygra: nádhernou, pohádkově kouzelnou kontemplativní záležitost; autorovu nejznámější i nejvýznamnější. Snad může tahle knížka z počátku působit zmateně, nesrozumitelně, – a snad taková opravdu jest: více než kde jinde je totiž pro pochopení tohohle textu zásadní otázka čtenáře – vnímavého pozorovatele však ve výsledku musí odzbrojující, katarzivní metaforičnost nutně pohltit. Za hodinku dvě nanejvýš má člověk knihu přečtenu, i přes kratinký rozsah si však odnese ohromný estetický prožitek; étos a neuchopitelná hloubka z ní vyzařující v něm zůstanou hodně dlouho. Saroyan píše s ohromnou lehkostí; jeho střízlivý, svěží styl a dokonalá, osobitá poetika zde dosahují tvůrčího vrcholu. Dokolečka dokola se může čtenář pouštět do četby Tracyho tygra, přesto si vždy zas a znova odnese něco nového, dosud neobjeveného; pokaždé může autorovu imaginaci a krásnou, kouzelnou klíčovou metaforu tygra chápat jiným způsobem – a v tomhle spočívá obrovská síla celé novely: že každé čtení odkrývá nové roviny díla.

    Na americké literatuře jsem měl vždycky nejraděj' onen tolik proklamovaný optimismus a vitalistní lásku k životu, tak typickou pro zámořské autory - ať už se jedná o Saroyana, Londona, Steinbecka, Faulknera, Brautigana, ať ze současných třebas Bacha nebo Fulghuma. Saroyan v rámci své hry vytahuje onu implicitu americké kultury, kterou dnes potřebujeme víc než hamburgery a bezpilotní letouny: člověčenství, lásku, pokoru. Text nemá tendence moralizovat, jeho recepce nespočívá v kupení maxim, – nenucenou formou však poukazuje na základní hodnoty lidského společenství. Humanism zde není tak explicitní a ostentativní jako kupříkladu v Lidské komedii; člověckost zde není účelem a umělým konstruktem, nýbrž imanentní součástí textu.

    –– A propos: Horatius – veliký básník starého Říma – byv kdysi tázán po smyslu básnictví, odvětil zhruba následovně: baví a vychovává k dobru. Budiž: Saroyan byl bytostný prozaik, přesto tuhle funkci literatury plní víc jak kdokoli jiný. Opět budiž: kritika mu vždycky vyčítala sentimentálnost a až přehnanou naivitu, – jsou to však právě tyhle vlastnosti a nezlomná víra v člověka, které Saroyanovu tvorbu posunují z oblasti řemesla do sféry čistého umění. Umění – alespoň jak já ho chápu – znamená dělat věci jinak; umělecký text jest takový text, který staví čtenáře naroveň autora, komunikuje s ním: a tygr s čtenářem navazuje kontakt po celou dobu: a právě proto jest takhle experimentální novela jednou z nejzákladnějších próz světové literatury. Vlastně by stačilo napsat jedinou noticku: „Thomas Tracy měl tygra:“ všechno ostatní je jaksi navíc a zbytečné. Uajíí!

    Taky přeji hodně zdaru do budoucna! :)

    Mejla,
    Pavlovicmilan@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  33. Pro mě byla zásadní kniha Žena v kleci od Jusi Adler-Olsen. Jo, není to žádná hluboká literatura, prostě severská detektivka, ale já na ní vzpomínám. Bylo totiž léto po druháku na vysoké. Po tolika zkouškách a učení jsem ztratila chuť číst. Pak se mi dostala do ruky tato kniha a hodilo mě to zpátky do knihomolství. Knížku jsem totálně zhtla a vrátila se ke čtení knih.

    Gratuluji k blogovým narozeninám a přeji hodně dalších úspěšných let v blogosvětě :)

    Kamila
    hlavaplnaknih@gmail.com

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)