středa 29. července 2015

Mé knihovničky: 2. část aneb chladný sever a angličtina kam se podíváš

Minulý týden jsem zveřejnila první část takové menší tour po mých knihovničkách. Začala jsem tou, co mám u sebe nad stolem a u které tedy trávím nejvíce času - tedy fantasy knihovničkou (článek zde). Tentokrát vám ukážu tu, která je o něco dál, ale stále ještě v mém pokoji.


Opět jsem vše nemilosrdně vyházela, abych to pak mohla porovnat skoro tak, jak to bylo...

Asi tu nejsou vidět všechny knihy, které v knihovničce byly, ale více fotek bohužel nemám, kvůli hroznému světlu (a rukám fotografky) nemělo ani smysl jich více dělat.


A tady už můžete vidět to hotové dílo. Tra-dá!


Jak už jste možná odhadli, jsou knihy rozdělené na dvě části. Na vrchní poličce jsou severské detektivky a na té dolní knihy, které mám v angličtině (plus jedna se španělštinou, která si svou knihovničku zatím rozhodně nevydobyla).


Na tomhle komínku můžete vidět kompetního Kelpera, což je můj oblíbenu autor (nebo techicky vzato jsou) a Adlera Olsena, jehož teprve začínám číst, ale líbí se mi.


Další moje milovaná autorka je Asa Larssonová, je to jedna z mých nejmilejších. No a vedle ní krásné obálky série Ročních období, které si mě ale zatím nezískalo.


Yrsu Sigurdardóttir mám také už léta moc ráda. Dvě knihy úplně nahoře jsem nečetla, takže k nim nemohu říct nic dobrého (ale ani špatného). A nakonec můj milovaný Stieg Larsson! Už je to řada let, co jsem jeho knihy poprvé četla a stále mám z nich dobrý pocit.


Úplně nalevo si pyšně leží klasiky. Komletní Sherlock Holmes a Edgar Allan Poe a potom už mnohem menší knihy všeho druhu. 


Vedle klasik jsou takové řekněme modernější knihy - má milovaná Zlodějka knih, několik fantasy kousků a knihy Sarah Addison Allen, kterou mám moc ráda.


A nakonec kopka takových řekněme contemporary knih, sem tam nějaká ta romantika nebo něco pro mladší čtenáře, stále nepřečtená Šifra mistra Leonarda a knihy Richarda Castla, kterého mám ráda.


Jak se vám druhá knihovnička líbí? Máte rádi severskou literaturu? A čtete taky v angličtině? Nebo snad jiném jazce? :)

No a co se týče počtů - mám tu 30 knih ze severu a 39 psaných v angličtině (v jiné knihovničce mám v angličtině ještě Harryho Pottera a knihy Roalda Dahla, ale to zase příště).

5 komentářů:

  1. Moc pěkné kousky :) Koukám, že máš u Milénia taky pěkně zohýbanou vazbu. Pěkně mě to u mé trilogie štve a trochu lituji, že jsem si nekoupila hardbacky :D Vždy mě to praští do očí.

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto dokonalá knihovnička! Fakt, mám teď sto chutí zjistit si, kde bydlíš, a jednoho slunného dne tě nenápadně vykrást... :D Severské detektivky sice moc nečtu (lépe řečeno ještě jsem se k tomu nedostala a žádnou nečetla), ale ty knížky v angličtině...! Nejvíc ti závidím asi klasiku - Catcher in the Rye, Christmas Carol, Great Gatsby... A Poe vypadá naprosto nádherně :) To kill a Mockingbird jsem si minulý týden koupila v Londýně, tak jsem na to zvědavá :) Wizard of Oz jsem sháněla, ale nenašla. Nebo našla, ale za moc draho. Už nevím. :)

    OdpovědětVymazat
  3. severskú poličku závidím ;)
    Asu som si taktiež zamiloval :) zatiaľ som čítal len prvú, no doma už čaká dvojka a snáď čoskoro dokúpim aj ďalšie

    OdpovědětVymazat
  4. Máš to moc hezky srovnané :). Chválím! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherná sbírka krásných knih... :-) Pokud máš ráda severskou krimi, tak ti doporučuji přidat do sbírky i knihy od Johana Theorina... :-) Mám všechny a všechny se mi neskutečně líbily :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)