středa 30. prosince 2015

48-hodinový (po)Vánoční read-a-thon


Už před nějakou dobou jsme se s Aduš domlouvaly, že uděláme nějaký poVánoční čtecí maraton s tím, že máme doma stále nějaké knihy z loňských Vánoc, které jsme nečetly. Původní nápad byl takový, že si vybereme jednu knihu z loňska a jednu z letoška a ty si přečteme (nebo se o to alespoň vážně pokusíme), takže jsme to logicky rozhodily do dvou dnů, které nám připadaly mnohem reálnější a podle mě i zábavnější. 

Nápad byl tedy prostý - dva dny, dvě knihy, dvoje Vánoce, dvě bloggerky. Nakonec to dopadlo trošku jinak - mnohem mnohem lépe.


Úplně nám nevyhovuje, když read-a-thon začíná o půlnoci, Aduš kvůli začátku (chce spát), mě kvůli konci (chci číst déle), tak jsem začátek stanovily na poledne, tedy 12:00 dne 28. prosince a konec opět ve 12:00 a to 30. prosince.

Pojďme se teď na ty dva dny nabité čtením v krátkosti podívat.
 

Myslela jsem, že budeme číst jen dvě, o to více mě potěšilo, když se přidali i další lidé a především moje sestřička, ze které ještě jednou bude knihomolka, a také má oblíbená Terezka.



Nestihly jsme se sestrou dočíst Let It Snow (Sněží, sněží), které jsme začaly po Štědrém dni, takže jsme na začátku read-a-thonu rychle dočetly tuhle knihu a pak se pustili do těch předem plánovaných.


Já jsem si vybrala z loňska druhý díl Dětí magie: Nepřítel trpaslíků, knihu od Aduš a z letoška Pamatuji si vás všechny od Yrsy Sigurdardóttir, mé oblíbené autorky, kterou jsem dostala od maminky. Nakonec jsem k tomu přihodila ještě Příšerné příběhy Vánoční, kdyby mi zbyl čas... Sestra se rozhodla pro čtení Dárku z pravé lásky.


V prvních 24 hodinách jsme tedy dokončily Let It Snow, já přečetla Děti magie a Příšerné příběhy Vánoční a sestra polovinu Dárku z lásky.



V druhých 24 hodinách jsem přečetla Pamatuji si vás všechny, sestra přelouskala druhou půlku Dárku z lásky a nakonec jsme se ve zbytečku času obě pustily do další knihy od Greena - An Abundance of Katherines (Příliš mnoho Kateřin), protože to byla jediná další kniha, kterou máme obě.


Výběr byl u mě prostý - chtěla jsem pokud možno tenčí knihy, abych se průběžně motivovala úspěchem, a snažila jsem se zůstat co nejtematičtější a zároveň číst i to, co má v knihovničce má sestra (jenž momentálně čítá 7 knih, takže to nebylo úplně jednoduché - jak říkám, teprve rozkvétá).


Musím říct, že jsem si to vážně užila. Myslím, že my obě - já i sestra. Vpodstatě celou dobu jsme četly spolu s tím, že se k nám občas přidala i mamka a průběžně jsem své úspěchy psala Aduš (která z toho nejspíš moc radost neměla, ale občas i odepsala).


Asi by se toho dalo přečíst i víc, kdybychom míň spaly, méně jedly, nefotily, nemluvily o těch knihách... Ale i tak to byl pro mě úspěch.

A teď už malé shrnutí a trocha matematiky:

Já:
Let It Snow                                          90 stran
Děti magie: Nepřítel trpaslíků              157 stran
Příšerné příběhy Vánoční                    118 stran
Pamatuji si vás všechny                       315 stran
An Abundance of Katherines                47 stran

Dohromady                                          727 stran


sestra:
Sněží, sněží                                          100 stran
Dárek z pravé lásky                             380 stran
Příliš mnoho Kateřin                              25 stran

Dohromady                                          505 stran


Závěrečné zhodnocení read-a-thonu - jsem nadmíru spokojená. Bavilo mě to, užila jsem si to, měla jsem společnost, přečetla toho dost a ke konci roku si tak ještě trošku vylepšila skóre.

2 komentáře:

  1. panejo to je knizek! jinak Yrsu a jeji uzasnost uz jsme probraly :) vy mate se segrou stejny knizky? u nas od ty doby co bloguju jsem zdrojem knizek jenom ja a delam vsem znamym, vcetne sestry (ktera si driv knizky sama taky porizovala) knihovnu :-D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)