středa 5. března 2014

Měsíční chvástačka za leden

Meme od Judit

Den se dnem a měsíc s měsícem se sešel a Veru nestihla udělat chvástačku za leden během února, uklidňuje mě myšlenka toho, že jsem to stihla v rámci roku (ano, vím, že je březen...). Jestli ten jarní termín státnic, kvůli kterému ten blog tak šidím, neudělám, budu smutná!


Za leden se mi nashromáždilo celkem deset knih, což je méně než jiné měsíce, ale přesto mi to přijde jako dost velké číslo (rozhodně je větší než počet knih, které měsíčně pro radost přečtu :D) 


Tentokrát jsem měla na focení pomocníka (ok, nefotila jsem to já) a dokonce se i povedlo spáchat to za světla, což je v našich končinách, kde je skoro stále mlha nebo šero, opravdu úspěch (a taky k tomu musím přičíst fakt, že většinou vstávám hooodně pozdě, ale za to jsem dlouho vzhůru!)


Byla jsem u toho, když si Adelica kupovala nadšeně Přechod a taky jsem viděla, jak se jí protočily oči, když zjistila, jaká je jeho cena, takže jsem samozřejmě rychle chmátla, když jsem ho v Neoluxoru objevila za pouhou stovku. Hned jsem dostala větší chuť si tu knihu přečíst. Hvězdy nám nepřály se zdály jako logická volba po mém velkém nadšení z Aljašky a tak jsem si je přečetla na své narozeniny (recenze je na blogu). Rozhodla jsem se, že si letos přečtu nějakou klasiku, něco nechutně známého, nechutně tlustého (na můj vkus), nechutně profláknutého.. Tolstoj se zdál jako velmi dobrý kandidát, knížku mi koupila maminka, když jsme spolu byly v kině na Zlodějce knih (zkrátka dokonalý den!).


Zlodějka knih mě uchvátila, od Posla tolik nečekám, nechce se mi věřit, že by se Zusak takto předal hned dvakrát za vcelku krátkou dobu, uvidíme. Každopádně je Posel moje první kniha tohoto roku a jsem neskutečně zvědavá! Už se opravdu hodně dlouho chystám přečíst 1984, chtěla jsem se nejdříve naučit co nejlépe anglicky, abych to mohla číst v originále a myslím, že jsem připravená a střihnu si to tohle léto, prozatím jsem si koupila tuhle českou verzi pro případné nakukování při čtení originálu (který si zatím koupit nemůžu, protože výtisk s naprosto dokonalou obálkou je nyní vyprodaný). Na Vánoce jsem dostala od mojí milované maminky knihu z řady s Oscarem Wildem, ale byl to druhý díl, tak jsem si koupila ten první, znáte to.


Při učení na zkoušku z dětské literatury jsem v otázce fantasy neustále narážela na tuhle knihu - Noc v osamělém říjnu, neskutečně mě to zaujalo a přišlo mi, že to bude buď strašně skvělé nebo strašně hrozné, tak uvidíme. Bílý žár byl v levných knihách a ta obálka byla tak nádherná, že jsem si to prostě musela koupit. Já vím, jsem bookoholic. 


Od H. G. Wellse jsem četla zatím jen The Time Machine, ale rozhodně se k tomuhle autorovi musím vrátit, kéž bych si něco podobného vychmátla u státnic. Moje kamarádka ho má hodně ráda a blížil se její svátek (je to taky Veronika, ta má ale štěstí), tak jsem jí nějakého toho Wellse koupila a samozřejmě jsem to nevydržela a koupila ho i sobě. Kniha, ve které je The Time Machine a The Invisible Man má celkem úchvatnou obálku. S The Country of the Blind už je to horší, ale těším se na ten příběh, určitě to bude skvělé.






4 komentáře:

  1. Hvězdy nám nepřály a Přechod mám doma. :) Na Annu Kareninu se brzy chystám, protože musím udělat referát do školy. :D :)
    Krásné kousky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju, Nikol :) pak se musíš pochlubit, až Annu i přečteš, jsem zvědavá, jak se nám bude líbit

      Vymazat
  2. Samé skvělé kousky! Posla teď dočetla kamarádka a je z něj stejně nadšená jako ze Zlodějky, i když je úplně jiný :) A krásné sněhově zářivé obálce Bílé záře jsem také neodolala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je ta obálka s "medvědem" že? A ty se pak divíš, že tě nominovali na vtipálka roku :D

      Vymazat

Každý komentář potěší. Děkujeme :)