pátek 17. července 2015

Velké fantasy plány



Snad každý knihomol, kterého znám, má rád fantasy. Nebo alespoň valná většina. A proč taky ne, však je to naprosto bombastický a úžasný žánr. Tak úžasný, že jsem si vymyslela diplomovou práci propojenou s tímto tématem (volnočasové aktivity se zaměřením na prvky fantasy). A pak jsem zjistila, že jsem nečetla tolik fantasy knih, kolik by se mi líbilo a bum - to by chtělo další projekt.



Je to prosté - nasbírala jsem doma všechny ty fantasy knihy, co mi leží v poličkách a vzlykají, a ty budu následující měsíce pročítat jako divá. Zatím počítám jen s těmi, které mohu hned začít číst (pokud mám tedy např. rozečtenou sérii Inkoustové srdce a četla jsem první díl, připravila jsem si pouze ten druhý). Celkově se mi tak nasbíralo nějakých necelých 40 knih, což není špatný začátek.


Co můžete od tohoto projektu čekat? Chtěla bych se zkrátka do fantastiky více ponořit - budu číst knihy, poznávat různé světy, způsoby magie a nadpřirozené bytosti, občas přidám nějakou recenzi, chci sepsat pár tematických článků, zahraji si namakané počítačové hry (teď mám rozjetého Zaklínače), pustím si pár vhodných filmů... Zkrátka se do toho naplno pustím a nasaji všechno, co jen půjde, protože zatím to bylo spíš náhodné putování a myslím, že mi spousta skvělých věcí unikla.


Pokud chcete - zapojte se také. Nejde o žádné pravidelné stanovené články, můžete přidat, co budete chtít. Nebo mi jen napsat nějakou radu, to, co zrovna čtete nebo čemu se mám obloukem vyhnout.


Projekt pojede již od teď a až do konce tohoto roku (s možnými dozvuky v počátku roku 2016) a doufám, že si na něj najdu dostatečné množství času...



Vím, že stanovení projektu zní poněkud neohrabaně a dost uvolněně, ale to je tak nějak smysl toho všeho, chci toho zkusit co nejvíc, tedy si nestavět kolem sebe pevné hranice, které by mě omezovaly. Pokud se tedy zapojíte, je jen na vás, jak na to půjdete - klidně si s vámi dám nějaké společné čtení, můžeme rozvinout diskuzi na nějaké téma nebo autora, zkusit nějaký tag, krom shrnutí vytvořit také TOP... zkrátka cokoliv.


Jen bych ještě chtěla podotknout, že banner si můžete dát klidně na blog nebo i do jednotlivých článků a že bude aktivní hashtag #fantasticke_svety

Tak co, jdete do toho se mnou? :)

7 komentářů:

  1. jééé to bude super :)!! Za Eldesta a mého milovaného Hraničáře chválím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ok, jdu do toho! Zní to vážně skvěle! :) Konečně se dokopu k Pánu prstenů :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to zní vážně skvěle! :-D Dělání seznamů přímo miluju, takže se taky možná zapojím... :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Zní to dobře, popřemýšlím o tom - je pravda, že v mé hromádce nepřečtených knih je hodně fantasy, ale zároveň i pár dalších žánrů (sci-fi a nějaké detektivky), ale zkusím si vzpomenout na ten hashtag, až budu něco postovat na instagram. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Parádní projekt! Fantasy je jednoznačně můj nejoblíbenější žánr, takže rozhodně schvaluji :D A 40 nepřečtených fantasy knížek je slušné číslo... takže držím palce! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nápad je to naozaj dobrý :D Ja však čítam takmer výhradne iba fantasy, takže takýto projekt vlastne robím stále :D Málokedy vybočím z toho žánru, každopádne prajem veľa dobrých kníh na čítanie :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já se taky ráda zúčastním! Fantasy miluju a konečně si najdu čas jich co nejvíc pročíst :D :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)