čtvrtek 3. září 2015

Měsíční shrnutí - srpen


Zdravím lidičky, některým z vás už začala škola, některým už se to krátí a zase povalí. Ale ještě si chvilku zavzpomínejme na prázdninový měsíc - srpen. Jelikož v srpnu mám narozeniny, tak je nadílka bohatá. Knihy v levém sloupci jsem dostala od rodiny a přátel (dohromady 9 kousků) a knihy vpravo jsem si nadělila sama (dohromady 8). Jo a taky jsem dostala parádní podtácek, který mi Veru dovezla z dovolené.

Srpen
Koupeno 17 knih
Přečteno +- 9 knih

První vám představím dárky. Jako první mi popřála Veru a její přítel.

Od Veru jsem dostala knihy Čaroděj Zeměmoří a Ptáčník a od Martina pak nové vydaní knihy Stopařův průvodce Galaxií. Jak jsem už zmiňovala Veru mi z dovolené přivezla doslova originální podtácek. 


Knihu Nemilovaní jsem dostala od kamarádky a Tajemství 13. nástupiště, která inspirovala Rowlingovou jsem dostala od tety.


Knihy od mamky dorazily sice až tři týdny po narozeninách, ale to čekání se vyplatilo. tři kingovky do sbírky (Za soumraku, Pytel kostí a Čtyři roční doby) a jako další mi mamka vybrala Paměti imaginárního kamaráda, knihu, na kterou se opravdu těším.

To je z dárků vše a jaké knihy jsem si koupila?


Jako první jsem si v srpnu pořídila knihu Chirurg, na kterou mě nalákal jediný díl seriálu Rizolli & Isles. Novou knihu od Barunky Šťastné - Jak jsem sebrala odvahu a knihu Pýthiiny rady jsem si koupila když jsme byly s Veru v kině na papírových městech.


Daniel Glattauer je kapitola sama o sobě. Na začátku srpna jsem si koupila knihy Dobrý proti severáku a Každá sedmá vlna v souhrnném vydání. Kniha se mi tolik zalíbila (recenze zde), že jsem knihy nutně potřebovala i v pevné vazbě a rovnou jsem přihodila i další dvě autorovi knihy - Navždy tvůj a Není zač. Zrovna dnes se chystám na knihu Navždy tvůj vrhnout. Na obě knihy jsem zvědavá.

A jak je to tedy s těmi +- devíti přečtenými knihami?

Darren Shan - Procesí mrtvých (250-350 strana)
Joanne Kathleen Rowling - Harry Potter a Ohnivý pohár (576 stran) Åsa Larsson - Než pomine tvůj hněv (288 stran)
Stephen King - Zhubni (242 stran)
Jakub Ćwiek - Lhář 1 (224 stran)
Rachel Ward - Čísla - Na útěku (320 stran)
Stephen King - Mrtví se někdy vracejí (112/156 stran)

Tento měsíc jsem na sebe pyšná, jaksi jsem se rozečetla poslední dobou a to je dobře. Aspoň mi ty nepřečtené knihy začnou trochu mizet. Dohromady jsem teda přečetla 2310 stran. Poslední dvě knihy jsem stihla hlavně díky Read-a-thonu, jak jsem v něm postupovala si můžete přečíst zde.

Jak plodný měsíc jste měli vy?

3 komentáře:

  1. Páni tak to je super ako počet prečítaných tak aj počet nových kníh, ktoré máš! Z tých nových, nečítala som žiadnu, ale viaceré sú mi z videnia povedomé :-)
    Z prečítaných, HP rozhodne super výber a Darrena Shana ako autora mám tiež rada, i keď neviem či som čítala práve túto knihu :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé kousky :-) Ptáčník a Chirurg se mi líbily moc. Nemilovaní také, ale měla jsem to jak na houpačce, jednou nadšená, pak se mi to zase zdálo rozvleklé. Přeji pěkné čtení...

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)